Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vanhukset liikenteessä


Manus
 Share

Recommended Posts

Yleensä suhtaudun liikenteissä muihin melko neutraalisti, ja "annan kaikkien kukkia" sielläkin. Tänään kuitenkin kiehahti melko lailla yli.

Ajelin Espoossa Turuntietä kohti Leppävaaraa, ja olin kääntymässä Pohjoiseen Riihiniityntielle Puukeskuksen kohdalta (paikalliset tunnistanee paikan) - lapset takapenkillä ja vaimo vieressä. Sunnuntaiaamuna ei paljon liikennettä ole, ja vihreät syttyivätkin kääntyville melko nopeasti. Läksin kääntymään, mutta silmäkulmassa vilahti jotain normaalista poikkeavaa. Jarrut pohjaan, ja keulan edestä vilahtaa Hattupääpappa 60-70 km/h lasissa ilmekään värähtämättä. Punaiset olivat palaneet sille ties kuinka kauan, mutta tämä teiden sankari ei tehnyt eletäkään edes hidastaakseen - tuskin koskaan edes tajusi tehneensä mitään väärää. Siinä ei olisi paljon ruotsalaisen panssariauton turvavarusteet auttaneet, jos pappa olisi ollut tuota vauhtia autoni oikeassa kyljessä. Aamuinen koko perheen uintireissu oli vähällä saada hyvin murheellisen lopun.

Minua ei voisi tällä hetkellä vähempää liikuttaa, jos ko. henkilö tappaa itsensä autolla, mutta kunhan ei vie muita mennessään. :mad14:

Ja minkälaisen kohun sai aikaan se, kun lääkärit oikeutettiin ilmoittamaan vanhusten ajokunnon heikentymisestä...

Link to comment
Share on other sites

Tuohan on täysin normaalia ja jokapäiväistä suomalaisen autoilijan ajoa. Pappa vain suhtautui sinuun ja autoosi kuten suojatielle pyrkivään jalankulkijaan. En pysty käsittämään, miksi suomalaiset autoilijat eivät kunnioita suojateitä enää lainkaan. Ajellessani kesällä Suomessa sain osakseni jopa kiukkuisia katseita jalankulkijoilta kun pysähdyin suojatien eteen kuten täällä on tapana. Joutuivat odottamaan kauemmin, koska sääntö on, että yli ei mennä ennen kuin kaikki autot ovat niin kaukana ettei niistä yksikään vain herranähköön joudu hiljentämään jalankulkijan takia... Jostain syystä edes poliisia ei tunnu kiinnostavan lainkaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy