Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r
Guest Baltsu

Noora Honkala ammattilaiseksi?

Recommended Posts

Guest Baltsu

Meinasin repiä pelihousuni, kun näin viikonloppuna Noora Honkalan haastattelun Urheiluruudussa. Siinä tuli esille se, että hän on hyväkuntoinen urheilija, joka pärjää hyvin. Tavoitteena tulevaisuudessa 24h juoksussa jopa ME. Kyseessä on siis huippu-urheilija! Samassa yhteydessä tuli ilmi, ettei fyrkkaa tipu mistään, joten hänen pitää tehdä ennen harjoittelua työpäivä jossain varastolla. Haastattelussa hänellä ei ollut yhtään sponsoritarraa asussaan. Siis henkilö menestyy hyvin, tavoittelee maailmanennätystä, eikä ole sponsoroita ja haaveilee ilmeisesti valtion tuesta. Siis valtion kuten Neuvostoliitossa! Tässä ei ole mitään järkeä!!!

 

Adrian Solano sai monta tonnia fyrkkaa millisekunnissa, vaikkei hän ollut ikinä ennen hiihtänyt! Miten muka ME:tä tavoitteleva, näyttävännäköinen nainen ei saisi? Siis akkojen lehdet ja naisille suunnatut tuotemerkithän maksavat hunajaa tollaisesta tarinasta, että suomalaisnainen on maailman huipulla. Puhumattakaan naiskuntoilijoista. Minusta häntä ei olisi saanut päästää sinne Urheiluruutuun ennenkuin asiasta olisi keskusteltu potentiaalisille sponsoreille. Luulen vain, ettei kukaan ole edes ajatellut asiaa, koska täällä on vallalla sellainen käsitys, että juoksu on kommunistilaji ja ultrajuoksijoiden pitää olla jotain hippejä, jotka asuvat kommuuneissa ja elävät pyhällä hengellä, eikä tarvitse parturissakaan käydä ikinä, puhumattakaan peseytymisestä. Minusta tuollainen romanttinen näkemys on täysin vanhentunut. Ultrajuoksijoidenkin pitäisi pyrkiä olemaan ammattilaisia aivan kuten joku Sage Canaday on. Toivottavasti tämä juttu oli nyt wake-up call ja asiat muuttuvat.

 

Honkala tarvitsisi nyt muutaman päätukijan. Sellaisia yrityksiä, joiden mainoksissa hän voisi esiintyä (on kuvauksellinen) ja joiden tilaisuuksissa hän voisi käydä puhumassa. Sen lisäksi hän tarvitsee nettisivut, joilla myydään Nooran treenipaketteja ja ties mitä kaikkea kuukausiveloituksella naisille. Tämän lisäksi hän voisi käydä puhumassa noita samoja juttuja yrityksissä, mistä kertoi Urheiluruudussa. Yrityksen liikuntapäivään voisi yhdistää luennon, jolla Honkala kertoisi kuulijoille kuinka olla antamatta periksi silloin kun väsyttää tai on muuten vaikeaa tai muuten vain kertoo Spartathlonista. Muutaman tonnin hintalappu yhdelle päivälle ja niitä voisi tehdä aina silloin tällöin. Potentiaalia on aivan valtavasti ja minusta hänen on hyvin helppo tuon tason urheilijana ryhtyä ammattilaiseksi, sillä hänellä on tavallaan monopoliasema kategoriassaan. Nuori menestynyt naisultrajuoksija. Niitä ei ole kuin yksi. Hänelle pitäisi vain näyttää se tie, mitä kulkea kaupallistamisessa ja pikkuhiljaa siirtyä kokonaan ammattilaiseksi. Jollain aikavälillä kannattaisi muuttaa Suomesta pois ja tulla tänne vain silloin tällöin. Niputtaa kaikki sponsoritapaamiset jne. yhteen aina tietyin väliajoin. Tekee kaiken muun netin kautta ja asuu jossain missä harjoittelumahdollisuudet ovat parhaat mahdolliset (lue: ei tällaista talvea mitä täällä) ja missä olisi mahdollisesti muitakin juoksijoita. Trukkia voi ajaa halutessaan sitten taas, kun polvi ei enää nouse.

 

Ärsyttää ihan tajuttomasti tämä, että juoksun halutaan Suomessa olevan laji, jossa raha ei saisi liikkua. Kaikki lajin parissa olevat ovat jotenkin vakaumuksellisia vasemmistolaisia ja jotain ihmehiippareita. Ihan kuin mikään maailmassa ei olisi muuttunut sitten 70-luvun. Tämä on lopulta kuitenkin viihdettä ja vaikka tämä on vain yksi esimerkki, niin Honkala tekee asioita, mistä tavalliset pulliaiset voivat vain haaveilla. Tällöin se tarkoittaa sitä, että moni on valmis maksamaan siitä, että saa vinkkejä häneltä tai siitä, että oman firman tuotteet yhdistetään siihen urheilijaan. Sehän on älyttömän helppo kirjoittaa kampanja, jossa avainsanoja ovat kestävyys ja periksiantamattomuus. Liian halvalla tai ilmaiseksi urheilija ei saa lähteä mukaan mihinkään juttuun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvin sanottu Baltsu. Nooran pitäisi kai tehdä oma tubetuskanava kuten tuo Sage. Mutta kaikille se ei ole luontaista. Tilaajia varmasti riittäis ainakin Suomessa; riittäisikö se kuitenkaan. Helpompaa olisi keskittyä vaan harjoitteluun.

 

Mutta mitä ihmettä. Juoksuhan on kommunistilaji! ;D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 tuntia sitten, Guest Baltsu kirjoitti:

Miten muka ME:tä tavoitteleva, näyttävännäköinen nainen ei saisi? Siis akkojen lehdet ja naisille suunnatut tuotemerkithän maksavat hunajaa tollaisesta tarinasta, että suomalaisnainen on maailman huipulla.

Eva Wahlström tulee mieleen.

 

Edelleen lienee niin, että kannattaa hankkia olympiavoitto, jos haluaa akkojen lehtiin ja tuotemerkkien kasvoksi, mutta tärkeintä on levollisuus kaaoksen keskellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milloin juoksusta tuli vasemmistolainen laji?

 

Muinoin oli sellainen suomalaisjuoksija kuin Paavo Nurmi, joka otti vastaan ruskeita kirjekuoria paheksunnasta huolimatta. Vihdoin viimein kateellisten ihmisten joukko sai hänet pois radoilta. Siinäkö tapahtui se käännös juoksun muuttumisesta Suomessa hippilajiksi? Ruotsalaiset osoittivat suunnan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään radiossa keskusteltiin naisyrittäjyydestä ja tuntui pääpaino olevan sanassa nais, eikä yrittäjyys. Naisyrittäjillä ei ole kuulemma naisia esikuvina. Naisia pitäisi rohkaista teknisille aloille jne. höpinää. Tässä mennään metsään, kun otetaan naisasia ensimmäiseksi tavoitteeksi ja sen parantamiseksi sitten tuntuu ratkaisuna olevan miesten aseman heikentäminen. Aivan samoin on tuolla rapakon takana moni tummaihoinen joutunut selittelemään ja taistelemaan siitä, että oikeasti on saavuttanut asemansa, eikä kiintiöillä (siis opiskelun, tieteen yms. yrittämisen alalla, ei urheilun). 

Eli niin kauan kuin vedetään tuo sukupuolikortti (tai mikä muu tahansa ns. händikäppi), jää aina epäilys todellisista taidoista ja osaamisesta. Tunnen monia yrittäjiä, jotka ovat naisia. He pyörittävät yrityksiään menestyksekkäästi ja asiakkaita riittää. Jos siis nainen hoitaa asiansa hyvin ja ottaa sitten esikuvakseen sen, jonka kokee esikuvakseen, oli se sitten äiti Teresa, Bill Gates, Helena Ranta tai kuka tahansa, ei sillä yrittäjän sukupuolella ole väliä. 

Eli itse asiaan Noora Honkala on hyvä urheilija ja kyllä siellä aika huippujen joukossa, vaikka miehetkin lasketaan mukaan. Mutta jos nyt vaatimus on, että pitäisi saada se apuraha valtiolta, kun on nainen, niin mennään metsään. Palstalla on monia muitakin ultrajuoksijoita ja tasaltaan huippujen joukossa, joten pitääkö heillekin antaa se apuraha? Eli moni mies täälläkin juoksee harrastuksekseen ja tekee työtä tullakseen toimeen. Sitten taas on tuolla netissä niitä, jotka "urheilevat" tai tekevät jotain muuta, mutta pääosin bloggaavat ja puhuvat paskaa ja saavat rahansa elämiseen mainostajilta ja rättinsä ja tavaransa sponsoreilta. Niin ovat joutuneet Veikka Gustafsson, Patrick Degerman ja Marianna Zaikova kerjäämään sponsoreita ja keräämään itse rahansa (ainakin aluksi), jotta ovat päässeet suorittamaan. 

Maallikkona en sitten osaa sanoa kumpi on kovempi ultrajuoksija Zaikova vai Honkala, tuskin kukaan maallikko tai sitten joku ministeriön virkamies heitä osaa pistääkään järjestykseen paremmuuden osalta. Valitettavasti emme elä kommunismissa ja some, ylipäätänsä julkisuus on se mikä rahaa tuo. Nooran siis pitää nöyrtyä ja kysellä niitä sponsoreita. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minuuttia sitten, Ahex kirjoitti:

Mutta jos nyt vaatimus on, että pitäisi saada se apuraha valtiolta, kun on nainen, niin mennään metsään.

Tulosten ja saavutusten perusteella annetaan apuraha ja tuet, ei sukupuolen, eikä sellaista kukaan ehdota. Ongelma Honkalan kohdalla on, että järjestelmä ei tunnista lajia nimeltä ultrajuoksu.

 

Yksilölajien naisurheilija on Suomessa tällä hetkellä varsin kysyttyä tavaraa, näin ajattelen. Pikkuisen kärjistäen voisi sanoa, että joukkuelajit  ovat miehiä varten ja yksilölajit naisia varten. Tai sitten sanon niin, että naiset voivat tehdä mitä lystäävät. Eri asia on, kysytäänkö naisilta vieläkään samoista asioista kuin miehiltä. Toisaalta miehiltä udellaan samoja juttuja, mitä naisilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei taida naistenlehtien ovet aueta kun niissä jutuissa pitää vaan olla palanssissa ittensä kanssa tekemättä mitään. Hirveän hankala muitten samaistua semmoiseen urheiluun jossa tulee hiki. 

 

Toki jos lontoon kieli on hyvin hallussa niin youtube tai vastaava vois kerätä kiinnostusta. Tuo tie on kyllä aika kivinen. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi olla niinkin, että juuri se että tekee jotain ja silti löytyy tasapaino, on se juttu. Mielenkiintoista on tuo, kuinka paljon jutuissa oikestaan tuodaan sitä lajia näkyviin. Se tietysti kerrotaan, että seuraava kilpailu tai ottelu on kohta tai vähän pitemmän ajan päästä. Voi olla jopa niin, että mitä tuntemattomampi laji, sen parempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultrajuoksu on tietysti isolle yleisölle vähän tuntematon laji, mutta naisjuoksija voi todistettavasti saada itsensä näkyville. Esim. Nooralotta Neziri on ollut monissa lehdissä ja mainoksissa esillä. Samoin Leena Puotiniemi oli hyvin esillä yhteen aikaan, kun tuli valituksi omympiamaratonille. 

 

Itse asiassa lajilla ei tosiaan ole niin väliä, jos naistenlehtiin haluaa. Hyvä tarina on paljon tärkeämpi. Voi olla, että miesjuoksijan on hankalampi saada media ja sponsorit kiinnostumaan, ellei tee hyviä tuloksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä mistä on lähtenyt ajatus, että valtion pitäisi tukea rahallisesti vaikka olisi ultrajuoksussa ME tai MM tasoa. Mielestäni hieman naurettava ajatus, sillä pian saisi olla sitten tukemassa veivinheiton, mummon kannon ja tyhjänpotkaisemisen MM kärkeä myös – nehän voivat olla harrastajilleen yhtä suuria intohimoja kuin juoksijoille juoksu ja retkeilijöille retkeily. Näin kännykällä kirjoittaessa en oikeen mielelläni pidempään tästä asiasta kirjoittele. 

 

Baltsun kannattaisi perustaa juoksijoiden/juoksutapahtumien managerointiin ja konsultointiin suuntautunut yritys. Ideoita sekä visioita löytyy, kielitaito on hanskassa sekä verkostoituminen sujuu. Toistaiseksi tällä kentällä ei ole kovastikaan tekijöitä Suomessa, niin varmaan suht asiallisesti voisi pärjäillä, vaikka alkuun tekisikin vain osa-aikasesti hommia. Eikä perustamiskulut kaksisia ole, tarvitsee puhelimen sekä tietokoneen liittymineen. 

  • Like 7
  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös tuon Nooran kannattaisi käydä ihan vaan treenilenkkinä kipaisemassa joku virallinen maraton. Luulisi tuolla kunnolla rikkovan minkä tahansa olympia-tai MM- rajan suomalaisten juoksijoiden nykyisellä tasolla. Siitä se näkyvyys aukeaisi, niin kuin kävi Alisa Vainiolle, ja alkaisi tulla ehdotuksia apurahoituksesta.

Tuli vaan mieleen.?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy