Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
JH1

Miten treenaatte talvella?

Recommended Posts

Tässä lumien sulamista odotellessani tuli mieleen, että mitenköhän harrastelijat treenaava suunnistusta talvella? Jääkö homma juoksulenkkien varaan vai kahlaako joku lumessa pitkin metsiä? :running:Toki Etelä-Suomessa syksy on sen verran pitkä, että lumi alkaa hidastamaan menoa vasta tammikuussa, mutta taukoa ehtii silti tulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiejuoksua, hiihtoa, ja "kuivaharjoittelua" eli karttojen katselua, reitinvalintojen miettimistä ja viime kesän kisojen analysointia. Lumessa kahlaaminen tai lumikenkäily voisi toki olla hyvää kunnonkohotusta. Jotkut harrastelijatkin käyvät Portugal Orienteering Meetingissä talvella. Sprinttisuunnistuksen reitinvalintoja voi harjoitella Route Choice Gamella: https://www.routechoicegame.com/info.php

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Suunnistelija

Omat tapani harjoittaa suunnistusta talvella; syksyllä niin kauan kuin lumi estää 1) suunnistusvaellus 2 kertaa viikko, noin 2 tunnin suorituksin, 2) korttelirastit, 3) polkusuunnistus koirapoluilla kartta mukana, jos lunta vähän poikkeaminen polulta rasteille, 4) lumikenkäsuunnistus, 5) lenkeillä kartta mukana (ihan sama mistä päin Suomea), 6) jatkuva netin karttojen seuraaminen (Omaps, reittihärveli) 7) sprinttisuunnistukset omatoimisesti ja 😎 omien karttojen jatkuva tutkiskelu. Näillä mennään. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin tänä talvena metsäsukset ja lähdin niillä metsään. Kartta ja kompassi oli mukana, mutta siitä huolimatta muutaman kerran ihan kunnolla kuutamolla pimeässä Nuuksiossa otsalampun valossa. Päivällä oli vähän helpompaa. En kyllä ole varsinaisesti mikään suunnistuksen harrastaja, vaikka kuljen joskus kesäisinkin metsässä kartan kanssa ja ilmoittauduin tänä vuonna ensi kertaa Jukola-joukkueeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt ainakin Nurmijärven korkeudella pystyy jo suunnistamaan metsässäkin. Lunta oli eilen metsässä enää vain n. 20 cm eli viikon päästä ei pitäisi olla mitään. :icon_smile: Kivikot oli vähän hankalia, koska lumen läpi ei näe reikiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy