Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vantaan maraton


Recommended Posts

Lokakuun alun ykköstapahtuma pääkaupunkiseudulla. Hyvä vaihtoehto ensikertalaisille, jos HCM on jäänyt väliin esim. sairauden vuoksi. Tosin hitaammassa tahdissa voi joutua juoksemaan ajoittain yksin.

Reitti on tylsähkö (4 x 10,5 km kierros), josta ensimmäiset 7 km ovat lievää nousua. Silti aika mukavan tuntuinen ja omakohtaisesti nopeaksi havaittu reitti. Tuulisena päivänä voi tosin kierroksen loppuvaiheissa olla ikävä vastainen puhuri... Kolme huoltopistettä per kierros eli mainio tiheys.

Osallistujamäärä on kasvanut, mutta ainakin vielä kisapaikalla on ollut ihan hyvin tilaa varusteiden vaihtoon ennen ja jälkeen kisan. Kisan jälkeiset ruokatarjoilut eivät ole kovin kummoiset, mutta eipä ole hintakaan kovin paha ennakkoilmoittautuneille.

Minulle tämä oli ensimmäinen kisapaikka 2005 ja 2006 oma ennätys syntyi samalla reitillä, joten minulla tähän reittiin on tylsyydestään huolimatta aika lämmin suhde :)

Link to comment
Share on other sites

Yleisöä oli alkumatkasta jopa reitin varrella, lopussa vain urheiluhallin luona. Mukavaa kuitenkin että jokaisella kierroksella sai kannustusta.

Huoltopaikoilla homma toimi ihan mukavasti ja toimitsijat jaksoivat hymyillä vesisateesta huolimatta.

Maalin ruokatarjoilu ei tosiaan ollut kummoinen, mutta kyllä sillä kotiin asti pärjäsi.

Niin ja nettisivuiltakin sai kaiken tarpeellisen tietoonsa.

Link to comment
Share on other sites

Arvosteluja:

Neljä kierrosta. Kieroksella reitti on lievästi nouseva välillä 1-6km jonka jälkeen kilometrin laskuosuus. Huolimatta noususta reitti on silti melko nopea ja juostava. Matkaan lähti noin 770 juoksijaa joista noin 390 maratonille.

Kouluarvosana: 8 Arvostelu: Hyvät järjestelyt, ei ruuhkaa radalla. Loppusyksyn kelit voi olla mitä tahansa, 2004 sopiva +10. Reitti ei tasainen mutta silti melko nopea jos on voimia juosta lievät nousut.

Kouluarvosana: 9 Arvostelu: 2003 ja 2004: Mukavaa kyläkisan meininkiä mutta silti luotettavasti pelaavat järjestelyt. Hyvin merkitty ja ohjattu reitti. Ajankohta takaa aika hyvin sopivan kelin ja reittikin on kyllin nopea ennätysten tekoon. Yleensä pyrin keräämään kokoelmaan uusia kisoja mutta tämän luultavasti pidän ohjelmassa tulevinakin vuosina.

Kouluarvosana: 9 Arvostelu: 2003 ja 2004: Mukavaa kyläkisan meininkiä mutta silti luotettavasti pelaavat järjestelyt. Hyvin merkitty ja ohjattu reitti. Ajankohta takaa aika hyvin sopivan kelin ja reittikin on kyllin nopea ennätysten tekoon. Yleensä pyrin keräämään kokoelmaan uusia kisoja mutta tämän luultavasti pidän ohjelmassa tulevinakin vuosina.

Kouluarvosana: 8 Arvostelu: neljä kierrosta samaa lenkkiä tuntuu puuduttavalta. ajankohta lokakuun alku saattaa olla keleiltään hyytävä. yhteislähtö kympin ja puolikkaan juoksijoiden kanssa tekee loppumatkan suht yksinäiseksi, varsinkin jos on arvioinut voimansa väärin.

Kouluarvosana: 7 Arvostelu: Hyvät järjestelyt. Huolto pelaa moitteettomasti. Sää ei varmasti ole liian lämmin. Reittiä on pidetty nopeana, mutta tuulelle se on arka. Vaikka mäkiä ei ole montaa, neljä kertaa juostuna ne verottavat kummasti voimia ja loppuaikaa viimeisillä lenkeillä. Jos haluat olla selvillä omasta vauhdistasi, oman kellon seuranta on välttämätöntä.

Kouluarvosana: 9 Arvostelu: Hyvät järjestelyt. Suhteellisen nopea reitti. Jonkun verran korkeuseroa, mutta ei jyrkkiä mäkiä.

Kouluarvosana: 9 Arvostelu: Ajankohta sopii kuin nenä liinaan noin syksyisin.Neljä kierrosta saa neljä bonuspistettä.

Kouluarvosana: 9 Arvostelu: Mukana v. 2002-2004. Erittäin hyvät järjestelyt ja liikenteen ohjaus. Sanoisin osallistumismaksuakin osallistujaystävälliseksi. Tapahtuma on kehittynyt joka vuosi. Ainoa puute taitaa olla vähäinen yleisömäärä. Reittiä mainostetaan nopeaksi mutta sitä se ei mielestäni ole. Plussa internet sivuista.

Link to comment
Share on other sites

Mutta rohkenen arvostella siitäkin huolimatta. Muutamasta puolikkaasta kokemusta myös Kuopiosta ja Helsingistä.

Vantaalla 2006:

järjestelyt ennen lähtöä, ei moitittavaa. Positiivista oli, että ei ollut jonoja pukeutumistiloihin, ei vessaan, eikä tavarasäilytykseen. Viileähkö keli minulle plussaa. Tosin v. 2006 sattui syksyn ensimmäinen syysmyrsky, joka hieman toi lisähaasteita

järjestelyt juoksun aikana, ei moitittavaa. Toimitsijat pysäyttivät autot, kannustivat tosissaan ja juomat riittivät. Sopii juoksijoille, jotka tykkäävät taapertaa yksin. Vetoapu hakusessa, välillä sai tosin sitäkin. Välillä tuuli kova, jonka pistin syysmyrskyn piikkiin. Vaikka suht yksin juoksin, niin ei ollut pelkoa eksyä reitiltä. Sopii ekakertalaisille.

maaliintulon jälkeen: tarjoilupuoli kehno, kun olin tottunut runsaampaan tarjontaan puolikkaiden yhteydessä muualla (olen kova syömään ja 42 km juoksunkin jälkeen kaikki maistuisi, näköjään : ) . Suuri miinus siitä, että aikaansa sai odottaa useita päiviä. Tosin kyllä ne tulokset sieltä tulivat ja olivat kohdallaan. Sitä vaan tottuu helposti liian hyvään (chip), kun muualla sitä tarjotaan nykyään.

Yhteenvetona totean, että osallistun tänäkin vuonna kotikaupunkini maratonille ja houkuttelen mukaani ainakin yhden kaverin. Mainio ajankohta maratonille helpohkolla reitillä lähellä kotia.

Link to comment
Share on other sites

Positiivista:

- loistava ajankohta (helle ei vaivaa, ehtii hyvin valmistautua, normaalit kesämenot eivät häiritse maratonviimeistelyä)

- Neljä kierrosta sopii niin itselle kuin kannustusjoukoille

- hyvää juoksijaporukkaa jolta saa kovasti kannustusapua

- autot ei häirinnyt juoksijaa

Negatiivista

- nettisivuilla oli hieman seikkailua tuon ilmoittautumisen suhteen

- maaliintulon jälkeiseen survival-packiin olisi kaivannut palautumisjuoman (unohdin nimittäin ottaa itse mukaan)

Tällaiset kommentit kahden Vantaan osallistumisen kokemuksella.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ajankohta lokakuun alkupäivinä on loistava juoksijoille, jotka eivät halua juosta helteessä tai ruuhkassa. Samoin sellaiselle, jolta on kesän maraton jäänyt väliin jonkun vastoinkäymisen takia. Ajankohdassa on tietysti myös riski, että keli on aivan karsea.

Syksyllä -05 juoksin ja järjestelyissä kaikki toimi, kuten pitikin. Reitti oli minusta hyvä, eikä neljä kierrosta haitannut yhtään, vaikka olin sitä vähän pelännyt. Porukkaa oli sopivasti, yksin ei tarvinnut juosta, mutta oman suorituksen sai varmasti tehtyä, tilaa oli. Keli oli +12 ja välillä tihuutteli vettä. Parempaa säätä juoksuun ei minusta olisi voinut olla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 6 months later...

Järjestelyt:

Toimivat kuin junan vessa. Itselläni ei ainakaan ole mitään huomautettavaa järjestelyistä. Numeroiden noudossa, eikä varustesäilytyksessä ollut ruuhkaa, kun valitsimme sopivan ajan. Peseytymistilatkin riittivät nippa nappa, eikä sielläkään ollut kamalaa ruuhkaa. Tosin mieluumminhan sitä olisi käväissyt saunassakin, mutta uimahalliremontti taisi olla esteenä saunojen käytölle. Kotona sitten pääsikin omaan hyvään saunaan...

Reitti:

Tuolla palstalla joku valitti reitin sisältäneen liikaa käännöksiaä ja tottahan se on. Paljonhan siinä oli mutkia ja risteyksiä sekä noita rotvallien ylityksiä, jotka ainakin itselleni ovat pahempia kuin nuo mutkat. Jalka kun ei juostessa tahdo nousta enää neljännellä kierroksella sitä vaadittavaa viittätoista senttiä ja myötäsuuntaan vastaava pudotus alaspäin on aina iso riski.

Muuten pitäisin reittiä nopeampana, kuin sitä aiempaa versiota. Mäkiähän tuossa ei oikeastaan ollut kuin kaksi. Ja niiden lisäksi muutama alikulkutunnelista nousu takaisin maanpinnalle. Tuuli haittasi muutamilla osuuksilla etenemistä, mutta ei kovin pahasti. Jos tuuli olisi ollut kovempi, niin se olisi ollut ongelma.

Kaikenkaikkiaan mukiinmenevä tapahtuma kauden päätteeksi.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä tapahtuma ja sopivaan aikaan.

Reitti oli ok, eihän se tietenkään maisemallisesti mitenkään silmiä tai sielua hivelevä ole, mutta itseäni se ei ainakaan häirinnyt. Ehkä sitten joskus myöhemmin, jos/kun juoksentelee maratooneja ihan "nautintomielessä", maisemallisempi reitti voisi olla kiinnostavampi.

Itseäni ei risteykset ja rotvallit häirinneet. Niitä ei kuitenkaan muistaakseni ollut "nopeissa paikoissa" kuten alamäkien jälkeen tms.

Järjestelyt ok,

tarjoilut matkalla olivat hyvät,

tarjoilut maaliintulon jälkeen erittäin hyvät!

Link to comment
Share on other sites

Reitti:

Muuten pitäisin reittiä nopeampana, kuin sitä aiempaa versiota. Mäkiähän tuossa ei oikeastaan ollut kuin kaksi. Ja niiden lisäksi muutama alikulkutunnelista nousu takaisin maanpinnalle.

Reitti on tosi nopea, jos näin todellinen amatöörihölkkääjäkin saa kommentoida.

Kaksi kertaa olen Vantaalla puolikkaalle osallistunut, ja tuloksena kaikkien aikojen toiseksi ja kolmanneksi parhaat ajat, jääden vain n. 30-60 sekuntia ennätyksestä (joka tuli joskus 90-luvulla vedettyä).

Yhden kerran perusteella tuon voisi laittaa sattumankin piikkiin, mutta ainakin minulle tuo reitti on tosi helppo juosta, vaikka sitä vähän muutellaankin.

Miinuksena pitäisin sitä, että reitillä on käytännössä pakko juosta välillä jalkakäytävälle nousten ja siltä laskeutuen minkä takia joutuu sovittelemaan askeliaan. Ei taida vielä olla niin paljon osallistujia Vantaalla, että kadut suljettaisiin ja voisi juosta ihan reilusti ajoradalla... Mutta ei tuo ainakaan vauhtia hidastanut, kun siellä tulee aina vedettyä ennätyksen pintaan.

Yleisesti voisi järjestelyistä sanoa sen verran, että ehkä osallistumishintaa voisi laskea. Eihän se nyt törkeä nytkään ole, mutta muissa tapahtumissa saa samalla rahalla (turhaa) oheiskrääsää ja (tarpeettoman) paidan ja maalissa mehutölkkejä, rusinapakkauksia, jäätelöä sun muuta. Sinänsä on ihan mukava, ettei Vantaalla ole turhaa krääsää, mutta silloin ehkä voisi myös hintaa tarkastaa. Mutta en minä valita...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy