Jump to content
Juoksufoorumi.fiSeppo

Testissä Suunto Spartan Trainer Wrist HR

Recommended Posts

Testissä oleva Suunto Spartan Trainer wrist HR on Suunnon Spartan malliston uusin tulokas. Samalla mittari on myös Spartan -malliston halvin sykemittari n. 280e hinnalla. Mittarissa yhdistyy Suunnon uusi Spartan -sarjan ohjelmisto, rannesykemittaus ja edullinen hinta. Edullisuus on toki suhteellista, mutta mittarin ominaisuuksiin nähden se tarjoaa rahalle vastinetta. Mittarin käyttäjäryhmä on kuntoilijoista ylöspäin. Aivan aloittelijoille tai ensimmäistä sykemittaria ostaville mittarista taitaa löytyä liikaa ominaisuuksia. 

 

Alkuun on ehkä paikallaan kerrata hieman Suunnon Spartan -sarjaa. Ensimmäinen Spartan -sarjan mittari Spartan Ultra esiteltiin kesällä 2016. Sitä seurasi hieman myöhemmin Sport -sarja. Kummassakaan, Ultra - tai Sport -sarjan mittareissa ei ollut rannesykemittausta. Tammikuussa 2017 julkaistiin Sport -sarjan mittari rannesykemittarilla ja nyt kesällä 2017 tämä Trainer -mallisto.  Ambit -sarjoista tuttuun tapaan Suunto on tuonut myyntiin lukuisia versioita Ultra , Sport ja Trainer -malleista. Voisi jopa sanoa, että jos ei löydä silmää mielyttävää mittaria niin vika on käyttäjässä.

 

Lue lisää....

 

Trainer.jpg.85f2b1eb2ff7bcc63bae9ef381e3f4ef.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Baltsu

Minusta raportti on hyvä ja tuntuu, ettei tuota parempaa mittaria tarvitse. Sinänsä vaikea kertoa onko joku mittari aloittelijoille vai kilpajuoksijoille, sillä ihmisillä on ihan eri prefenssit. Esim. DC Rainmaker ei ole kummoinenkaan juoksija, mutta haluaa nysvätä laitteiden kanssa. Toiset eivät halua. Eli aloittelijakin voi käyttää aikansa treenin sijaan mittariin perehtymiseen. Joku saattaa juosta kympin 28 minuuttiin ja merkkaa kaiken silti vain ruutupaperivihkoon. 

 

Kaiken kaikkiaan tuo mittari tuntuu hyvältä kompromissiltä. Sinänsä se on sama onko tuo kalliimpi kuin Polar vai ei, sillä Suunto on vähän enemmän designtuote.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juuri näin. Mittari on kuitenkin usein monen vuoden ostos, eli myös sen ulkonäöstä kannattaa maksaa. 

 

Jos muuten tuo sykkeenmittaus mietityttää niin Salomonin brand storesta saa sport ja trainer mittareita testiin 1-3 päiväksi. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitääkin käydä joskus hakemassa lainaan, niin ei tartte arvailla, toimiiko omassa ranteessa. Mulla on ollut loppukesästä asti Spartan Sport lenkkikäytössä ja nyt on ollut samoja ongelmia kuin Polar M400 kanssa, eli syke vetelee mittarin mukaan parhaimmillaan jossain 230 paikkeilla varsinkin lenkin alussa, joskus myös loppupuolella n. 20 pykälää liian suuria lukemia. Polarissa oli varmaankin patteri ehtoopuolella, mutta en oikein usko, että tosta Suunnon anturista on parin kk:n käytön jälkeen ihan vielä patteri loppu. Se vyö on vaan niin pöljä, kun liukkaan muovipinnan kastelu tuntuu olevan ihan turhaa puuhaa. Mun todelliset teoreettiset maksimit on yhtä kaukana 200:n rajasta, mutta toisella puolella. Peruskuntoilija kun olen, niin mulle riittää se hehtaari, millä lenkki on juostu. Tällä käyttöprofiililla rannemittaus olisi miellyttävämpi käyttää niillä keleillä, kun ei tartte pitää kelloa hihan päällä. Eniten mua kiinnostaa kuitenkin keskivauhti ja joskus myös hetkellinen vauhti juostujen kilometrien lisäksi. Uudet lelut ovat kivoja ja niistä saa motivaatiota. Ja onhan tuo Spartan tyylikäs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä ja kattava analyysi. Kiitoksia. 

 

Tuo Suunnon Spartan on varmasti kova pala myös kilpailijoille. Olen ollut Garmin käyttäjä jo yli 10 vuotta, mutta niin hyvän näköinen tuo malli on että vois Joulupukille laittaa kyselyn vetämään. Harmi, kun en ole Suomessa ja jää siten tuo hieno testausmahdollisuus käyttämättä. 

 

Nykyinen käyttökello (?) Garminin 920 tuntuu aina turhan isolta ja se perskules tuppaa vielä tarttumaan reunastaan aina johonkin.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8.11.2017 at 22.01, Guest Baltsu kirjoitti:

Esim. DC Rainmaker ei ole kummoinenkaan juoksija, mutta haluaa nysvätä laitteiden kanssa.

 

 

Tämä oli minusta kummallinen kommentti, ko. heppuhan tekee noita mittariarvosteluja työkseen ja sitä kautta kiinnostus laitteisiin pitääkin olla korkealla tasolla. Kiinnostavampi asia on että onko hän tarpeeksi hyvä juoksija jotta osaa arvioida laitteita "oikeiden juoksijoiden" tarpeisiin.

 

Muuten kiinnostava kello. Tosin vähän Suunnon valikoima vähän sekava mielestäni nykyään, varsinkin kun saman tuotteen eri värivaihtoehdot esitetään omina tuotteinaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sepolle kehitysehdotus näihin testeihin:

Löytyisikö tuttavapiiristä hoikkaranteista naishenkilöä koekaniiniksi? DC Rainmakerilla on joissain testeissä kuva laitteesta The Girlin ranteessa. Valitettavasti aina sitä kuvaa ei löydy. Ranteen pitäisi olla ympärysmitaltaan noin 14 cm, jotta kuvasta olisi todellista iloa.

Ruipeloiden ranteiden vuoksi ensimmäinen valintaperuste minulla on kellon istuvuus. Vasta sen jälkeen voi alkaa miettiä ominaisuuksia. Tämähän on tietysti hyväkin juttu, kun ei tarvitse turhaan innostua aina uusista härpäkkeistä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo riippuu paljon kellon mallista. Joidenkin kellojen kanssa ei ole ollenkaan tarpeellista kun kellotaulu mahtuu hyvin ranteen päälle. Toki esim. Tomtomin tai Suunnon mallien kanssa tuo tulisi tarpeeseen. Pitää jatkossa kiinnittää tuohon huomiota jos vain tuollainen kapea ranne on käytettävissä testihetkellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy