Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Guest HiihtoNiilo

Pirkan hiihto 2018

Recommended Posts

Guest HiihtoNiilo

Pirkan hiihto kolkuttelee muutaman viikon päässä, eroaako harjoittelunne tätä matkaa varten muista massahiihdoista joissa reitti ehkä rankempi mutta matka ja kesto kuitenkin lyhyempi?

 

Toissa vuonna ajaksi tuli hieman yli 7 tuntia, nyt olisi tarkoitus saada 6:lla alkava aika. Kelien pitäisi ainakin olla tänä vuonna kohdillaan!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivotaan vielä suvikelejä kisaa edeltävällä viikolla ja sitten takas pakkaselle, että saadaan tarpeeksi kovat latupohjat myös meille vapaan hiihtäjille. Oma harjoittelu on muutenkin sellaista, että massahiihdoista vain lähinnä Pirkan 90 km osuu siihen edeksi puoliksi sopivana matkana. Joten eipä tule muutettua. Jos keli yhtään sen sallii, niin koetan hyökätä viiden tunnin rajan kimppuun. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perinteisellä tyylillä pitäis panostaa enemmän tasurin kehittämiseen. No joo... en oo panostanut, jäänyt ajatukseksi.

 

Jos tulee tämmönen keli, eli pehmeää uutta lunta, niin ei ainakaan tarvi ennätyksiä yrittää. Harmittaa kun on niin välinelaji. Omat sukset on lisääntyneen painon takia liian löysät ja toimii vaan kovalla pakkasladulla. Täytyis olla 4 eri sukset perinteiselle, silloin voi kelistä riippumatta tavoitella 6 tunnin aikoja.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan tuo Pirkka perinteinen tapahtuma, 5 tunnin alitus myös mielesessä. Osallistuminen riippuu niin kelistä.. 

Kilsoja nolosti alla, mutta ei mahdottomuus. Toivottavasti tänän vielä Kurussa saa hyvän reenin tehtyä ja kunto on sitä myöten huipussa kahden viikon pästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lauantaina oli aamulla kova pakkanen ja latu juuri ajettu. Uutta lunta oli satanut ennen sitä. Jämiltä Hiihdin Niinisalon suuntaan ja hyvin hidasta oli meno. Lisäsin Vauhdin K21 puolessa välissä ja hieman esti pidon liiallista hankaamista.

Lämpötilan kohotessa luisto lisääntyi huomattavasti.

Eli jos latu on Pirkassa juuri ajettu, saattaa alku olla todella hidasvauhtinen. Latu ei ole ehtinyt liippaantua hiihtäjien jäljiltä.

Lunta alueella on suht paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmeisesti reitti on muuttunut Julkujärven kohdalla sitten viime näkemän (2013). Hiihtelin Lamminpäästä Julkujärven taakse sähkölinjalle viime viikolla. Oliko jo 2016 tuo muutettu reitti käytössä? Miten pitkälle reittimuutos ulottuu? Vanha gps-jälki menee puuvuoren kohdalta, mutta kartan mukaan sillä kohtaa olisi myös reitti, joka menee vähän lännempänä lähempänä Pinsiönkankaantietä.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 tuntia sitten, heikki_tj kirjoitti:

Ylöjärven latukartan kuvittelen täsmäävän reittiin, ainakin se täsmäsi gps-jälkeen, kun kävin siellä hiihtelemässä.

Tuota reittiä mentiin 2016 reppuhiihdossa. En tiedä oliko varsinaisessa kisassa sama, koska ei menty ollenkaan majan kautta.

 

Edit. Sama reitti näkyy olevan myös pirkan hiihdon sivuilla ja juoma-asema ei enään Julkujärven majalla. Uusi reitti on nopeampi, kun jyrkin nousu Julkujärvelle on jäänyt pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2015 loppusyksystä Julkujärven majalle majoitettiin pakolaisia ja samoihin aikoihin tehtiin uusi latupohja, jota pisin 2016 kisareittikin meni. Uusi reitti menee soramontun pohjaa ja nousee harjulle ns kentän kohdalta, eli paikassa jossa vanha latu laski harjun päältä pienen laskun alas. Kokonaisnousua on vähemmän, mutta matkaa saattaa olla pari satkua enemmän. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 28.2.2018 at 15.38, supikoira kirjoitti:

Minkälainen on latu? onko kova? mahtaako pehmetä hiihtäjien paljoudesta? Onko jäinen pohja ladussa? Mikä olisi hyvä pitovoide?

Latu tulee tällä kertaa olemaan kova eikä pehmene yhtään, eikä jäinen. Loppumatkasta voi jo vähän liippaantua kun sää lämpenee ja tulee uutta lunta.

 

Vihreätä laitan luistoksi ja päällimmäiseksi pitokerrokseksi. Tällä kertaa luotan Vauhdin sivuilla oleviin suosituksiin, joilla tuntuu saavan hyvän pidon ilman että uusi lumi jäätyy pohjaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hiihtoniilo

Tampereella treenanneena Kaupin ympäristö on pirun kovaa baanaa. Pieni stressi iski suksen suhteen joka on vähän liian lerppu kovalle alustalle. Jalkoja/nilkkoja joutuu vähän turhan paljon jännittämään että pysyy suksi suunnassa. Lumisade näyttää siirtyneen alkuviikon me ainakin suurelta osin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy