Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vaajakosken maastoultra 60km


X-Caliber
 Share

Recommended Posts

Vaikka Vaajakosken maastoultra järjestettiin syksyllä 2006 ensimmäisen kerran sujuivat järjestelyt jokaisella osa-alueella esimerkillisesti.

13 kertaa kierrettävä 4,61km lenkki kulkee profiilin puolesta vaativalla, mutta alustaltaan hyvin juoksukelpoisella latupohjalla. Alueen maasto mahdollistaisi jopa vaativamman reitin, mutta useimpien osallistujien mielestä tämäkin reitti on riittävän haasteellinen. Kieltämättä kierroksen nousuvoittoinen alkupuolisko tuntui viimeisillä kierroksilla paljon pidemmältä kuin alkumatkasta. Reitti oli merkitty niin hyvin, että eksymiseen ei ollut mahdollisuuksia edes allekirjoittaneella. Km-merkkejä ei ole, mutta eipä niistä maastossa juuri hyötyä olisikaan. Syyskuun lopussa sääolosuhteet voivat olla lähes mitä tahansa, mutta v. 2006 lämpöä oli vähintäänkin riittäväksi, lämpötilan kohotessa iltapäivällä jopa yli 20 asteen ja auringon lämmittäessä pilvettömältä taivaalta.

Huoltopisteen tarjonta vaikutti aivan riittävältä, tosin itse tukeuduin pääasiassa omiin juomiin, joille järjestyi hyvin tilaa järjestäjien pöydältä.

Kilpailun jälkeen oli juoksijoille tarjolla asialliset pesutilat ja jopa lämmin sauna, joka kruunasi päivän. Tulospalvelu toimi esimerkillisen nopeasti. Tulokset kierrosaikoineen olivat esillä heti maaliintulon jälkeen ja netissäkin ne olivat jo ennen kuin suurin osa kilpailijoista oli edes ehtinyt kotiinsa.

Ainoa merkittävä miinus tulee tapahtuman nettisivuille, jotka ovat kohtalaisen karut. Toki tapahtuman perustiedot ja reittiprofiili ovat tarjolla, mutta esim. ajo-ohjeet kilpailuareenalle puuttuivat. Tämä on kuitenkin pikkujuttu hienosti järjestetyn tapahtuman rinnalla. Vaajakosken maastoultra on erittäin suositeltava ja haastava kuntokoe kaiken tasoisille kestävyysliikunnan harrastajille.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Nettisivuille toivoisi ennakkoon tietoa aikaisemmin (päivitettyä tietoa, ei vain edellisen vuoden tietoja). Ultrajuoksuja on suunniteltava huomattavasti aikaisemmin kuin esimerkiksi marathoneja ja varman päälle.

Minulla ei ollut vaikeuksia löytää paikalle ja kisatoimisto ja lähtöviiva löytyivät helposti, samoinkuin pukuhuoneet ja vessat.

Reitiltä en minäkään päässyt eksymään ja huolto pelas vaikka minulla oli kyllä omiakin.

Saunaa en päässyt kokeilemaan, kun oli kiire jatkaa matkaa (toiseen saunaan).

Kokonaisuudessaan oli hieno kokemus, toivottavasti ilma on yhtä suosiollinen vuonna 2007 ja ehkä saisi olla enemmän kilpakumppaneita (juttuseuraa).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy