Jump to content
Juoksufoorumi.fiUmpimähkä

"Kukaan ei ole koskaan katunut lenkille lähtöä"

Recommended Posts

Liikkumattomuudesta kirjoitetaan taas paljon. Mutta tuo otsikko aamun Hesarissa toi hymyn huulille.

 

Kiilto Oy on valittu Suomen aktiivisemmaksi työpaikaksi vuonna 2016 ja tällaisista artikkeleista tulee kyllä hyvä fiilis, aamun lehteä lukiessa.

 

https://www.hs.fi/paivanlehti/06042018/art-2000005630773.html

 

Toivottavasti artikkeli näkyy kaikille.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minuuttia sitten, firestarter kirjoitti:

Hmm, taitaa olla tilaajille tarkoitettu artikkeli, kun ei näy kuin kuva ja pikkusen alkua.

Mutta tottahan tuo on! 🙂

No voi kökkö! Aina ei näy nuo rajoitukset itselleni:

 

Kiilto Oy:n toimistotyöntekijät kurkottavat vasemmalla kädellään kohti oikean jalan varpaita. Takareiden ja alaselän lihakset saavat kaipaamansa venytystä kesken kiireisen työpäivän Lempäälässä.

Kymmenen minuutin taukojumpan jälkeen Soilikki Kotanen miettii työnantajansa omistautumista työntekijöidensä liikuttamiseen.

”On mahtava bonus, että meille työntekijöille on järjestetty erilaisia liikuntavuoroja. Ja osallistun täällä myös kuntopyörä- sekä lihaskuntotestaukseen”, Kotanen sanoo.

Aivan perusteetta Kotanen ei työnantajaansa kehu. Kemian­alan yritys valittiin Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi vuonna 2016 Suomen olympiakomitean järjestämässä kisassa.

”Työ jatkuu, tuleen ei parane jäädä makaamaan”, Kiilto Family -konsernin johdon assistentti ja työhyvinvointitoimintaa koor­dinoiva Tiina Niemi sanoo.

Kiillossa seurataan tarkasti muun muassa kuntotestauksiin osallistuneiden määrää ja henkilökunnan keskimääräistä kuntoindeksiä.

”Esimerkiksi, jos työntekijä käy kuntotestissä joka vuosi, hän voi seurata, mitä omalle kunnolle kuuluu. Joka vuosi työterveyshuolto löytää muutamilta osallistujilta terveyshuolia. Silloin työterveys ottaa heti kopin jatkosta”, Kiilto Familyn henkilöstöjohtaja Antti Uski kertoo.

Yritys haluaa liikuttaa työntekijöitään monipuolisesti. Se on esimerkiksi järjestänyt työntekijöilleen Lempäälässä viereiselle koululle joka päivä liikuntavuoroja. Konserni osallistuu myös valtakunnallisiin liikuntatempauksiin. Sellainen on esimerkiksi tänä keväänä järjestettävä Askeleet-kampanja.

”Olemme myös hommanneet työpaikan eteen pyöräilykatoksia. Ne ovat viesti siitä, että tervetuloa pyörällä töihin”, Uski sanoo.

Jo valmiiksi aktiivisten ihmisten liikuttaminen on helppoa.

”Erityisesti vähemmän liikkuvat ovat ryhmä, jota kuuntelemme herkällä korvalla. Toimintamme ydin on siinä, että työntekijällä olisi tietoa omasta kunnostaan”, Uski sanoo.

Tietoa saadaan esimerkiksi kuntotestauksesta. Kun ihminen näkee kenties heikonkin kuntonsa, hän saattaa innostua liikkumaan, etenkin jos häntä siihen kannustetaan.

”Kukaan ei ole koskaan katunut, että lähti lenkille”, Uski vakuuttaa.

Ja jos liikunta tapahtuu yhdessä firman muiden työntekijöiden kanssa, sillä voi olla myönteinen vaikutus vuorovaikutukseen ja myös eri osastojen väliseen tietojenvaihtoon.

Kiilto haluaa motivoida työntekijöitään myös tuomalla paikalle vuosittain jonkin alan huippuasiantuntijan, joka voi esitelmöidä esimerkiksi unen tai ravinnon merkityksestä.

Liikunta on vain yksi osa pakettia, jolla työnantaja huolehtii työntekijöidensä hyvinvoinnista, Niemi muistuttaa.

Muita osa-alueita ovat esimerkiksi hyvä johtaminen, turvallinen työyhteisö ja osaaminen.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta. Liikunnan vaikutus työn tuottavuuteen ja myös työssä viihtymiseen on fakta. Liikunta lisää yhteishenkeä ja harrastustoiminnan kautta myös työhön liittyviä ongelmia ratkotaan. Sekään ei ole lainkaan huono juttu.

 

’Mens sana in corpore sano’ 😊

 

Nykyisen tehokkuus- ja suorituspainotteisen työskentelyn rinnalle voi johto t. ohjausryhmä rakentaa toisenlaisia palkitsemismekanismeja. Tuovatko ne tulosta, sitä voidaan miettiä. Kustannukset ja rahallinen panostus ovat kuitenkin varsin pienet. 

 

Pakkaniskalla menee käsittääkseni taloudellisesti oikein hyvin. 

 

 

 

Bonuksia juoksemalla

 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 tuntia sitten, joukor kirjoitti:

Totta. Liikunnan vaikutus työn tuottavuuteen ja myös työssä viihtymiseen on fakta. Liikunta lisää yhteishenkeä ja harrastustoiminnan kautta myös työhön liittyviä ongelmia ratkotaan. Sekään ei ole lainkaan huono juttu.

 

Olemme työpaikan yhteydessä ihan omatoimisesti järjestäneet jalkapallosarjaa. Se liikuttaa kyllä aika isoa porukkaa sellaisiakin jotka eivät ole aktiiviliikkujia, ja samalla syntyy myös laajempia tuttavuusverkostoja.

Itse tosin hiukan masennuin viime vuonna kun mukaan tuli monia puolta nuorempia ja omat käännökset ovat hiukan kankeita ja päätin jäädä touhusta eläkkeelle. Tein myös tilaa tehotreeneille ja jos ne yllättäen oikeasti tehoavat saatan tehdä comebackin

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy