Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Espoon rantamaraton 2008 - kommentteja


Recommended Posts

Espoo täyttää 550 vuotta vuonna 2008 ja yhtenä juhlavuoden tapahtumana tullaan järjestämään maraton. Olemme miettimässä päivämäärää tapahtumalle ja teidän "ammattilaisten" kommentit uuden tapahtuman otollisimmasta ajankohdasta olisivat tervetulleita! Alla hieman faktaa tämän hetken suunnitelmista ja muutkin kuin ajankohtakommentit ovat tervetulleita...

Otsikon mukaisesti reitti kulkee pääosin meren rantaan rakennettua rantaraittia pitkin.

Lähtö ja maali on Tapiolan urheilupuistossa, sieltä reitti luovii kutakuinkin seuraavasti: Orionintie-Mankkaanlaaksontie-Ylismäenti-Olarin koulun kohdalta keskuspuiston ulkoiluteille joita pitkin Puolarmaari-Vehkalampi-Finnoontie (uusi rakennettava ulkoilutie ja silta tien ali)-Latokaski-Kivenlahti(uusi rakennettava ulkoilutie)-merenrantaan päästään siis Kivenlahden keskustan satamapoukaman kohdalla-rantaa sitten Laurinlahti-Ristiniemi-Skata-Soukanniemi-Hanikan kautta Kaitaalle, jossa taas rannalle ja tuikasti rantaa pitkin Suomenoja-Nuottalahti-Nuottaniemi-Matinkylä-Koukkuniemi-Haukilahti-Westend-Karhusaari-Keilaniemi-Otaniemen ympäri ja sitten Silkkiniityn kautta takasin Tapiolan urheilupuistoon.

Pohjasta noin 60-70% on kivituhkapintaista ulkoilutietä ja loput asfalttia. Mäkiä ja mutkia on jonkin verran, joten mikään ennätysreitti tämä ei ehkä ole? Mutta maisema on merellistä espoota parhaimmillaan, joten kokemus tullee olemaan mahtava. Ei asfalttinen pohja miellyttänee ainakin joidenkin juoksijoiden jalkoja?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hienoa jos Espoossakin pääsis juoksemaan maratonin. En osaa reittiä enemmin kommentoida, kun en seutua niin tarkasti tunne, mutta aurinkoisella säällä meren rantoja on aina kiva hölkätä.

Oletan, että olette suunnitelleet maratonia juostavaksi kesäaikaan. Heinäkuu olis varmaan ilmojen puolesta parasta aikaa juoksennella meren rannassa, mutta toisaalta heinäkuu on perinteisesti kesäloma-aikaa, niin että riittääkö juoksijoita. Elokuukin käy, muttei kannata sijoittaa liian lähelle HCM:ää. Myös syyskuussa voi olla vielä ihan kivat juoksukelit. Lokakuun alussa on yleensä Vantaan maraton ja lokakuun loppupuolella voi kelit jo olla arvaamattomia. Toukokuun loppupuoli ja kesäkuu ovat ihan hyviä ajankohtia myöskin, tosin kesäkuussa on paljon muitakin tapahtumia, kuten Tukholman maraton, Forssan suvi-ilta, Suomi-juoksu. Juhannuksena ei taida vielä kukaan järjestää maratonia, vois vaan olla vaikeeta saada toimitsijoita huoltopisteille.

Link to comment
Share on other sites

Kuullostaa hyvältä reitiltä, etenkin tuo rantaosuus on kyllä kieltämättä hieno ajatus. Mikäli tuo tapahtuma toteutuu, täytynee asettaa se omaksi ensimmäiseksi koko maratooni tavoitteeksi. Paras ajankohta lienee loppukesä / alkusyksy jolloin meri on lämpimimmillään. Kiertosuunta on lisäksi mahdollisen tuulisen sään kannalta järkevä koska yleisimmät lounaistuulet antava myötätuulen loppureitille (jos nyt ei huono tuuri käy ja itätuulta pukkaa).

Alusta on perusharrastajan kannalta aika hyvä, ehkä välillä Mellsten- Westend saattaa rantatien sora olla hieman liian isoista murikoista tehtyä (muistikuvani mukaan) mutta muuten ei pitäisi olla reitin suhteen valittamista. Karhusaaren kohdalla rannassa on muistaakseni myös vähän huonompi kohta (mikäli kierretään entisen Sinebrykoffin huvilan kautta) joka saattaisi vaatia parannusta jottei menisi ihan maastojuoksuksi. Kannattaa tarkistaa myös ettei reitille synny "pullonkauloja", jotkut rantatien kohdat kun eivät ole kovin leveitä. Luultavasti kuitenkin jono on venynyt tällöin niin pitkäksi ettei ongelmia syntyne.

Nämä havainnot on tullut joskus tehtyä fillarilenkeillä viime syksynä (reitti siis hyvinkin tuttu paikotellen), mutta muistikuvat on kyllä vähän hataria... :)

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, täytyypä makustella tuota reittiä. Ehkäpä jo ensi viikolla tuon voisi vaikka taivaltaa... Voisiko kartan laittaa nettiin?

Ei-asfalttisuus on ainakin minulle plussaa. Kunhan tosiaan muistaa, ettei maratonia mainosta minään huippunopena.

Ehdotukseni ajankohdaksi on toukokuun alku. Turha asettaa päivämäärää liian lähelle HCM:ää tai Vantaan maratonia.

Link to comment
Share on other sites

Meren ranta maraton kuulostaa houkuttelevalta ajatukselta.

Itsekkin toivoisin toukokuun alkupuolta ajan kohdaksi. Kesäkuun alusta eteenpäin kun alkaa olemaan syksyyn saakka maraton tapahtumia melko reilusti. Toukokuun alussa juostuna ei poislukisi kuitenkaan mahdollisuutta osallistua muihin kesä-heinä ja elokuun maratoneihin.

Reitin pohja etenkin kuullostaa houkuttelevalta, mutta vaatii todella varmasti myös etukäteen tarkkaan reitin läpikäymistä ja tarvittavista kohdin tien kunnostamista ennen tapahtumaa.

Nythän onkin juuri sopivasti käynnistynyt sivuilla äänestys mistä voi poimia hyviä vinkkejä tapahtumaan:)

Link to comment
Share on other sites

Reitti kuulostaa oikein hyvältä! Juuri uutena vuotena tuota rantapätkää (Westend-Suomenoja) juostessa ääneen mietittiin, että tännekin sitä saisi maisemiltaan aika hienon maratonreitin.

Jos tuo Karhusaaren kautta kiertäminen on hankalaa, niin Westendistähän pääsee myös Otsolahden rantaa liki Otaniemeen saakka. Reitti on sitä kautta tosin vähän lyhyempi, mutta toisaalta myös suojaisempi.

Mutta ajatus ja suunnitelma kuullostaa kaiken kaikkiaan erinomaiselta, ja itse olen kyllä etujoukoissa ilmoittautumassa mukaan. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Kuullostaa kiinnostavalta; reitti näyttää seurailevan huomattavan monelta osin itselle tuttuja jokapäiväisiä lenkkireittejä. Olisi kiva juosta hyvin järjestetty mara omassa kotikaupungissa. Ajankohtana joko toukokuun alku tai syyskuun loppupuolisko olisivat omasta mielestäni parhaita.

Kun pääkaupunkiseudulla ollaan, niin HCM varmaan kannattaa aikataulutuksessa huomoida, mutta toisaalta jos lähdetään sellaista päivää hakemaan joka ei mene päällekäin minkään toisen tapahtuman kanssa tai ole "liian lähellä" jotain toista tapahtumaa, niin sopivaa päivää ei ole olemassakaan...

En tiedä oletteko harkinneet alimatkojen (½-mara, 10km tms.) ottamista samaan tapahtumaan; toisivat lisää massaa mukaan jos niin halutaan. Toisaalta jos (ja kun?) on mahdollista rakentaa reitti joka juostaan yhtenä lenkkinä, niin tuolloin lyhempien matkojen toteutus voi olla turhan hankalaa...

EDIT: kyllähän tuo syyskuun loppu 2(-3) viikkoa eCross:in (järjestetään yleensä syyskuun 1. viikonloppuna) jälkeen olisi minusta selvästi paras vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa hyvältä, lähden ehdottomasti mukaan. Eipä ole tuollapäin juuri tullutkaan lenkkeiltyä.. omat lenkkini ovat keskittyneet enimmäkseen keski-espoon/kauniaisten alueelle. Parhaat ajankohdat: toukokuun ensimmäinen viikonloppu, heinäkuun alku ja syyskuun loppu. Noilla ajoilla välttäisi Suomen suurimmat maratonit, eli Tukholman ja HCM:n :)

Link to comment
Share on other sites

Hienoa, espoolaisena aion tottakai osallistua.

Kesällä asukkaat taitavat suunnistaa pääkaupunkiseudulta muualle, joten jotta katselijoitakin olisi, ehdotan joko loppukevättä toukokuun puolenvälin jälkeen tai mieluummin elokuun lopussa, viikko tai kaksi HCM:n jälkeen, mutta kuitenkin ennen eCrossia (maastojuoksu Leppävaarassa), joka yleensä on syyskuussa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy