Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Seppo

IRock2 - maastojuoksukenkä

Recommended Posts

VJ Sportin maastojuoksukenkä IRock2 oli iancorless.org -sivuston testissä keräämässä kehuja. Sattumalta kyseinen kenkä oli tänään myös Vantaan maratonin yhteydessä Fysiomyynnin pisteellä myynnissä. Pakkohan kenkää oli sovittaa. Vaikka tuon jutun yhteydessä mainittiin että kengän lesti olisi kapea niin oli positiivinen yllätys että se sopi meikäläisenkin leveään jalkaan. Vaihteeksi hyvä vaihtoehto Salomonille joka puolestaan on liian kapea mun jalkaan. Ei nyt vielä lähtenyt mukaan, mutta ehkä ensi kesänä jos tavoitteeksi saa lukita jonkun polkujuoksun. 

 

https://iancorless.org/2017/10/13/irock2-by-vj-sport-shoe-review/

 

irock.thumb.jpeg.b1fc23e21f8d1612c36308b7cffa3250.jpeg

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä suohirviön pika-arvio: juoksin muutaman pidemmän polkuhöntsän, mm. Nuuksio 70 reitin ja NCTM:n noilla tossuilla. Suosikkitossut ovat olleet la sportivan crosslite 2:t, joita ei enää tehdä. Irockit ovat lähinnä vastaavat mitä olen löytänyt, kiertolöysä maasturi, jossa on mielettömän pitävä kumipohja. Irockeissa on aika hyvä varvassuoja eikä etelän polkujen kivet ja juuret lyö läpi. Vesi tulee ja menee yhtä helposti eli mainiot märän alustan tossut. Vaatii pienen sisäänajon, pohjan kumi muotoutuu parinsadan kilometrin sisään niin että aluksi kapean tuntuiset tossut asettuvat omaan jalkaan kunhan on ottanut koossa vähän muotovaraa. Pohja on yhtä ihanasti maastoa myötäävä kuin crosslite 2 niin että varpaat saavat maakontaktin, sopii meille pf- ja akillesherkille. Tossun pohjassa olevat sidoslangat lähtivät purkautumaan, saas nähdä putoaako näistä pohja jollain lenkillä lähitulevaisuudessa. Pohjalliset ovat surkeaa mössövaahtoa, joka muuttuu märkänä litiseväksi pesusieneksi. Vaihdoin tilalle muotopuristetut pohjalliset vanhoista sportivan tossuista ja nyt tuntuu hyvältä. Mainiot tossut pitkään rymykäyttöön. Ei ehkä sadan kilometrin kivikkoon kuitenkaan.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olis kyllä kiva jos lesti on leventynyt. Itsellä on VJ:n kengistä suunnistusnastarit (Falcon), jotka olivat leveät ja sitten Stickyt, joissa ei nastoja. Stickyt ei kovin leveät ole ja joudunkin juoksemaan niillä ilman pohjallisia, jotta ei purista. Mielestäni silloin, kun ostin nuo Stickyt niin kokeilin iRockejakin ja olivat silloin kapeat, mutta siitä on jo aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Baltsu
On 15.10.2017 at 08.55, sk kirjoitti:

Mun matkaan kyseinen kenkäpari lähti, kun sain ne palkinnoksi maratonilta. Hyvältä vaikutti jalassa, itse tosin en paljoa polkujuoksua harrasta, mutta eiköhän noillekin vähän käyttöä löydy. 

 

Mulla on sama juttu. Suorastaan inhoan polkujuoksua, kun on tunne, että taas voisi mennä käsi poikki, mutta sellainen selkeäpiirteisempi maastojuoksu kiinnostaisi. Mitä oli esim. Pirkan Hölkkä, jossa olin 5v sitten tai mitä on Lidingöloppet tai Ultravasan.

 

Hokan Speedgoat 2 ainakin yksi tossu, mikä vähän kiinnostanut. Tuossa nyban mainitsema kiertolöysä kuulostaa siltä, ettei sovi tämä irock mulle.

 

Parhaan arvion kengistä osaisi antaa nimimerkki James.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma kokemus on että Irock2 on leveämpi kuin D'vil, mutta kapeampi kuin Xero 3 jos tämä auttaa hahmottamaan millainen lesti on kyseessä.  D'vil pari on jäänyt kaappiin koska oikeaan jalkaan tuo ei enää mitenkään istu. Itselläni on oikea räpylä jonkun verran leveämpi ja Irock2:sen kanssa tuon aiheutti jonkun verran ongelmia (lue jalka kipeytyi). Kotikeinoin onnistuin kuitenkin venyttämään oikean jalan kenkää päkiän kohdalta pikkasen leveämmäksi samalla kuin pohjallisen poistaminen antoi jonkun millin lisää, nyt tuo on aika täydellinen.

Erinomainen kenkä, ainut miinus jonka keksin on että iskut tuntuvat ajottain vähän liikaa pohjan läpi kivikoissa/juurakoissa, tämä korostuu tietty ilman pohjallisia.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Irock 2 on oma luottokenkä nykyään ja niillä on vedetty niin dolomiiteilla kuin Norjan jyrkänteillä ja ihan Helsingin keskuspuiston iltarasteilla. Kulumaa näkyy kärjissä mutta se nyt ei ole yllätys Romsdalin kongenin lenkin jälkeen. Pidempi arvostelu lontooksi ja lisää kuvia löytyy sivuilta http://approachnorth.com/content/vj-sport-irock-2

501E3A2F-66DD-42BC-A821-5E1082BAA48F.jpeg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkos kellään kokemusta VJ:n uudesta XTRM:stä?

 

Käpistelin noita Suunnistajan Kaupassa, mutta sovittamaan en päässyt kun ei ollut omaa kokoa tarjolla. Jotain havaintoja:

 

-Irockin verrattuna etupään lesti on silmin nähtävästi leventynyt.

-Välipohja on paksumpi, eli oletettavasti parempaa vaimennusta tarjolla.

-Ulkopohja taitaa olla jokseenkin sama, vaikka näyttääkin hieman erilaiselta. Oisko nappuloiden koko hieman kasvanut..?

-Jonkinlainen rockplate (tms. suojaus) jäykistää hieman pohjaa (vs Irock). Tai sitten se on tuo paksumpi välipohja.

 

Joka tapauksessa vaikutti oikein kiinnostavalta kengältä polkujuoksuun. Siinä saattaisi olla mulle korvaaja S-Lab Sense Ultralle, kunhan pääsee sovittelemaan.

Albonhan taisi just voittaa Hamperokkenin nämä jalassa.
Tuossa myös aika estotonta hehkutusta: https://iancorless.org/2018/08/23/vj-xtrm-shoe-review-vj-sport/

xtrm.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katos vaan, tämä uutuus on jäänyt minulta täysin huomaamatta.

Suurin ongelma itselleni Irock2:sen kanssa on ollut varvastila kuten tuossa n. vuosi takaperin kirjoitin. Tämän takia olen joutunut ottamaan pois pohjallisen jotta saisin muutaman millin lisää tilaa, tämä taas tarkoittaa sitä että iskut tuntuvat enemmän läpi. 

Mikäli pitää paikkansa että tässä on kaikki Irockin ominaisuudet, mutta pikaksen enemmän varvastilaa sekä rockplate niin täydelliseltähän tämä kuulostaa. 

  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni oli iRock käytössä noin 100 kilometrin verran, mutta jalat (lähinnä nilkat, jalkapöydät) jollain lailla väsyvät noista lenkeistä tavattoman paljon ja olenkin ihmetellyt, että mikä mahtaa olla syynä, kun tuntuu istuvan kuitenkin jalkaan erityisen hyvin. Olisikohan juuri tuo kiertojäykkyys tai tässä tapauksessa kiertolöysyys, joka jalkoja väsyttää?

 

Tämä uusi malli voisi olla myös itselleni kokeilemisen arvoinen kenkä. Kiitos vinkistä @Raid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin pari viikkoa sitten nuo XTRM:t Suunnistajan kauppa-autosta. Sovittaessa tuntuma oli aika kova, mutta kun suunnistuskenkänä olen käyttänyt saman merkin Dviliä, niin uskalsin ostaa.

 

Testasin eilen ensimmäistä kertaa 18 km polkujuoksutapahtumassa. Minusta hyvä kenkä, ja sopii ehdottomasti paremmin pitkälle matkalle kui Dvil. Ei rakkoja eikä hiertymiä ja istuu jalassa tosi hyvin. Sopii ehkä paremmin vauhdikkaammalle menijälle kuin minunkaltaiselleni hölkkäilijälle. Ensituntuma kuitenkin paljon positiivisempi kuin Inoveissa, joita olen enimmäkseen käyttänyt viime aikoina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt muutaman kerran testattu tuota XTRM-kenkää; kiertojäykempi kuin iRock, hyvän tuntuinen pohja, joku paremmin kenkiin perehtynyt osaisi varmaan kuvailla sitä, helpottaa etenemistä pehmeällä ja upottavalla alustalla. Malli hivenen leveämpi, kuin iRockilla ja nappulat hieman matalammat. Jo muutaman kerran jälkeen tuntuu ihan omilta. Hinta oli suunnistajan kaupassa 149 € eli melko tyyris.

 

Pitäiskö näille VJ Sportin kengille perustaa oma ketju tai muuttaa nykyisen nimeä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itellä lähti tilaukseen varuste.netistä VJ XTRM-kengät. Haussa vähän pitävämpi kenkä Inovin trailtaloneittein rinnalle. Paljon kehuja lueskelin netistä ennen ostopäätöstä. Toinen vaihtoehto oli irock 2, mutta päädyin xtrmiin päkiän leveämmän lestin sekä ehkä hiukan paremman vaimennuksen vuoksi.

Aikaisemmat pitävämmät nappulakengät oli inovin x-talon 212 ja nämä toimi hyvin myös talven liukkailla, joten vähän samanlaista pitoa nyt hain. Toki olisi voinut ostaa tutut kenkät uudestaan, mutta mieli kaipaa seikkailuja ja uusia kokemuksia 😄

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy