Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ke 17.1.


paula
 Share

Recommended Posts

  • Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Talven eka 'pitkä' hiihtolenkki eli perinteisellä - no ylämäissä hieman liuttaen haarakäynnissä eli mikäs ton tekniikan nimi on?

Välillä suksi luisti loistavasti mutta toisaalta maahan pudonneet havunneulaset ja muu töhnä tökkivät pahasti.

Matkaa kertyi 36 km ja aikaa meni (kaksi evästaukoa mukaan lukien) tasan 3 h. Syke avg 152.

Link to comment
Share on other sites

Hiihtoa aamulla tasan 40km 2.13. Hakunilassa hiihdin ylämäet joka toisella kierroksella kovempaa. Eli 50 kertaa kovempi mäen nousu. Fore oli tullu huollosta, joten lenkkien mitankin sain katsastettua. Mäen päällä käyvä lyhyt lenkki oli aika tarkalleen sitä, mitä olin arvioinutkin. Useamman kiepin jälkeen keskiarvoksi tuli 475m. Uuden pidemmän mitaksi sain 820m. Hiihto muuten sujui hyvin, joskin nuo ylämäkispurtit alkoivat lopussa jo tuntumaankin. Sykevyö on vielä kateissa käyttötauon jäljiltä.

Link to comment
Share on other sites

89mins, 16,5km, av hr 151*, pace avg 05:13, 1500 kcals

Pari astetta lämmintä, tuulista mutta hieno aurinkoinen kuivamaastoinen keli. Aikamoinen low tech lenkki tästä tuli, iPod soitti koko ajan vain Ride on timeä, joten jätin sen kotiin ja Polar 625X näytti koko matkan nollaa, joten tämä taisi olla sellainen materiansiirto-operaatio niinkuin kauhuleffa Kärpäsessä. Kohta varmaan hoilaan Maaritia mukaellen Siivet sa-a-a-an!:engel017:

No vitsi vitsi, juoksu kulki oikein rempseästi, ja pidin aika reipastas vauhtia yllä. Jos noihin kierroslukuihin on uskomista, niin keskivauhti oli 11,5 km tunnissa ja kierroksista paras (10. km) meni 04:44. Se oli lisäksi GKMuseoreitin bonus mäkikierrros joten ihan kelpo suoritus.

Tarkoitus oli juosta tuonne museotielle sitä Turuntien varrella kulkevaa vanhaa maantietä (Tarmontie?) mutta se olikin jäänyt veden alla ja jäätynyt! Menin sitten niitä kävelysiltoja eivätkä ne onneksi olleet liukkaat.

Paluumatkalla spurttasin ja sain kierrokset nousemaan hetkeksi 3:30min/km.

No luvuista viis, mutta jotenkin juoksu tuntuu taas kulkevan mainiosti. Askellus on pontevaa ja määrätietoista, eikä oo muutenkaan mitään verenmakua suussa tai muita ikäviä sivuoireita.:rock:

Oisko nää ne "famous last words...."

Link to comment
Share on other sites

aamulla 10km mutkan kautta töihin. oli upeaa nähdä päivän valkeneminen - ehkä jo parin viikon päästä näkyy auringonnousu!

Samat oli mietteet aamulla töihin juostessa. Kumpulan mäeltä alas juostessa taivaanranta oli todella mahtavan näköinen. Pari viikkoa sitten Playa Blancassa juoksin aamulenkkejä, joiden aikana aurinko nousi, ja ihastelin niitä värejä siellä. Nyt oli jopa komeampi näkymä täällä kotoisessa Helsingissä. Upeaa!!

Edit: Tuon aamulenkin pituus oli 12,4 km. Vauhtiakin tuli pidettyä (5.00/km) ja syke sen mukainen 137 (78%).

Kun lenkkivehkeet oli mukana töissä, niin kävinpä sitten illansuussa juoksentelemassa toisen lenkin stadikan metsikön 1,5 km lenkkipolulla, joka oli käytännössä täysin sula. Tuolla polulla on mukavan vaihtelevaa maastoa, joten keuhkojen koettelu onnistuu hyvin. Palailin työpaikalle Töölönlahden kiertäen. Aika erikoinen näkymä oli tuokin, kun Töölönlahden ympäristön valot heijastuivat komeasti täysin sulasta vedestä. Eiköhän tuokin lätäkkö saa viimenään jääpinnan tulevana viikonloppuna.

Iltalenkin numerot: 11,5 km, 5.07/km (välillä reippaammin, alussa ja lopussa rauhallisemmin) avg 137, max 161.

Link to comment
Share on other sites

12km kevyt, keskellä 2x1000 1/2M tavoitevauhdilla (4.00/km) 3min hölkkäpalautus. Vedot:

1. 3.59 / 164

2. 3.53 / 162

Eka meni oikein hyvin kohdilleen, toinen liian nopea. Tuntuma kohtuullisen rento. Sykkeet hassusti koska ensimmäisen vedon alla kovempi lähtösyke. Aika noloa tehdä tollanen kahden setti vaan mutta ei tässä vaiheessa oikein enempää uskalla.. ;-). Koko treeni palautteluineen 66min avg 136.

Link to comment
Share on other sites

89mins, 16,5km, av hr 151*, pace avg 05:13, 1500 kcals

(...)

Kohta varmaan hoilaan Maaritia mukaellen Siivet sa-a-a-an!:engel017:

No vitsi vitsi, juoksu kulki oikein rempseästi, ja pidin aika reipastas vauhtia yllä. Jos noihin kierroslukuihin on uskomista, niin keskivauhti oli 11,5 km tunnissa ja kierroksista paras (10. km) meni 04:44.

Hyvin kulkee treeni! Eiköhän sun kannata ottaa tavoitteeksi 3.30:n alitus.

Maarit olisi muuten hyvä valinta vaikka juoksumusaksi, vink vink. Radiosta sattui tulemaan Maaritin haasto ja helmiä uran varrelta, kun ajelin Kankaanpään puolimaratonille. Ihan kiva fiilis Kankaanpäässä sitten olikin juosta, joten kai väitteessä musiikin piristävästä vaikutuksesta on jotakin perää.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy