Jump to content
Juoksufoorumi.fiRunningidiot (Everesting)


Recommended Posts

Yli vuosi on vierähtänyt siitä kun viimeksi täällä länkytin juttujani blogin puolella. Sen jälkeinen aika on mennyt talonrakennusprojektin sekä perheen parissa ja kestävyyshömpötykset jäi talven ajaksi aika lailla nolliin. Sen sijaan on lähinnä pumpattu rautaa, eli jotain kuitenkin. Kesällä aktivoiduin jälleen sen verran että kävin kerran pari viikossa hölkkäilemässä ja näillä lenkeillä alkoi taas polttelemaan jonkintasoinen vaativampi harjoittelu. Useammin kuin kerran meinasikin lenkillä tulla tippa linssiin kun muistelin kaiholla hapokkaita talvisia trainer-vetoja tai helteisiä yhdistelmäharjoituksia. Sitä tunsi itsensä aika laiskaksi paskaksi ja kaipasi kovan reenin jälkeistä hyvää oloa. Kerroin ajatuksistani vaimolleni ja tunnustelin eukon fiiliksiä sen suhteen että alkaisin taas tahkota sen 12h+ treenejä viikossa. Ei tullut lämpöä.

 

Jotain piti kuitenkin keksiä ja 10 viikkoa ennen Vantaan maratonia päätin laittaa sinne ilmon sisään ja alkaa toteuttaa Sepon maraton alle 4h - ohjelmaa. Taka-ajatuksena oli maistella menoa ja harkita tätä otsikon koettelemusta. Vajaa kuukausi ennen maratonia tein ohjelman mukaisen 10km testijuoksun ja yllätin itseni täysin juoksemalla ennätykseni. Niiltä sijoilta laitoin kännykkään hälytyksen karhunkierroksen ilmoittautumisen aukeamiseen. 10.10. löin homman sinettiin ja sain vielä vaimonkin puhuttua mukaan hömpötykseen 30km matkalle.

 

Eilen Vantaan maratonilla sain lisää uskonvahvistusta kun sivusin omaa ennätystäni 3.32.XX. Onnistunut juoksu kaikin puolin, 30km aika tasavauhtista ja sitten all-out loppumatka. Lopputuloksena reilun minuutin negatiivinen splitti eikä mitään jäänyt reserviin joten oletan että aika lailla maksimisuoritus. Taisin jopa viimeisellä kierroksella ohittaa foorumijulkkis SaSan, jos oikein kuulin selostajan mölinän seasta nojaillessani palautumisteltalla polviini. Myös maailmanennätysmies läskimaija tuli bongattua rinkkansa alta, mikä on merkkitapahtuma jo sinällään. 

 

Ikinä en ole polkujuoksua koettanut ja pisin juoksemani matka on maraton. Nyt tulen kaapista tämän asian kanssa ja kerron tavoitteestani kaikille tutuille sekä ostan tietenkin helvetisti polkujuoksukamaa. Sitten se on pakko juosta. Seuraavaksi sitten harjoitusrunkoa kasaamaan, palataan sen jälkeen asiaan ja katsotaan missä vaiheessa niitä reenejä aletaan tekemään.

Link to post
Share on other sites
 • Replies 457
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

PE: Polkujuoksu 27h2min, 130km, tahti 12:10, nousua 5253m. Yllättävän pitkää raporttia pukkaa.   Se oli niin sanotusti tilipäivä taas tältä erää. Palkka treeneistä käytiin noutamassa Kolilta

Mitään romaania en ala teille väsäämään mutta tässä jotain pieniä muistijälkiä:   Startissa olin päättänyt jättäytyä viimeiseksi ja näin teinkin. Oli tarkoitus varmistaa ettei tule vedettyä

Raporttia Nuts Ylläs Pallas 105km 2019.   Päätös tälle matkalle lähtemistä tuli aikanaan tehtyä vähän ex tempporee karhunkierroksen satamailisen krapuloissa. Treeniaikaa kisojen välissä oli

Posted Images

 • 2 weeks later...

33 viikkoa starttiin ja tälle päivälle on kirjattu varsinaisen harjoitusohjelman ensimmäinen päivä. Kovin raakaa ohjelmarunkoa en viitsinyt väsätä kun tämän tavoitteen toteuttaminenkaan ei toivottavasti ole kovin ryppyotsaista touhua. Ensimmäiset viikot on merkitty kevyesti 3 tunnin pituiseksi  ja siitä hiljalleen kiristäen kevääseen, jolloin on tarkoitus tehdä parhaimmillaan 9 tuntista viikkoa + salitreenit päälle. Vaimollekin töhersin rungon samaan paperiin ja vaikka hänelle osoitetut vaatimukset on melko vähäisiä, pitäisi perhe-elämäkin saada jotenkin hoidettua.

 

Tällä suunnitelmalla:

- Loppuvuosi peruskuntopainotteista määrän noustessa tasaisesti. Ehkä kerran viikkoon vauhdikkaammin. Tammi - helmikuussa pahimmilla pakkasilla juostaan sitten vähän vähemmän mutta pääasiassa kovempaa. Kevään tullen aletaan taas nostamaan määrää nousujohteisesti. Määrähuiput noin kuukausi ennen kisaa, jolloin tarkoitus tehdä pari pidempää polkuvetoa kisakamoissa.

- Joka kolmas / neljäs viikko kevyt viikko= noin neljä kevyttä ja lyhyttä lenkkiä.

- Niin pitkälle kun polut ovat juostavassa kunnossa, lenkkejä pyritään suuntaamaan metsään.

- Paloheinän portaita tullaan tamppaamaan lähes viikottain, testattu on jo ja tuntuu sopivan tympeältä omaan makuun.

- Osa harjoittelusta maastopyörällä ettei jalat sano poks-poks.

- Salilla viikottain jalat ja keskivartalo. Aloitetaan kevyesti totuttelemalla varsinkin vaimon kohdalla, joulukuussa aletaan lisäämään kuormaa hiljalleen ja viiden viikon maksimivoimakausi sitten vuoden lopulla. Siirrytään ylläpitoon kun aletaan juoksemaan kovempaa alkuvuonna.

 

Viime viikolla tuli jo neljä lenkkiä tehtyä ja testattua märkiä juurakoita tavallisilla Kayanoilla. Äkkiseltään tuntuu aika vaaralliselta touhulta, missä voisi kuvitella nilkkojen aika helposti laulavan viimeisen laulunsa. Lisäksi jonkun verran turhautumista aiheuttaa se, että vaikka mettä on täynnä polkuja, niitä ei löydä. Tiedättehän? Hölmön tuntuista hommaa loikkia 10 metrin pätkiä metsän läpi ulkoilutieltä toiselle ja vähän väliä ihmetellä että mihis nyt. Ei saa minkäänlaista rytmiä kun poukkoilee päättömästi menemään. Olisi mahtavaa jos löytyisi joku selkeä seurattava polku, mikä kiertäisi esim 10km lenkin. Printtasin jo Paloheinä - Vantaanjoki välisen metsäalueen suunnistuskartan osoitteesta pullautuskartta.fi. Katsotaan olisiko siitä mitään iloa. Hyviä polkumaastoja Pakilan lähialueilta saa vinkata jos jollain on tiedossa.

 

Polkukengiksi valikoitui Hokan challenger ATR3:t, mitkä pitäisi tällä viikolla lopultakin saapua briteistä. Kahteen kertaan piti lähettää kuva henkkarista + puhelinlasku sportsshoes.comiin että uskalsivat irrottaa tilaukseni. Samaan syssyyn ostin vedenpitävän juoksutakin ja liivin, niitä kun tullaan kuitenkin tarvitsemaan. Kaikesta urheilusta saa välineurheilua, ja se onkin elämän suola.

Link to post
Share on other sites

Joka päivän höntsäilyjä en taida jaksaa erikseen tänne avata, eikä se ketään kiinnostaisikaan. Jos nyt kerran - pari viikossa kirjaisi tekemisiä.

 

Maanantai: 30min palautteluhölkkä

 

Tiistai: Aamupäivällä kiihtyvä 11km 6:00 -> 4:20, keskitahti 5:07, keskisyke 136. Oli niin hieno aurinkoinen keli etten malttanut mennä metsään rämpimään. En ollut myöskään juossut Vantaan maratonin jälkeen ainuttakaan vauhdikkaampaa lenkkiä niin avasin vähän hanoja. Illalla leuanvetoa ja pystypunnerrusta.

 

Keskiviikko: Hieman limainen olo kurkussa, toivottavasti ei iske lenssu. Kyykkyä 4x25x60kg + mave 3x20x60kg 1,5min palautuksilla. Päälle pohkeet. Aloitin nyt viikottaisen jalkatreenien tekemisen aiemman hieman satunnaisemman tekemisen sijaan. Päätin lähteä pohjilta liikkeelle ja totuttaa välillä jalkoja pidempiin sarjoihin sen iänikuisen 8-10 toiston sarjan sijaan. Aika inhottavaa hommaa kun ei ole tottunut tällaiseen. Varsinkin kun pitää palautukset lyhyinä niin tuntuu melko voimakkaalta paineelta lihaksissa vaikkei painoja paljon olekaan. Varsinkin pohkeet vaatii kyllä treeniä että tulee kestämään karhunkierroksen nousut.

 

Postipete toi tänään pornonpunaiset Hokat kotiovelle, joten metsään käy tie ihan kohta. 

Link to post
Share on other sites
24 minuuttia sitten, Runningidiot kirjoitti:

Joka päivän höntsäilyjä en taida jaksaa erikseen tänne avata, eikä se ketään kiinnostaisikaan. Jos nyt kerran - pari viikossa kirjaisi tekemisiä.

 

 

 

Itse asiassa tätä(kin) blogia lueskellaan sillä ajatuksella, että mitähän itse voisin tehdä eri tavalla ja paremmin. Tekstiäsi harjoittelusta (tai muusta asiaan liittyvästä) luetaan siis mielellään täällä päin Suomea, onhan oma suuntanikin Kuusamo.

 

Tsemppiä harjoitteluun!

Link to post
Share on other sites

Veikkaan että pystyt tekemään kaiken paremmin kuin täällä päässä. Niin ollaan kujalla ja mettässä samaan aikaan.

 

Torstai:

47 min polkujen etsimistä ja Hokien sisäänajoa. Nopeasti tuli pimeää niin piti poistua paikalta vähän etuajassa. Kengät pääsivät hieman pyörimään jalassa jos nilkka taittui ja nilkan ulkosyrjän luu painoi kengän "kaulukseen". Narua kireämmälle ja toivottavasti kengät vähän muotoutuvat. 

 

Polkujuoksusta kun en mitään tajua niin keskityin vain pitämään kropan mahdollisimman rentona, sykkeen hyvin pk-alueella ja katseen maassa pari metriä varpaiden etupuolella. Vauhti näyttää olevan helpohkoilla poluilla noin 7min/km mutta tässä on niin paljon muuttujia että varmaan aivan turha katsella tahteja. Pysähtelyä ja kartanlukua  yms riittää.

 

Ai niin lenkin päälle jumppasin keskivartalon.

 

IMG_20171102_180517.jpg

Link to post
Share on other sites

Perjantai:

Raakaa penkkaamista ym ultrajuoksijan perusharjoitusta.

 

Lauantai:

80min polku- ja peltohölkkää pikku sateessa. Hokien kanssa vielä hakemista. Nauhoitustyyli jota normaalisti juoksukengissä käytän ei oikein toimi polulla, koska jalka pääsee pyörimään kengässä. Tavanomainen nauhoitus taas väsyttää minulla jostain syystä jalkapohjat, mutta nyt siihen on varmaan pakko alkaa totuttamaan jalkoja.

 

Pidin lenkillä kokeilumielellä vasemmassa jalassa normaali nauhoitustani ja oikeassa sitä mistä jalkapohja ei tykkää. Vaikea sanoa kumpi oli vähemmän huono.

 

Seitsemäntenä päivänä hän lepäsi. Viikon saldo 3h30min + salitouhut. Tarkoitus jatkaa vielä pari viikkoa tällaisina kolmituntisina ja sitten alkaa hieman tehostamaan tekemistä.

IMG_20171104_134943.jpg

Link to post
Share on other sites

 

Maanantai:

Pyörästä hajosi kumi työmatkalla joten iltalenkkinä 5,5km peekoota @5.30 Tammiston pyöräliikkeeseen ja sama matka veekoota takaisin @4.50.

Samalla tuli testattua Salomonin adv skin liiviä. XL koko ahdistaa hieman vaikka hihnat on niin löysällä kuin mahdollista. Toivottavasti venyy jostakin hieman.

 

Tiistai:

Salilla mm leukaa ja selkää muutenkin. 

 

Keskiviikko:

Työmatkat hölkäten. Menomatka pidemmän kautta: 60min, keskitahti 5:50, keskisyke 120. Kotimatka kevyesti hölkkäillen 30min suorinta tietä. Oli jotenkin todella raskasta molempiin suuntiin. 

 

Torstai:

Kyykkyä 4x28x60kg ja mavea 4x25x60kg. Palautukset 1,5min. Lisäksi pohkeet ja keskivartalo. Menee salihommat vähän hassusti sikäli että jaloille teen pitkiä sarjoja mutta yläkroppaa koitan rasittaa samaan aikaan voimakaudella nokka kreatiinista valkoisena.

 

Perjantaina lepo.

 

Lauantai:

Tunti polkuhölkkää Paloheinässä mutaisilla poluilla ja lopuksi 10 nousua Paloheinän mäelle. Sykkeen pidin koko ajan pk-tasolla. Hokat alkaa tuntumaan jo omilta. Istuu paremmin jalkaan eikä paina enää. 

 

Sunnuntai:

Rintaa ja olkapäitä salilla.

 

Viikon hölkät 4h. Lisänä sitten salia ja pari tuntia työmatkapyöräilyä. Ensi viikkokin on vielä budjetoitu lenkkien osalta vain kolmituntiseksi mutta saattaapa tulla juostua enemmänkin kun tuntuu huvittavan.

 

Olen katsellut noita Snoerfin kuvia lenkkipoluilta ja totesin että nämä omatkin maastot ovat niin helvetin komeaa katseltavaa että miksipä en niitä jakaisi tähän loppuun.

IMG_20171111_115523.jpg

IMG_20171111_123930.jpg

Link to post
Share on other sites

Viikko 3, 13.11.

 

Maanantai:

Minulle hyvin perinteinen lenkki millä pystyy mainiosti arvioimaan omaa kuntoaan. Hölkäten Paloheinään, missä kolme kierrosta pururataa (n. 3km) vauhtileikittelynä ja lopuksi pari kilsaa kevyttä veekoota kotiin. Pururata on mäkinen ja ylämäet vedän vauhdilla, tasaisella rauhallista että sykkeet laskee ja alamäet rennon rivakkaa. Matkaa tulee noin 14,2km. Jos mäkien päällä ei mene kävelyksi, kondis on ihan hyvä. Tällä kertaa aikaa meni 80min. Keskisyke 137, keskitahti 5:34.

 

Tiistai:

Salilla leuanvetoa ja olkapäitä. Maksimivoimakausi alkaa olla huipussaan ja sarjapituudet oli enää kolmosia.

 

Keskiviikko:

Polkujuoksua pimeässä. Erittäin mielenkiintoista ja hyvin rasittavaa. Jokaisella askeleella saa jännittää koko kroppa pinkeänä että mihin suuntaan se nilkka nyrjähtää. Lopuksi vähän pururataa kun kasetti enää kestänyt pimeää metsää. Lopputulos 60min yläpeekoota.

Illalla join pullon vahvaa punaviiniä ja katsoin Amerikan Psykon.

 

Torstaina:

Maastopyöräilyä metsässä 80min. Kauhea jano oli. Keskisyke 119, vähän korkeampi kuin odotin kun välillä vauhti kuitenkin tyssäsi kokonaan kun keräilin itseäni märästä juurakosta.  Bongasin kaksi kaurista keskuspuistosta Pirkkolan tienoilta.

 

Illalla kyykkyä 5x20x70kg edelleen 1,5min palautuksilla. Mavea en jaksanut kuin kolme 10 sarjaa 70 kilolla ja lopuksi 5 x maksimimäärä varpaille nousuja portaikossa. 

 

Perjantaina lepo.

 

Lauantai:

Tulostin lisää suunnistuskarttoja ja piirsin niihin Helsinki City Trail kilpailureitin joka löytyy täältä:

http://www.movescount.com/map?route=2308386&lat=60.22364292658236&lon=24.92104984072472&zoom=13.499999999999458&activity=82&heatmap=true&style=suunto-dark

Nyt olikin jo paljon mukavampaa painella polkuja kuin ennen. Löytyi jo pidempääkin yhtenäistä baanaa ja väliin mukavia kallioreittejä. Oli tarkoitus tehdä pidempi ja rauhallinen suoritus mutta tuli lapsenomainen innostus siellä metikössä ja syke nousi aavistuksen liikaa. Pitää näköjään ottaa korostetun rauhallisesti että homma pysyy aisoissa. Keskisyke 127, nousua 313 metriä, matkaa 19,2km ( josta 4km asfalttisiirtymää ), aika 2h12min. 

Tällä kertaa bongasin kolme kaurista. Mene luontoon niin näet luontoa, fantastista.

 

Sunnuntaina aion olla juoksematta. Päivällä tankkaan sukulaismukulan synttäreillä mokkapaloja jotta illalla kulkee salilla!

 

Tuntimäärä oli tällä viikolla taas suunniteltua suurempi ja aivan matalasykkeisin tekeminen jäi mutta eipä tässä kai hätää ole. Yhteensä 5h52min ulkoilua. Ensimmäinen kevyt viikko odottaa vasta joulukuun puolessa välillä joten pitää vaan tiedostaa asia ja katsoa että nousujohteisuus säilyy ilman että touhu menee överiksi.

 

Lopuksi nuo bongaamani hienot luontokappaleet sekä lauantaina lenkin päälle kotona odottanut herkullinen lounas. Helppo kehittyä kun rakas vaimo hoitaa ravintopuolen. Mikron kautta ja kyllä maistui :P

 

IMG_20171118_133136.jpg

IMG_20171118_132413.jpg

Link to post
Share on other sites

Viikko 4, 20.11.

 

Maanantai:

Kyykky jälleen 5 x 20 x 70kg /1,5min ja pohkeet päälle. Ensi viikolla alkaa kolmen viikon siirtymäkausi kohti isompia painoja. Jalkatreenin lisäksi revin leukoja. Näin voimakauden päätteeksi pari sarjaa kakkosia ja sitten kokeilin maksimiykköstä. Tulos tällä kertaa 65kg lisäpainoja.

 

Tiistai:

PK - hölkkää 60min töihin ja illalla 30min palautteluhölkkä kotiin. Taas jotenkin todella raskasta. Syytä en osaa sanoa. Vaikuttaako muka juoksuliivissä olleet vaihtovaatteet ja loskainen maa noin paljon. Tai sitten kuntoni on surkea, mikä selittäisi paljon. 60min lenkillä keskitahti 5:57 ja keskisyke 127 eli aivan paskasti.

 

Keskiviikko:

10 x Paloheinän mäki + 11km polkujuoksua. 1h50min, 490 metriä nousua, keskisyke 120. Aika kurjaa tässä loskaisessa syys-säässä tuo polkujuoksu. Jossain kohtaa tulee aina väistämättä eteen upottavan mutainen osuus jossa kengät menee pesukuntoon. Kenkiin tarttuu ihmeellisesti se mudan ja saven haju eikä meinaa lähteä pesussakaan.

Illalla oli jo jotenkin hyvin kokonaisrasittunut olo. Ei tarttisi vielä ihan tästä tekemisestä kyllä olla...

 

Torstai:

Penkkiä, keskivartaloa ja olkapäitä. Penkissä parin lyhyen sarjan jälkeen pari maksimiyritystä, jossa tulos 150kg. Käskin koko perheen katsomaan ja luukutin täysillä Amon Amarthin kappaletta The Way of Vikings, mutta 155kg ei noussut silti. 

Nyt sitten kevyempää ylläpitopodausta siihen saakka kunnes jaloissa alkaa voimakausi, jolloin uusi yritys.

 

Perjantai:

Synkkä ei mitään.

 

Launtai:

Viikon vauhdikkaampi suoritus. Tällä kertaa kahdeksan kpl tonnin vetoja kahden minuutin hölkkäpalautuksella + verrat. Ajattelin pystyväni nelosen vetoihin mutta eipä näytä rahkeet riittävän. Vetojen ajat 3:55, 3:59, 4:03, 4:04, 4:06, 4:09, 4:05, 3:58. Viimeisen vedon sykehuippu 167. 

 

Sunnuntai:

20 x Paloheinä. Välillä portaita, välillä niiden vieressä, välillä jyrkintä mäkeä, sitten taas portaita... Ihan mukavaa hommaa räntäsateessakin. Pohkeet näköjään vaativat reilusti lisää alistamista, sen verran tuntuvat nyt rasittuneelta että olen hieman huolissani niiden kestävyydestä KK:lla. 67min, keskisyke 121, nousua 582 metriä. Ei näkynyt Peltsiä.

Illalla täytyy vielä tehdä selkäreeni salilla.

 

Viikon hölkkätotal 5h37min + 1,5h työmatkapyöräilyä.

 

Nämä porraskävelyt sekä polkujuoksut olen ajatellut pitää kantavina harjoituksina varsinkin kevään tullen ja lisätä niiden kestoa progressiivisesti. Muu on sitten perushölkkää tai lyhyempää vauhdikasta. Vetoja voisi repiä vaikka joka kolmas viikko. Vähän tässä tuurilla mennään harjoitusohjelman kanssa kun itse yrittää miettiä mitä sitä tekisi eikä kokemusta suunnitelmallisesti harjoittelusta pelkän juoksun puolella juurikaan ole. Jos nyt muistaisi edes kaikkia sykealueita rasittaa sopivassa määrin suhteessa toisiinsa niin kai sillä johonkin asti pääsee. 

 

Kävin vuonna 2015 kunnon kuntotesteissä ja juoksun puolella sain alla olevat lukemat. Nyt huomaan että tulee juostua pk-lenkit pääasiassa Z1 tasolla, mutta en tiedä onko se vaarallista. Kehittyyhän se peruskunto siinäkin. Tuntuu että jos syke on lähellä 140, mennään liian haipakkaa. Täytyypä kokeilla seuraavalla pk-lenkillä vähän nostaa vauhtia.

 

Toisaalta nyt kun katson tuota sykealueiden selityksiä, niin siellä sanotaan että "tyypillinen maratonvauhti kuntoilijalla" asettuu minulla sykealueelle 148 - 154, mutta viime Vantaan maratonilla minun keskisykkeeni oli 143. Iso Hhhmmmm tähän loppuun.

 

syke.png

syke2.png

Link to post
Share on other sites

Viikko 5, 27.11.

 

Maanantai:

Viikon aloitus taas kyykkytangon alla. Lämmittelyn jälkeen 4 x 15 x 85kg / 2 min palautus. Päälle kolme sarjaa mavea samoilla painoilla sekä lopuksi pohkeet. Ensimmäinen viikko kolmen viikon siirtymävaiheesta kohti voimakautta. 

 

Tiistai:

Edellisessä postauksessa pohdin tuota että pk-lenkit on mahdollisesti tullut juostua liian matalalla sykkeellä. Kokeilin nyt ottaa vähän rivakammin ja lopputuloksena 15km, keskitahti 5:15, keskisyke 137. Keskisykettä vääristää se että ensimmäiset 13 minuuttia sydän löi garminin mukaan noin 155krt/min. Vasta kun pysähdyin tekemään nopeat venyttelyt, syke putosi tuonna 130 korville vauhdin pysyessä samana. Jonkun verran olen jo elämässäni hölkännyt mutta en vieläkään tiedä tekeekö tuon erittäin tutun ilmiön sydän vai sykevyö. Joka kerta tuota ei tapahdu ja joka kerta räin sykevyöhön ihan samalla lailla.

 

Nyt mentiin siis taulukon mukaan oikealla pk-sykkeellä, eikä se nyt niin pahalta tuntunutkaan. Itse asiassa oli parasta kulkua pitkään aikaan. Täytyy silti todeta että kovin montaa napsua ei varmaankaan voisi kiristää ennen kuin noustaisiin Z3 tasolle. 

 

Keskiviikko:

Salihommia eli leukaa, pystypunnerrusta ja keskivartaloa. Nyt sitten voimasarjojen sijaan ylläpitoa; ensin pari kevyempää kymppiä ja sitten kaksi kovempaa työsarjaa 8-12 toistoa loppuun saakka. Palautus 2min.

 

Torstai:

Töihin 80min ja illalla kotiin 30min. Menomatka tällä kertaa keskuspuiston kautta vauhtileikittelynä keskitahdilla 5:24 / keskisyke 139. Kotiinpäin palautteluhölkkä tuntui kevyemmältä kuin koskaan.

 

Perjantai:

Salia. Sama tyyli kuin keskiviikkona, toki eri lihakset.

 

Lauantai:

25 x Paloheinä pk-suoritteena. Portaita ja mäkiä vaihdellen, aina 5 nousua kerrallaan kutakin. Paljon helpommin meni kuin viikko sitten. Pohkeet olivat selvästi toipuneet viikon takaisesta ensijärkytyksestä ja alaspäinkin tultiin paljon vauhdikkaammin. Nousua 738, keskisyke 125, 80 minuuttia. Ehdin paikalle aamupäivällä kun lumi ei ollut vielä sulanut. Pito oli hyvä ja maisema "nätti".

 

Sunnuntai:

Polkujuoksua 19,4km tuulisessa ja sateisessa Keskuspuistossa. Tai ei se ensimmäinen tunti juoksua ollut, koska mentiin vaimon kanssa kimpassa. Rivakkaa kävelyä ja hölkkää kuitenkin. Esittelin hälle Maunulan majalta etelän suuntaan kulkevia polkureittejä jotta pääsee hänkin hiljalleen totuttelemaan kallioihin ja juurakoihin. Takaisin tullessa hylkäsin rouvan majalle ja jatkoin Paloheinän kautta kotiin. Polut jälleen läpimärkiä ja mutaisia.  Kiva päästä sitten joskus kokeilemaan miltä tuntuu juosta kuivaa polkua kuivilla kengillä. Siitä ei ole vielä kokemusta.

 

Aikaa meni 2h50min, keskitahti 8:55, keskisyke 109, nousua 370. Tästä tulikin pidempi ja kevyempi harjoitus kuin olin suunnitellut mutta ehkä jopa parempi niin. 

 

Viikon hölkät 7h 26min + 2h työmatkapyöräilyä. Jälleen enemmän kuin piti mutta menköön. Vielä yksi samanlainen viikko tiedossa ja sitten ensimmäinen kevyt viikko väliin. 

 

Tällä viikolla olen kokenut ahdistusta. On tullut katseltua videoita karhunkierrokselta ja luettua blogeja sen mitä olen löytänyt. Ei valitettavasti juurikaan löydy tällaisen peruspertin peruskunnolla 80km lenkin suorittaneiden kokemuksia. Joko näitä 160km hörhöjen juttuja tai sitten perheenäitien 32km tarinoita. Yhtäkaikki, niitä lukiessa olen alkanut epäilemään pääsenkö maaliin lainkaan.  Ja jos en pääse maaliin, olen turhaan vienyt jonkun tosiultraajan paikan harrasteluni vuoksi. Otan tästä paineet.

20171202_104136.jpg

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

 • Sivulataukset 13.11.2020 alkaen: Web Hits

  Yksittäiset kävijät 13.11.2020 alkaen: Web Hits
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy