Jump to content
Juoksufoorumi.fiGPS-reitintallennin suunnistukseen


Recommended Posts

Hakusessa olisi hyvä ja mielellään toki edullinenkin GPS-tallennin suunnistuskäyttöön.

Toiveissa olisi tallennetun reitin luku Bluetooth-yhteyden avulla sekä akun lataus esim. micro-USB:n kautta (eli ei paristonvaihtoa).

 

Verkkokaupoista löytyvät mallit tuntuvat kaikki olevan vuosilta 2008-2010. Eikö markkinoille ole tullut uudempia, tehokkaampia malleja kännykkä-GPSien yleistyttyä - vai enkä vain löydä?

Millaisia laitteita palstan suunnistajilla (miksei muidenkin lajien harrastajilla) on reitintallennuksen osalta käytössä?

 

Link to post
Share on other sites
2 tuntia sitten, Mondo kirjoitti:

Siis mikä tahansa urheilukello, mistä löytyy gps?

 

Kiitos, ihan hyvä suositus antamillani lähtötiedoilla.

 

Tarkennetaan kuitenkin hakua sen verran, että tarkoitus olisi löytää malli, joka soveltuisi käytettäväksi lasten ja nuorten suunnistusharjoituksissa. Pitäisi olla siis helppokäyttöinen, mallia "yksi nappi, josta seuranta päälle pois", pienikokoinen (takin tai hihanauhan taskuun sujautettava), ja riittävän edullinen (~50e), jotta seura voisi hankkia näitä useamman lainakappaleen harjoituksia varten.

 

Jotakuinkin tällainen tuote siis: Linkki. Tuokin malli kuitenkin siis jo 8 vuotta vanha ja saatavuus/tuotetuki luultavasti heikohkot.
GPS-piirien tarkkuus lienee kasvanut huimasti viime vuosina, ja kehittymistä on tapahtunut myös muistipiirien kapasiteetin ja akkuteknologioiden osalta.

 

Link to post
Share on other sites
2 tuntia sitten, juusok kirjoitti:

 

Puhtaita GPS loggereita saa tilattua jostain DX:stä ilman postimaksuja muutamalla kympillä. Valitsee ilman näyttöä mallin niin saanee käyttää?

 

Siksi minä täältä vinkkejä lähdin kyselemään, kun sopivia malleja ei esim. tuolta DX:stä juuri löydy! Mitä itse katsoin, niin esim. DX:n valikoimissa ainoa malli, joka osapuilleen spekseihin sopisi, on Holuxin M-241 - mutta tuokin on jo 10 vuotta vanhaa teknologiaa ja AA-paristokäyttöinen.

 

Ja aina parempi, jos löytyisi malli, josta jollain foorumilaisella olisi jo valmiiksi hyvät kokemukset, ettei tarvitsisi aivan sikaa säkissä hankkia.

 

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
On 23.11.2017 at 21.42, TeemuHoo kirjoitti:

 

Ja aina parempi, jos löytyisi malli, josta jollain foorumilaisella olisi jo valmiiksi hyvät kokemukset, ettei tarvitsisi aivan sikaa säkissä hankkia.

 

Ei taida juoksijat enää juuri GPS loggereita käyttää kun näytölliset GPS-mittarit ovat tulleet hinnoissa niin reippaasti alaspäin. Miten muuten suunnistuksessa valvotaan GPS:n käyttöä, olen kuitenkin nähnyt huippusuunnistajienkin ranteissa GPS-mittareita kilpailuissa.

 

Mulla oli kymmenkunta vuotta sitten (2008-10) BT747-loggeri käytössä. Käyttö oli juuri tyyliä "paina nappia, odota vihreää valoa ja tallennus alkaa". Palikassa oli akku, joka oli yhteensopiva jonkun vanhan Nokian puhelimen kanssa. Muisti ja akku riittivät sekunnin tallennusvälillä yli 30 h jatkuvaan tallennukseen - tosin tuollaisesta suorituksesta syntynyt tiedosto oli niin iso, että juuri mikään softa ei sitä jaksanut pureskella. Muutaman tunnin suoritusten tallentamiseen kuitenkin näppärä laite, mutta ei mitään hajua nykyisestä saatavuudesta tai ohjelmistotuesta. Google-haku BT747 gps logger löytää vain loggerisoftaa.

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Minulla oli joskus ollut Lumia 925 ja myöhemmin Lumia 950 taskussa varustettuna Maastokartat-sovelluksella. Maastokartat-sovellus on maksuton ja reitintallennustoiminto siihen maksaa n. euron verran. Tallennetut reitit menevät pilveen ja niitä voi katsoa kotikoneellakin. Hintaansa nähden todella toimiva paketti eikä juuri pätki, jos vertaa siihen kuinka "hyvin" gps-seuranta toimii tv-lähetyksessä.

 

Mutta suunnistus ei kylläkään ole oikea paikka matkapuhelimelle. Se voi ottaa helposti kipeää tai vettä ja painaahan se jonkin verran. Ja onhan se jännempi mennä, kun on paperikartan varassa. :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy