Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Berliinin maraton


Recommended Posts

Arvosteluja:

Yksi kierros. Rata on tasainen ja nopea. Todisteena nopeudesta on maratonin maailman ennätys, 2.04.55. Maratonille lähtee noin 36 000 juoksijaa. Järjestelyt toimii hyvin ja yleisöä riittää. Kuuluu maailman neljän suosituimman maratonin joukkoon (New York, Chicago, Lontoo). Ilmottautuminen kannattaa hoitaa ajoissa.

Syyskuun lopulla. Vaikka osallistujia on yli 30 000, järjestelyt toimii yllättävän hyvin. Ei varmasti tarvitse juosta yksin. Reitti on nopea, ja melko tasainen! Yleisöä on reitin varrella kannustamassa tosi paljon, hieno tapahtuma. Kouluarvosana: 9

8, (raskas juoksu)yleisö mahtava, reitti nopea, ei tylsä. Juoksun jälkeen ei mitään syötävää.

Kouluarvosana: 10 Arvostelu: Tasainen,nopea, yllättävän vähän ruuhkaa, sää viileä, vaatesäilytys kaukana johtuen suuresta juoksijamäärästä. Minun suosikki maraton.

Kouluarvosana: 8 Arvostelu:

Hyvää

- Reitti tasinen ja nopea

- Järjestelyt toimivat hyvin

- Kannustus ok (tosin häviää tukholmalle)

Huonoa:

- Reitti maisemallisesti tylsä

- Ei samnalaista yhtenäistä paikka maalissa kun Tukholmassa

- Ehkä liikaa juoksijoita

- Ei pukukoppeja (vain telttasuihkut)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hieno tapahtuma ja kannustus minun mielestä vähintäänkin yhtä hyvää kuin Tukholmassa, jos ei parempaa. Startti monessa eri lähtöryhmässä ja leveät kadut takaavat ruuhkattoman juoksun. Juoksijoita starttaa 40 000 tuhatta, mutta ruuhkasolmuja vähemmän kuin esim. Tukholmassa.

Reitti on tasainen ja nopea, eli eikun ennätyksiä tekemään!. Tapahtuma syyskuun lopulla ja yleensä kohtalaisen viileää, saattaa olla myös HOT. Vuonna 2006 oli juoksun keskilämpö noin 20C kun yleensä kai noin

6-8C.

Ennen juoksia järjestelyt selkeät ja vessoja riittävästi ;) kunhan tulee lähtöpaikalle tuntia ennen starttia. Reitti on hyvin merkitty ja juomapisteet hyvin oraganisoitu. Mielestäni ainoa heikkous on maaliin tulon jälkeen syntyvä ruuhka ja tungos juoma ja ruokapuolelle, jossa väki virtaa ulos maaliintulopaikalta kohti varusterekkoja, jonka jälkeen homma taas kyllä pelaa.

Ps. nykyisin on paremmin jo purtavaa tarjolla. Ainakin 2006 mm. keksejä, banaania, jugurttia :)

Lisäksi omatoimimatkat halpoja. Heikkoutena on kisatoimiston meno kiinni kisaa edeltävänä päivänä klo.18.00, meinaan mikäli aikoo tulla edeltävänä päivänä ennen kisaa myöhemmällä lennolla. Kannattaa siis olla useampi yö ja tutustua kaupunkiin, joka tarjoaa paljon nähtävää kaiken ikäisille. Hotellit on halpoja. Keskitason hotellit keskustasta maksaa noin 95-120 €/huone/yö

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olen kerran juossut, 2005. Vaikka ilmoittautuneita on 40 000 ei lähtöviivalle asetu juuri yli 30,000. Tapahtuma voisi kasvaa suuremmaksi kuin New York kunhan huolehdittaisiin siitä että rekisteröityneet voisivat peruuttaa ilmoittautumisensa ja heidän tilalleen otettaisiin uusi juoksija tilalle. Vuonna 2006 39,636 rekisteröitynyttä juoksijaa joista 31,427 asettui lähtöviivalle ja heistä 96.2% eli 30,235 pääsi maaliin.

Oma lukunsa on maratonin ohella järjestetyt messut joissa on paljon katsottavaa ja ostettavaakin.

Myöhäissyksyinen juoksu jolloin lämpötila on juoksuun optimaalinen. Järjestelyt pelaavat saksalaisella täsmällisyydellä ja maalin jälkeen on kiva vain lekotella nurmikolla ja nauttia sunnuntaipäivästä. Hierontaa nopeimmille ja kaljaa maalissa.

Berliiniin kannattaa mennä hyvissä ajoin sillä kaupungissa riittää nähtävää ja metroverkko on hyvin kattava. Rullaluistelijat mittelevät maraton-reitillä juoksua edellisenä päivänä.

post-232-14304184415827_thumb.jpg

post-232-1430418441617_thumb.jpg

post-232-14304184416362_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Kannattaa ainakin kerran juosta:

- Helppo, tasainen ja nopea reitti

- Hyvät tarjoilut matkalla (vettä, urheilujuomaa banaaneja..), omia eväitä ei tartte siis raahata mukana

- Hyvä ja positiivinen tunnelma

Huonoa oli se, että reitti oli ajoittain turhan kapea ja että ihmiset jonkin verran käveli, ja itse joutui sitten "pujottelemaan" kun hölkötteli koko matkan..

Oisko 9 hyvä arvosana:sleep:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy