Jump to content
Juoksufoorumi.fiSpud

Helsinki Half Marathon 9.6.2018

Recommended Posts

Ilmoittauduin myös tuonne. minulle ensimmäinen Helsingin keskustassa juostava juoksutapahtuma. Reitissä näyttää olevan paljon pieniä käännöksiä, joten mahtaako olla nopea.

Jouduin pitämään liikunnasta lähes täydellisen 3 kk tauon talven aikana ja helmikuussa aloitin pikku hiljaa juoksemaan alussa parin kilsan lenkeillä. Tavoittelen 1.35 aikaa, mutta jos kunto ei nouse riittävästi, niin hölkätään ja nautiskellaan keskustan juoksutapahtumasta.  Toivottavasti on hyvä sää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin tänne tulossa, nyt on kyllä tullut kilpailtua jopa turhan innokkaasti, mutta jatketaan nyt kun kunto on nousujohteinen, olen pysynyt terveenä ja motivaatiota löytyy. 2016 tuli juostua viimeksi, silloin muistan että oli aika tuulinen päivä.

 

Lähtö on 08:45, hyvä lisää näitä! Reitti näyttää tasaisemmalta kuin mitä muistan, eli jotain pikku muutosta on ilmeisesti tullut vaikka en äkkiseltään reitistä muista mitä tuossa olisi erona parin vuoden takaiseen. Tylsin osa tuosta reitistä on tuo Kalasataman työmaa jonka jälkeen tuleekin tuo ainut pieni nousu tuonne Pasilan suuntaan, muilta osin niin tasaiselta tuo näyttää ja viimeiset pari km saa jalat hapoilla lasketella maaliin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä tapahtuma minusta tuo. Olen ollut aina jäniksenä tai pyöräohjaajana tässä tapahtumassa ja muutosta ei tähän tule. Myös tänä vuonna jäniksenä olen mukana ja kovin odotan taas mukavaa reissua. Toivottavasti paljon tulisi onnistumisia ja mukava keli reissulle. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitä vaan jaksan ihmetellä joka vuosi, että eikö reittiä voisi juosta toiseen suuntaan. Nyt ainakin meille löntystelijöille tuo alun baanaosuus on melkoista kyynärpäätönimistä. Toiseen suuntaan olisi jo lähdössäkin tilaa hakea omia linjoja ja juoksurytmejä. Siellä kärjessä nykyjuoksusuunta ei toki haittaa mitään.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎24‎.‎5‎.‎2018 at 22.01, catpaps kirjoitti:

Hyvä tapahtuma minusta tuo. Olen ollut aina jäniksenä tai pyöräohjaajana tässä tapahtumassa ja muutosta ei tähän tule. Myös tänä vuonna jäniksenä olen mukana ja kovin odotan taas mukavaa reissua. Toivottavasti paljon tulisi onnistumisia ja mukava keli reissulle. 

Mitä vauhtia lähdet jänistelemään?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Baltsu

Minusta reitti on muuttunut paljon ja hyvään suuntaan. En oikein ymmärrä edellä esitettyä ajatusta, ettei mitään muutosta olisi tapahtunut.

 

Ensinnäkin lähtö. Aiemmin ensimmäinen kurvi on ollut todella paha, siinä ei ole saanut oikein kunnollista ajolinjaa. Nyt ko. paikka on Oodin rakentamisen vuoksi suljettu, joten reitti tekeekin siksakin Finlandiatalon edestä. Se näyttää kartalla pahalta, mutta riippuu reittimerkinnöistä, millainen se on. Käyn huomenna illalla treenaamassa sitä kohtaa.

 

Pohjoisrannassa on sellainen muutos, ettei nousta enää Hakaniemensillalle, vaan kierretään Pitkän sillan kautta. Se on parempi, sillä se yksi noustu jää pois ja tilalle tulee alamäki Hiltonin kohdalla. Suurimmat muutokset reitillä on kuitenkin Kalasataman jälkeen. Ennen juostiin pitkä suora sinne Arabianrantaan saakka, josta mentiin puistoon, josta noustiin se todella ikävä, lähes pystysuora nousu Mäkelänrinteen uimahallin jälkeen Pasilaan. Jossain 17-18km kohdalla se oli todella rankkaa juosta niin jyrkkää ylämäkeä. Sieltä rallateltiin sitten alas Teollisuuskadun yli. Nyt koko homma on muuttunut siten, että ei juosta Arabianrantaan lainkaan, vaan Kalasataman jälkeen juostaan sitä suoraa vain hetken ja käännytään Kyläsaaressa vasemmalle Hermanniin ja tullaan Teurastamon kupeesta Teollisuuskadulle, joka juostaan päästä päähän sinne Pasilaan. Siinä tulee toki lopussa nousu, mutta se on selvästi pienempi nousu kuin mitä vanhassa reitissä oli. Reitistä ei saa oikein tolkkua, että pitääkö siinä mennä yksi kävelysilta yli ja en muista ihan, miten jyrkkä se on. Loppumatka siitä on aika samankaltainen kuin ennen ja helppoa. 

 

Reittimuutokset takaavat senkin, että siellä työmaalla ei juosta pitkää matkaa. Suora Kalasataman jälkeen on sellaista perunapeltoa, ettei tosikaan. Siinä on se reitti muuttunut vähän väliä ja rakennustyömaa on olemassa vielä varmaan vuosia. Siinä mielessä hyvä, että tekivät reittimuutoksen. En muutenkaan pitänyt siitä pitkästä suorasta, sillä yhden kerran siellä oli melkoinen vastatuulikin. Tuolla reitillä muuten järjestettiin kimppalenkki reilu viikko sitten. Olisi ollut mukava käydä juoksemassa se läpi, mutta se oli pelleilyä. Nopein kolmesta ryhmästä oli 5.30-6.00 min/km vauhtia. Jos se olisi ollut 4.30 min/km, niin olisin mennyt.

 

Itse kun en ole nyt minkäänlaisessa kilpailukunnossa, niin 1.20 haaveet saa unohtaa. Lähden varmaan kanssa siihen 1.25 vauhtiin ja luuseroin lopussa. Tällä hetkellä pystyn pitämään kohtalaista juoksuvauhtia yllä vain pari kilsaa, joten ei sillä oikein tosissaan kilpailemaan lähdetä. DNS ei vain sytytä kuten Helsinki10:n kohdalla piti tehdä eli mukaan tekemään surkea suoritus. Onko Seppo muuten mukana tänä vuonna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hyvä juoksuilma tulossa. Alle 20 astetta lämmintä. Toivottavasti tuuli ei olisi voimakas.

Saatan lähteä 1.35 jäniksen perään, vaikka kunto ei ole vielä hyvä. Elämäni ensimmäinen jänisjuoksu.

Toki ehtii tässä vielä treenata

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Baltsu
16 tuntia sitten, Jim kirjoitti:

 

Toki ehtii tässä vielä treenata

 

joo. tänään olisi tarkoitus käydä ensin ulkona vetää lämmittely ja hioa taktiikkaa ensimmäisiin mutkiin ja sitten tulla sisään vaihtamaan kengät ja juosta juoksumatolla niin pirusti konetta rääkäten. Pakko, kun ei ole vauhtikestävyyttä. En muista, koska olisin kisaan viimeksi lähtenyt yhtä huonoista lähtökohdista. Tai no Business Runiin menin 2015 paljon huonommassa kunnossa ja voitin koko kisan. Nyt ei taida voittoon olla mahdollisuutta, mutta tuskin ihan viimeiseksi jään, vaikka kunto onkin kehno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 tuntia sitten, Guest Baltsu kirjoitti:

 

joo. tänään olisi tarkoitus käydä ensin ulkona vetää lämmittely ja hioa taktiikkaa ensimmäisiin mutkiin ja sitten tulla sisään vaihtamaan kengät ja juosta juoksumatolla niin pirusti konetta rääkäten.

Jep. pakko itsekin käydä tänään vielä vetämässä mahdollisimman kova treeni, koska muuten ei lauantaina kulje. Ja näin teen kyllä oikeastikin, sillä tällä kunnolla en suhtaudu kovin vakavasti HHM:n. Onpa ensimmäinen Helsingissä juostava kaupunkikisa josta koitan nauttia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy