Jump to content
Juoksufoorumi.fi

ihan metsässä?


kaarisa
 Share

Recommended Posts

Olenko nyt ihan metsässä harjoitteluni suhteen,kertokaapa mielipiteitä.Viime kesänä eka mara Sepon ohjeilla himppu alle 4h,puolitoista vuotta juoksentelua,lähtötaso sohvaperuna.Puolikas meni 1.38 ja risat.Km tuli paljon ja vauhdit liian kovia,vammoja paljon,mm kaksi rasitusmurtumaa vuodessa.

Nyt nappasin tossun ohjelman.Siinä km selkeästi niukemmin ja ehkäpä tehoja enemmän.Aloitin marraskuussa myös salilla käynnin.Se on tuonut selkeästi ryhtiä ja potkua eritoten vk lenkeille ja mäkiin.Kroppa on nyt vaan aika jumissa koko ajan,johtunee salitreenistä,mutta tuntuu myös etten ehdi palautua lenkeistä.Myös km vähyys mietityttää.Onko kelleen kokemuksia ko ohjelmasta,onko sillä mitään käyttöä?Siirrynkö takaisin km keruuseen ja tiputtelen vauhteja?Taustatietona olen 30v,nainen,paino kurissa.Teen töitä öisin liikkuen.(vko ja vko)

Link to comment
Share on other sites

Normaali virhe aloittelevalle on että mennään reittiä: "heti mulle kaikki tänne" jolloin harjoituksia tehdään liian innon- ja alun huiman tuloskehityksen vuoksi liikaa. Lisäksi jos nuo kaikki painetaan kovalla sykkeellä niin noin käy ennenpitkää.

Puolikkaan pääset tuon jälkeen jo hyvällä vauhdilla mutta kestävyys ei riitä maratonille ja uskallan epäillä että into siinäkin on ollut liian suuri, eli alussa jo menty liian kovaa?

Kyllä kovaa voit juosta kun olet norm.painoinen, mutta vastapainoksi pitää juosta myös pitkiä lenkkejä rauhallisesti ja mikä tärkeintä, tuon ohjeen glue on että harjoitusmäärien pitää olla kohtuullisia jolloin lihaksille annetaan aikaa palautua ja kunnolle aikaa nousta. On siis syytä osata olla aika-ajoin laiska.

Lopetappa tuo kilsojen kerääminen ja suorita juoksuharjoitteet palautuneena, muuten voi kesän juoksut olla juostu jo tässä vaiheessa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy