Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mikä mittari minulle?


RistoT

Recommended Posts

tunti sitten, tmak kirjoitti:

Onko 745 uusi malli, joka käytännössä tekee sen, minkä 945?

 

Sademiehen tiivistys:

 

"This multisport watch essentially takes just about everything from the FR945, except leaves the maps by the side of the road"

 

Lisää listaan Instinct (solar). Se on erittäin monipuolinen, hinta-ominaisuus -suhteeltaan jopa ylivoimainen. Sekä mustana hevosena 735XT, jota saa alelaarista 200 eur luokassa. Garminilla aina nuo -1 gen mallit ovat loistavia diilejä.

 

Lisäksi jos ei aivan heti kelloa tarvitse, niin vuodenvaihteen jälkeen tulossa aleen malleja, kun Garminilta tulee IQ 4.0 plattan uutuudet framille.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mulla oli monta vuotta Fenix 5, julkkarista ostettu. Myin torissa sen ja ostin Vivoactive nelosen käytettynä. Fenix oli kyllä melkoinen jötikkä. Harkitsin tuota forerunner 245 mallia mutta  se on kyllä aika pieni ja muovinen. Spotify, metallikehys (nämä kolahtelee aina jonnekin) ja omaan silmään paremman näköinen tuo vivoactive. Tietty fr 245 olisi pelkästään juoksun näkökulmasta parempi. Eiköhän nämä Suunnot, Polarit ja Garminit ole kaikki hyviä. Myös jotkut älykellot toimii varmaan hyvin sporttitouhuissa.

Link to comment
Share on other sites

tunti sitten, zumteufel kirjoitti:

Ambit 3 vetelee viimeisiään. Ostanko Garminin ysineljävitosen vai Fenix kutosen? Ainoat kriteerit on akunkesto, luotettava sykemittaus ja bonuksena kartat. 
 

En osaa päättää. Päättäkää te puolestani. Polar tahi Suunto ei ole vaihtoehto.

Jos pisin matka on maraton niin 945. Jos mielessä on ultrajuoksut ja varsinkin poluilla niin Fenix. Miksi? Akunkesto ja isommassa näytössä kartat toimii paremmin. Maratonille ja sitä lyhyemmille 945. Sen kanssa voi välillä käydä myös polkuilemassa jos siltä tuntuu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 28.11.2020 at 00.03, Seppo kirjoitti:

Jos pisin matka on maraton niin 945. Jos mielessä on ultrajuoksut ja varsinkin poluilla niin Fenix. Miksi? Akunkesto ja isommassa näytössä kartat toimii paremmin. Maratonille ja sitä lyhyemmille 945. Sen kanssa voi välillä käydä myös polkuilemassa jos siltä tuntuu.


Kiitos, valinta on suoritettu ja sopivan tarjouksen kyttääminen aloitettu.

Link to comment
Share on other sites

On 28.11.2020 at 00.03, Seppo kirjoitti:

Jos pisin matka on maraton niin 945. Jos mielessä on ultrajuoksut ja varsinkin poluilla niin Fenix. Miksi? Akunkesto ja isommassa näytössä kartat toimii paremmin. Maratonille ja sitä lyhyemmille 945. 

 

Kyllä se 945 kuitenkin aika pitkälle polulle riittää, perusasetuksilla 100km ainakin ja ultratrackilla 100 mailia vaikka menisi vähän retkeilyn ja/tai sauvakävelyn puolelle.

 

Ja pitää huomata, että pidempi akunkesto = F6X. Perusfenix on aivan sama akunkesto kuin 945. Kartanluvun takia en isompaa laittaisi, yhtä huono niistä on karttaa tihrustaa. Jos karttaa haluaa katsella, niin käsigps topokartalla tai puhelimen ruudusta on moninverron ylivertainen joka tapauksessa.

 

Jos ei karttaa tarvitse, on mustana hevosena vaihtoehtona myös Instinct Solar. Tässä akunkesto 30h + 8h lisää auringosta.

 

edit. jos on kilpailuhenkinen, niin 945 riittää kyllä kevyesti 100 mailisellekin. Jos on Walmsley, niin kolmelle yhdellä latauksella.

Link to comment
Share on other sites

Tällaiselle perushölkkääjälle tuolla akunkestolla ei ole käytännössä muuta merkitystä kuin se mukavuus ja luotto siitä tarvitseeko sitä latailla joka kolmas päivä vai kerran viikossa. Tässä esim Polar (ainakin vantage v) ja Garmin eroaa siinä, että Polar käyttää aika paljon akkua ilman treeniä vs treeni, kun taas Garminissa tuppaa olemaan asia toisinpäin. Esim Polarissa tunnin-kahden treenillä ei kovin montaa prosenttia akku kulu, mutta vuorokaudessa kuluu vaikkei tekisi yhtään treeniä. Garminista muistaakseni saa lähes kaiken mahdollisen pois päältä toisin kuin Polarissa. Polkujuoksun pitkiä matkoja (100+) lukuunottamatta melkein kellolla kuin kellolla pärjää. Lisäksi se on oleellista voiko lähteä lenkille, jos akkua on 20% jäljellä vai hyytyykö se heti. Uudet kestävät tuolla 20% perus lenkin hyvin. Vanhat eivät.

 

Paras kartta on muuten semmoinen joka on paperia. Se vaatii vain käyttäjältä hieman taitoa, mutta polkujuoksijoille suunnistustaidosta tuskin haittaa on.

 

Sekä Garminin että Polarin (luultavasti myös Suunto) tuotteet alkavat olla jo sen verran vanhoja softan osalta, että nyt on hyvä aika ostaa ja käyttää niitä. Esim Polarilla uusia ominaisuuksia ei ole vuoteen tullut Vantage V:hen, mutta stabiliteetti on ollut erinomainen (= ei yhtään ongelmaa). Gritissä ja V2:ssa voi olla vielä pieniä ongelmia. Garmin tuppaa puskemaan joskus bugeja korjauspäivityksiinkin, mutta pääosin nuo vuoden-2 markkinoilla olleet mallit ovat melko luotettavia. Itselleni luotettavuus tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että kun aloittaa treenin ja lopettaa sen niin se tallentuu ilman mitää ihmeellisiä ongelmia. Polarin vanha softa (v800, m4x0 yms) on kyllä edelleenkin käytettävyydeltään ja monilta ominaisuuksiltaan parempi peruskäytössä kuin uudempien (vantaget, grit yms), mutta akkukesto noissa laitteissa on vain heikko nykypäivään. Polarin uusi käyttöliittymä on niin epäintuitiivinen että vajaan vuoden käytön jälkeen painelee vääristä painikkeista. Polar M430 nappuloista tapahtuu asiat juuri niin kuin odottaisikin.

 

Näissä laitteissa on itselläni ainakin sellainen tunne, että kun käyttää jotain merkkiä tai mallia niin ajattelee, että kyllä siinä toisessa oli asiat paremmin. Sitten kun käyttää toista niin huomaa, että kyllä siinä toisessa sittenkin nämä asiat olivat paremmin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy