Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Hardrockiin ilmoittautuminen käynnissä


Pasi
 Share

Recommended Posts

Jos joku on innokas lähtemään mukaan reissukaveriksi unelmieni maastoultralle Hardrockiin (100 mailia rankassa vuoristossa, juostaan 13.-15. heinäkuuta Coloradossa), niin ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä ja deadline on tammikuun viimeinen päivä. Ilmoittautumiset pitää siis olla silloin perillä, joten kannattaa postittaa jo hyvissä ajoin jos mielii mukaan kisaan. Ensin pitää kuitenkin onnistua läpäisemään arvonta, jotta saa starttiluvan. Luvassa mm. vaeltelua/suunnistamista upeissa maisemissa, maisemien tiirailua jeepin turvakaarista turvaa hakien, sylillinen uusia juoksukavereita, illanviettoja paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuen, leirielämää ja tietenkin vielä lopuksi itse kisa, jonka jälkeen esimerkiksi löhöilyä kuumissa luonnonlähteissä Ourayn kylässä eri jäätelömakuja testaillen. Tuispa jo heinäkuu... :sleep:

Tapahtuman kotisivu:

http://www.run100s.com/HR/

Ilmoittautumiskaavake:

http://www.run100s.com/HR/HRH%202007%20Entry.pdf

Juttu Ultrajuoksijassa 1/93, jonka innoittaman lähdin itse reissuun:

http://www.pasinjuoksusivut.net/page_1167851445843.html

Kuvia lyhyine kuvauksineen viime vuoden kisasta:

http://www.pasinjuoksusivut.net/page_1153400662437.html

Lyhennetty englanninkielinen kisaraportti:

http://www.pasinjuoksusivut.net/page_1154585772284.html

(pidempi suomenkielinen löytyy Ultrajuoksijasta 2/2006)

Link to comment
Share on other sites

Sopii arvata, paljonko houkuttelisi...:kapa: Olen kumminkin toistaiseksi vielä realisti (järjissäni?), enkä aio yrittää 100 mailia mäessä ennen kuin olen sen ravannut tasaisella.

Aikatauluihinkaan tuo ei ensi kesänä oikein sopisi (jollainhan tämä täytyy itsellenkin perustella...), kun Kalliovuoria olisi tarkoitus lähteä katsastamaan elokuussa. Ehkäpä seuraavan vuoden arpajaisiin...?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Scott Jurek on laittanut hakemuksensa Hardrockiin...

http://www.run100s.com/HR/2007%20Apps%20Received.pdf

...kuin myös Karl Meltzer, joten toivottavasti molemmat pääsevät arvonnasta läpi niin tulee kunnon taistelu vuorten herruudesta.

Onnea Pasi - pääsit arvonnasta läpi!

Millainen lienee arvontamenettely? Pääsisikö esim. Jurek halutessaan joka vuosi mukaan?

Link to comment
Share on other sites

Onnea Pasi - pääsit arvonnasta läpi!

Onnea :bumps:

Millainen lienee arvontamenettely? Pääsisikö esim. Jurek halutessaan joka vuosi mukaan?

Edes Scott Jurek ei pääse automaattisesti mukaan Hardrockiin. Ainoat, jotka pääsevät automaattisesti mukaan ovat ne, jotka ovat viimeisen viiden vuoden aikana vähintään kolmesti osallistuneet Hardrockiin, heitä on vuosittain mukana pyrkimässä kolmisenkymmentä. Kaikkiaan mukaan pääsee 130 juoksijaa, ja loppujen kohdalla sovelletaan varsin monimutkaiselta kuulostavaa arvontakäytäntöä, joka on tarkemmin selostettu Hardrockin nettisivulla, joka tosin näyttää tällä hetkellä olevan nurin.

Link to comment
Share on other sites

Hiphei! ja kiitti onnitteluista. Kävipä tosi hyvä säkä, ettei tarvii jännittää odotuslistalla pääseekö mukaan vai ei. Uskomatonta, mutta pakko uskoa että totta se vaan on ja unelmaloma jälleen luvassa.

Jurekilla oli, kuten kaikilla ensikertalaisilla, noin 20% mahdollisuus läpäistä arvonta kun on vaan yks "tiketti käytössä" jonka saa jokainen hakija automaattisesti. Viime vuoden Handies Peak -orjaleirille osallistuneet saivat kukin kaksi ylimäärästä kuponkia, joten ei menny hukkaan se aherrus kun reittiä korjailtiin. Maaliinpääsystä sai vielä kaksi lisää, joten nyt mulla oli siis viis lippua, jolloin mahdollisuudet "voittoon" nousi jo 67%:iin. Tää suora linkki toimii ainakin mulla, missä on arpasysteemi selitetty: http://www.run100s.com/HR/Selection_procedure_2007.html.

Tän arpasysteemin takia pettymyksiä tulee myös väistämättä kun joitain kovia juoksijoita jää pois, kuten esim. Unkarin András Löw joka on juossut Spartathlonin monta kertaa alle 30 tuntiin (vuonna 2005 tosin "vaatimattomammin" 32:17, kun juoksi yhdessä/auttoi puolisokean Gustav Lelkesin alusta asti vuoren yli Sangaksen kylän puolelle ja sitten otti kirin maaliin, ohitti mut vikalla kympillä vk-lenkin tapaan hurjastellen. Aika reilu kaveri.

Kisan voitosta tulee nyt varmasti kova taisto (voihan tietysti joku muukin voittaa kun nämä kaksi) ja tosi kivaa lähteä ite seikkailemaan/retkeilemään noiden hurjapäitten seuraan. Viime vuoden 15 nopeimman joukosta mukaan pääsi 14, joten mielenkiintoinen revanssi heidän osaltaan. Mukavaa myös, että moni viime vuonna ekan juossut pääsi taas mukaan ja saa heti kokemuksen myös reitin toiseen suuntaan juoksemisesta.

Jenkki Chuck Wilson (jolta opin tärkeimmät knopit reitistä, yritti viimeksi kolmannen kerran eikä vieläkään läpi) juoksee parhaillaan tällasta kisaa, jota jaksoi hehkutti väsymiseen asti: http://www.thecoastalchallenge.com/theroute/theroute.htm

Ukkeli kertoi reitin olevan maisemiltaan yksi lumoavimmista missä on juossut vuosien aikana, mutten kuitenkaan koskaan päässyt jyvälle, miksi toi ois fyysisesti niin vaikea miksi sitä markkinoidaan:

"The Coastal Challenge will afford you the opportunity to compete at your highest level against an international field in one of the longest, toughest and most memorable running events you will ever experience."

"In the Expedition category you will be tested and pushed to the very limits of human endurance."

"Although simple in concept, the race will prove to be extremely difficult in terms of distance, terrain and the tropical climate. The heat and sun will take their toll and you may be severely tested at times."

Jos ois yhtä pötköä koko kisa niin sitten kiinnostais kyllä joskus osallistua, mutta nyt kun on aika typistetyt päiväetapit, niin varsinaista rämäpää-ultraamista ei tosta oleta kuitenkaan löytyvän. Maisemat on kyllä upeita, joten jos ois ylimääräistä rahaa niin tuonne mieli kyllä halajaisi retkelle.

Kiva myös tavata Matt Mahoney, jolta aattelin kysästä vinkkejä käytännön järjestelyistä tätä retkeä varten: http://www.mattmahoney.net/nolans14/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy