Jump to content
Juoksufoorumi.fiKokemuksia euroopan syysmaratoneilta


Recommended Posts

Kaveriporukassa suunnitellaan ensi syksyn Maraton reissua. Euroopan syysmaratoneista olen juossut Nizza-Cannesin ja Dublinin. Niihin olin tapahtumina todella tyytyväinen. Nyt kaivataan jatkoa näille... Kokemuksia erityisesti Firenzestä 25.10, Amsterdamista 21.10 ja Warsovasta syyskuussa sekä Kölnistä 7.10. Miten järjestelyt toimivat? Erityisesti hyvät kannustukset ja yleisö kiinnostaa! Ne olivat Nizzassa ja Dublinissa huippuluokkaa! Kohteen pitäisi olla semi edullisesti saavutettavissa :) Kiitokset jo etukäteen foorumilaisten näkemyksistä!

Link to post
Share on other sites

Listallasi ei ollut Frankfurt, mutta siellähän se on myös lokakuun lopulla. Tapahtumasta hyvä kokemus, vaikka juoksu ei sitä ollutkaan. Järjestelyt toimivat erinomaisesti ja porukkaa oli hyvin sekä radalla että radan varrella. Siirtymälogistiikka toimii myös hyvin, sillä suorat lennot Helsingistä kahdella eri lentoyhtiöllä, junalla lentokentältä suoraan keskustaan, jossa edullista hotellimajoitusta aivan rautatieaseman vieressä ja maratonin startti reilun kilometrin päässä. Voisin mennä uudestaankin.

Link to post
Share on other sites

Tuoreimpana mielessä syksyn Moskova - oli minusta oikein hyvä reissu; ml. Moskovan sirkuksessa käynti.

Ainoa haitta voisi olla että tarjosivat vain vettä 30km asti.

Asterdamista ja Warsovasta minulla on vuosia aikaa. Ei ole ongelmia mielessä näistäkään, mutta jos jonkun veisin näistä kolmesta juoksemaan, valitsisin Moskovan. Frankfurt on ihan hyvä. Maalisuora oli erityisen hieno.

Ljubljana oli kaunis kaupunki - ja edullinen. Suosittelen lämpimästi. Jäätelötötterö oli 1,20e keskustan siltojen kupeessa.

Ateenaan voisin mennä vaikka kolmannenkin kerran - vaikka siellä on 17km ylämäkeä putkeen. Maali vanhalla stadionilla on jotain erityistä. Ja tietysti startti Marathonin maisemista kiertäen sotilaiden hautakummun n. viiden km:n kohdalla.

(Olen juossut Nizza-Cannes:n ja Dublinin myös ja yllä mainitut minusta eivät näille häviä kokemuksina.)

Link to post
Share on other sites

Mulla kaveri juossut Moskovan. Sinä vuonna olivat juosseet pientä lenkkiä Kremlin ympäri lukuisia kertoja ja huollot ei toimineet. Sen vuoksi Moskova ei houkuta. Ljubljana on kaunis. Se voisi tulla kyseeseen myös.

 

Saksan maratoneista kaveri kehunut myös Kölniä. Ja Mittel Rhein maratonia myös. Saksassa lienee takuu järjestelyt?

Link to post
Share on other sites

Firenzessä olttiin 2014 juoksu jäi tuolloin juoksematta akillesjäntteen tulehuksen takia, tapahtumasta jäi tosi positiivinen maku muuten, vielä palaan sinne juoksemmaan.

Järjestelyt suju siellä hyvin, alusta tosi nopia ennätys juoksuihin eikä korkeus erua ole paliua.

 

Kaupunki tosi nätti paljon nähtävvää, paljon hyviä kahviloita ja puolentunnin junamatkan päässä myös Pisan kalteva torni.

 

Suosittelen!

 

Valenciassa olttiin seurraavana vuonna, loistavat puitteet, juoksijoitten kaupunki.

Järjestelyt pelas Valenciassa myös hyvin, miinus puolena juotto asemat 5km välein.

 

Italian ja Ranskan tapahtumissa tullee aina lisähinttaa kun pitää olla lääkärin todistus omasta terveydestä vaikka ite juoksut muuten puoli-ilmasia ovatkin.

Link to post
Share on other sites
 • 4 months later...
On 9.1.2018 at 20.51, esan kirjoitti:

Ljubljana oli kaunis kaupunki - ja edullinen. Suosittelen lämpimästi. Jäätelötötterö oli 1,20e keskustan siltojen kupeessa.

 

 

Ljublana syksyllä kiinnostelisi. Minkälainen reitti on? Jostain internetistä luin, että se voisi olla nopea, mutta kolmenkympin kieppeillä näyttäisi maratonin sivujen profiilin mukaan olevan parinkymmenen metrin nousu. Osaatko sanoa, miten muuten järjestelyt toimivat?

Link to post
Share on other sites

Amsterdam on erittäin suositeltava maratontapahtuma. Samana päivänä sekä puolikas että täysimaraton, en muista oliko joku lyhyempikin matka siellä tarjonnassa vielä. Järjestelyt toimivat, porukkaa on kymmeniä tuhansia, reitti on tasainen ja erikoisuutena se museon alta juokseminen, joka on muutamissa mainoskuvissakin. Lisäksi ei ole kovinkaan montaa maratonia, joissa maali olisi Olympiastadionilla, Amsterdamissa sekin kokemus on tarjolla, tosin Helsingin ja Tukholman läpikäyneille suomalaisille se ei ehkä ole niin kauhean eksoottista...

 

Miinuspuolina on se, että tarjonnat etenkin maalissa on kovin köyhät. Yksi pullo juomaa, jotain syötävää ja se on siinä. Melkein jokaisessa kotimaisessa hölkässä on paremmat tarjonnat. Myös lähtö- ja maalialue on vähän kaoottinen. Tunnelmaa tietenkin on, kun kyseessä on Olympiastadion, mutta juoksijamäärästä johtuen sinne jonotetaan lähdössä sisään, ja maaliin tultua sieltä jonotetaan ulos, ja kun siitä jonosta on päässyt, niin ohjautuu suoraan uuteen jonoon, josta siis saa ne vaatimattomat tarjonnat. (Jos olet tilannut lisämaksullisen mitalikaiverruksen, seuraavaksi suuntaatkin varmaan uuteen mitalikaiverrusjonoon stadionin taakse.)

 

Hyvänä puolena metroasema sijaitsee ihan stadionin vieressä, huonona puolena tuhannet juoksijat menevät sinne samaan aikaan, joten tunkua riittää. (Provihje 1: kävelemällä stadionilta vähän matkaa pääsee ratikkapysäkille, jossa ratikka on melkein tyhjänä, kun metro-ohjeistusta noudattavat juoksuturistit eivät älyä käyttää sitä. Provihje 2: jos metro on täynnä, voi mennä paikallisjunalla, näiden kiskot kulkevat pitkän pätkän vierekkäin, huonona puolena junassa ei käy Amsterdamin paikallisliikenteen matkakortti.)

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 10 months later...
 • 1 month later...

Amsterdam tuli juostua sitten viime syksynä. Yllä ollut arvio hyvin paikkaansa pitävä. Ok tapahtuma. Nopea reitti. Ennätys tuli tehtyä. Sain henkisesti vaikealla matkalla suomalaisesta kanssajuoksijasta itselleni jäniksen ja se oli myös mahtava kokemus. Kaunis reitti. Ajoittain kapea ja tien reunoilla juostessa Amstelin varrella sai olla tarkkana ettei pudonnut ojaan. Maalin huolto oli umpisurkea, onneksi se oli ennalta tiedossa. Meillä oli kämppä ihan stadikan vieressä, joten syömään pääsi pian. Startti oli hieman kaaottinen. Mutta kokonaisuudessaan ihan ok reissu.

Ensi syksylle arpaonni toi osallistumisen Berliniin! Siellä seuraavaa ennätystä jahtaamaan!

2021 täytynee harkita Valenciaa. Tästä ketjustahan saikin useaksi vuodeksi vapautuksen syyslomien kohteen pohtimisesta 🙂

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Samanlaisia ketjuja

  • Kuntoliikkuja
   Avataanpa ketju EM-kisoille. Jos aluksi katsotaan suomalaisten mahdollisuuksia, niin tänä vuonna on tehty ilahduttavan paljon hyviä tuloksia (esim. Neziri, Peiponen, Murto, Sandblom, Eriksson jne), eli onnistuessaan monilla on mahdollisuudet hyviin sijoituksiin. Mitalia ei kuitenkaan tälläkään kertaa liene realistista odottaa muilta kuin mieskeihäänheittäjiltä. Tiukassa mitali tietysti on siinäkin lajissa. Mika Lehtimäki on tehnyt täällä oman arvionsa: http://yle.fi/urheilu/3-8999178 
    
   Juoksijoista erityisesti Erikssonille toivoisi nyt onnistumista; viimeisin estekisa oli ainakin lupaava. Monella arvokisaensikertalaisella (esim. Peiponen) voi toki kokemattomuus vielä vaikuttaa suorituksiin, mutta toivotaan parasta. 
  • Guest Rekisteröimätön
   Guest Rekisteröimätön
   Hei,

   Jos et pääsekään Amsterdamin puolimaratonille 19.10.2014 ostaisin mielelläni lippusi. Hakusessa kaksi lippua, mutta yksikin jo ilahduttaisi :) Laitathan viestiä tanja.p.m@hotmail.com

   -Tanja
  • memppu
   Avataan näin uuden vuoden kunniaksi oma ketju treeneilleni. Tavoitteena otsikon mukaisesti alittaa 3.30 maralla tänä vuonna. Viime vuoden parhaaksi suoritukseksi jäi Berliini aikaan 3.46.

   Taustaa:

   Nuoruuteni vietin lähinnä pallopelien parissa (tennis, lätkä) ja kaikenlainen kestävyysliikunta oli mielestäni erittäin tuomittavaa. Kun perhe alkoi kuutisen vuotta sitten kasvamaan, oli aika pohtia ”kiireiseen” elämäntyyliin sopiva, rasvaa polttava ja terveyttä edistävä harrastus. Juoksu oli luonnollisesti hyvin nämä mitat täyttävä valinta.

   Jo alussa tiesin että ilman tavoitetta jää homma vaiheeseen, joten suuntasin n. vuoden aloittamisen jälkeen ensimmäiselle maratonille, HCM:lle. Tämän jälkeen on tullut juostua Tukholmassa, Forssassa, Pariisissa ja lokakuussa siis Berliinissä.

   Tämän vuoden tavoitteena on otsikon lisäksi alittaa 1.38 puolikkaalla ja 43 min kympillä. Painoa olisi lisäksi tarkoitus pudotella n. 5-8 kg (nyt 91, rasva 17%). Vaikka Teskun testien mukaan muutama rasvakilo riittäisi, aion kyllä saada pudotusta enemmänkin.

   Aion treenailla talven juosten, hiihtäen ja lihaskuntoa harjoittaen. Aktia-cup voisi olla hyvä kympin vauhtitreeni ja todennäköisesti puolikaan enkkaa jahdataan Forssassa ja/tai Hämeenlinnassa.

   Juoksusta ei ennen viime syksyä ole aiheutunut ainuttakaan vammaa – Berliiniin valmistautuessani sain seurakseni akillesjänteen tulehduksen, jonka diagnosoin vasta rustoutumisen jälkeen. Kuntoutus eksentriivisillä veny­tyksillä ja juoksumäärien pudotus (loka-joulukuu) on auttanut niin että vamma ei enää vaivaa.

   Treenejä seurailen Training Peaksillä ja Garminin Forerunner 610:llä. Kilsoja tuli 2011 kasaan 1436 ja 2012 saavutuksena 1675. Tavoite 2013 on ylittää 2000km.

   Polkasin vuoden tänään käyntiin luisteluhiihdolla Paloheinässä. Keli olikin mitä loistavin ja lento aivan mahtavaa. Keskivauhtina 4.15 kun yleensä tuuppailen reilua 5min/km vauhtia. Vettä oli pellon puolella välillä jopa puolipolveen, mutta ei menoa haitannut.

   Linkki lenkkiin:
   http://tpks.ws/8Afs

   Huomenna kutsuvat taas työhaasteet, josko sitä aamuisen hölkän saisi aikaiseksi.
  • riopentti
   Tonne menossa 17.10.2010 juoksukavereiden kanssa ennätyksiä (omia) rikkomaan, lennot ja hotellikin jo buukattu. Mukavasti puoli vuotta aikaa harjoitella.


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy