Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jalkapallon EM 2020


hatapa
 Share

Recommended Posts

Tänän arvottiin Kansojen liigan alkulohkoihin joukkueet. Lohkoista pääsee pitkällä kaavalla vuoden 2020 EM-kisoihin. 

 

Suomen lohkoon arvottiin Unkari, Kreikka ja Viro. Kaikki pahoja vastuksia, mutta kuitenkin voitettavissa hyvänä päivänä. Taas pätee vanha sääntö: kotiottelut on voitettava, eikä vieraspelejä parane hävitä.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Nyt on yhtenäinen jengi ja monet pelaajat on päässeet (seuroissa) peliajan ja oikeiden siirtojen myötä vireeseen. Riven suunnanmuutostaktiikka puree hyvin kun on saatu koko yläkerta nopeajalkaisia pelaajia (soiri,pukki, myös tuominen vaikka ei oikein viimeistelyssä ole vielä loistanut). Kamara oli huikea tänään ja nuorena jamppana parantaa koko ajan.  Lod  siinä kärjen alapuolella/reunalla pääsi jo Kreikassa uudelle tasolle ja jatkaa siitä nyt Espanjassa. Uronen parantanut taas selvästi Belgiaan mentyään. Tulikuuma  Pukki valitettavasti reväytti tänään reiden jo alussa, hänkin mennyt selvästi eteenpäin sen jälkeen kun saksalainen Zorniger tuli Bröndbyn valmentajaksi, tosin mediakohuhan Suomessa tietysti nousi vasta Norwich-siirron jälkeen. Pukkiakin on majussa auttanut valtavasti etenkin Soirin nopeus ja yhdessä ovat tehneet monta osumaa.

 

Suomella on nyt jo 14 ottelua  10-3-1 saldolla, maalit 22-6. Toki ihan terävimpiä maita ei nyt ole kohdattu (paitsi huonovireinen Kroatia vuosi sitten) mutta se on myös auttanut luomaan itseluottamusta kun tulosta on tullut. Lisäksi tuo taktiikka tiivis ja selkeä oma pää ja tarpeeksi vahvat nopeat käännöt useamman lähtönopean pelaajan voimin mahdollistaa yllättää kovempikin maita.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä analyysi @perttu ! Onnistujiin voi lukea myös Toivio-Arajuuri-akselin.

Kuka olis uskonut tällaisiin peliesityksiin etukäteen, saati Ring, Hetemaj, Moisanderin lopetettua maajoukkueessa. 

Kyllä taas näkee miten toimiva pelisysteemi ja voitot tuo itseluottamusta ja rauhaa tekemiseen.

On hienoa seurattavaa! Jos ei olis reissuja kalenterissa jo valmiiksi, niin Kreikka-Suomi Ateenassa menis harkintaan.

 

Link to comment
Share on other sites

tunti sitten, tb2 kirjoitti:

Kiperä kysymys: Roman Eremenko joukkueeseen vai ei? 👍👎?

 

Näillä näkymin ei, mutta ensin on sanottava yksi asia. Eilinen Suomen esitys on yksi ehjimmistä ja parhaista ikinä. Suomi pelasi huikeasti Saksaa vastaan aikanaan olympiastadionilla ja olisi ansainnut voiton. Peli päättyi silloin 3-3. Se oli hieno peli ja muitakin hyviä on ollut, mutta eilinen jää mieleen. Kaikki lähtee puolustamisesta ja siitä, että ollaan joukkue. Kreikalla ei ollut mitään jakoa. 

 

Roma on taitava, mutta minusta hän alisuorittaa maajoukkueessa. Moni sanoo, että hän oli useasti kentän paras, mutta kun se ei näkynyt missään. Joko häntä käytetään väärällä pelipaikalla tai muut pelaajat yrittävät pelata liikaa hänen kauttaan. Onneksi pelitapa on nyt helpompi ja jokainen uskaltaa yrittää mutta olen samaa mieltä kuin Pasi studiossa: pitää olla aito halu edustaa Suomea. En ole sitä oikein nähnyt. Nytkin mies lymyilee jossain, eikä kommentoi huumekäryään tai maajoukkuejatkoaan. Se halu pitää löytyä, jos haluaa mukaan. Silloinkin ottaisin mukaan vasta ensi vuoden puolella, sillä hän on ollut kaksi vuotta sivussa. Ei maju voi olla sellainen, johon tuosta vaan kävellään hyvin pelanneiden kundien ohi avaukseen jollain pärstäkertoimella. 

Link to comment
Share on other sites

1 tunti sitten, Keijo! kirjoitti:

Ei kannata sekoittaa/muuttaa voittavaa joukkuetta eli ei.  

Toisaalta Rive juuri sanoi että se ei mene noin vaan kulloinkin valitaan ne joilla on hänen mielestä parhaat mahdollisuudet voittaa kyseinen matsi. Kyllä Roman varmasti tulee jossain vaiheessa rinkiin jos pelit seurassa kulkevat hyvin ja hän on itse motivoitunut majupeleistä. Se mikä on nyt positiivista niin pelipaikoista on kuitenkin kilpailua eikä häntä tarvitse välttämättä peluuttaa ainoana toivona jos se homma ei tunnu toimivan kokonaisuuden kannalta. 

Link to comment
Share on other sites

7 minuuttia sitten, Tarkki kirjoitti:

👎 asenne? Joskus kiinnostaa pelata, ja toisinaan taas ei jaksa. Parempi joukkue ilman.

 

se voi olla noin, mutta toisaalta slaavilaisena mielialapelaajana hänkin voi pelata paremmin silloin, kun joukkueella on hyvä flow päällä. Hän ei ole samalla tavalla johtava pelaaja kuin Arajuuri, Hradecky tai Sparv, jotka kaivavat tsempin esiin joka tilanteessa, mutta kun menee hyvin, niin hän voi tuoda siihen vielä jotain lisää. Edellyttäen tosiaan, että hänellä on aito halu edustaa maajoukkuetta ja että hän pääsee sellaiseen kuntoon, että pystyy pelata ysikymppisiä.

 

Mitä tulee lopettaneisiin pelaajiin, niin Moisanderia ei tule ikävä. Hän oli usein epävarma maajoukkueessa, vaikka pelaa seurajoukkueessa hyvin. Lisäksi itkijä, joka oli menettänyt itseluottamuksensa. Arajuuri hoitaa hommat puolustuksessa paremmin. Perpan suhteen tilanne on päinvastainen. Hänen poissaolonsa on ikävä juttu, mutta ymmärrän, että tuossa iässä haluaa keskittyä palautumiseen ja maajoukkuerasitus voi tuntua liialta kuormitukselta. Ringin lopettaminen sen sijaan oli käsittämätön juttu. Aika harva 27-vuotias haluaa jättää maajoukkuetehtävät. Toki ei ketään voi väkisin pitää mukana, jos ei kiinnosta, mutta todella kumma päätös. Ei missään futismaassa pelaajat jää pois maajoukkueesta tuon ikäisenä vapaaehtoisesti. Tosin tilanne kirpaisee nyt paljon vähemmän, kun on tullut tuollaisia Kamaran kaltaisia pelaajia sinne, mutta silti ihmettelen sitä ratkaisua. 

 

Pelaajille pitää antaa mahdollisuuksia, niin he kehittyvät. Jääkiekossa yleensä niin onkin tehty, mutta takavuosina futiksessa hirttäydyttiin vanhoihin luottomiehiin, eikä sukupolven vaihdosta meinannut tapahtua millään. Siellä oli hyypiät, tintit, kolkat ja kumppanit niin kauan, ettei se seuraava sukupolvi meinannut saada koskaan vastuuta. Lopulta pudottiin vähän liiankin syvään kuoppaan. Nyt tilanne on minusta paljon parempi. Pelaajat saavat vastuuta ja muutenkin uusia kykyjä nousee esiin, jolloin se materiaali ei ole enää niin kapea. Joka kerta ei ole edes pakko pelata samoilla jätkillä. Kukapa olisi joku aika sitten uskonut, että voidaan voittaa suht laadukas vastustaja, jos molemmat kärjet Pohjanpalo ja Pukki ovat poissa. Vieläpä tuolla tavalla, että käytännössä dominoitiin ottelua.

Link to comment
Share on other sites

4 tuntia sitten, tb2 kirjoitti:

Kiperä kysymys: Roman Eremenko joukkueeseen vai ei? 👍👎?

 

Hyvä kysymys. itse en ottaisi tähän karsintaan, vaan myöhemmin testiin johonkin maaotteluun. Siitä näkisi, miten sopeutuu tähän joukkueeseen. Nythän tämä nimenomaan vaikuttaa Joukkueelta, ei kasalta pelaajia.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Valmentajan tärkein tehtävä on luoda joukkueelle sellaiset raamit, joissa JOKAINEN yksilö voi toteuttaa itseään parhaimmalla mahdollisella tavalla. Useasti tämä tarkoittaa sitä, että pelijärjestelmä ja pelitaktiikka on riittävän yksinkertainen ja perustuu asioille, jotka kaikki pelaajat ymmärtävät (etenkin maajoukkueessa siis). Lopputuloksena on joukkue, joka näyttää paremmalta kuin lista yksittäisistä pelaajista antaisi ymmärtää. Malliesimerkkejä esim. Islanti viime vuosina ja nyt Suomi, joskin muistettava, että vastustajat tosiaan ei mitään ihan huippumaita ole nyt olleet. Mutta ero on tuntuva parin vuoden takaiseen tilanteeseen, jossa Suomella oli ihan hyviä pelaajia, mutta kaikki näyttivät alisuorittavan maajoukkueessa. Nyt näyttää sille, että jokainen saa itsestään vähintään sen saman irti kuin seurajoukkueissa ellei vähän enemmänkin. Mukava katsoa nyt pelejä, kun koko ajan sellainen fiilis, että nehän hoitaa tän homman vs. se normaali seuraavan kardinaalivirheen odottelu!

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy