Jump to content
Juoksufoorumi.fiRecommended Posts

Guest Baltsu

Hyvä! Loistavaa, että tulee juoksuvalmentajia, sillä se parantaa juoksijoiden tasoa. Tapahtumissa tehdään kovempia tuloksia kun kansalaiset ovat tulosvastuullisia joillekin ihmisille eli valmentajilleen. Ilman valmennusta moni tavoittelisi liian kesyä tavoitetta. 

 

Mitä tulee ylimitoitettuun tehoharjoitteluun niin myös kestävyysharjoittelu voi olla ylimitoitettua. Moni juoksee tasoonsa nähden ihan liian paljon. Se määrä ei paranna tuloksia, jos vauhteja ei nosteta. Siis maratonia silmällä pitäen, ultrille tilanne on eri.

 

Hyvänä esimerkkinä on 3.30 maratonaika. Aloittelija luulee, että pystyäkseen juoksemaan 5 minuutin kilometrivauhtia, on se vaikea juttu, johon pitää harjoitella paljon. Itse kun juoksin 3.33 niin sinä vuonna treeniä tuli yhteensä muistaakseni tarkalleen 1291 kilsaa. Kisa oli keväällä, joten juoksun osuus aika vähäinen. Tosin hiihdin talvella 300-400km vapaalla tyylillä, välillä lähes umpihangessa kun olivat joskus huonoja auraamaan baanoja. Ja lähtötaso oli täysin nolla, kun olin maannut pari vuotta sydänlihastulehduksen ja tämän jälkeisten jälkitautien vuoksi. 

 

Eli minusta se harjoittelun määrä pitää olla suhteessa tavoitteeseen. Jos tavoite on vaatimaton kuten 3,5 tuntia, ei tarvitse juurikaan kestävyysharjoittelua, mutta jos tavoite on kunnianhimoisempi, pitää käyttää aikaakin treenaukseen. Siis määrän ja tehojen välinen kompromissi. Jos kuntoilija ei ole menossa 24 tunnin juoksuun, ei saa juurikaan hyötyä siitä, että hinkkaa valtavasti hitaita kilsoja ja kerää rautaisen kestävyyspohjan 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liikunta- ja valmennuspalvelut voi nyt maksaa myös Smartumin ja Edenredin liikuntaseteleillä sekä Smartum Saldo -verkkomaksulla, joten nyt on hyvä hetki kaivaa laatikon pohjalta käyttämättä jääneet liikuntasetelit ennen kuin ne vanhenevat ja aloittaa ohjelmoitu harjoittelu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastaamme kysyntään ja tulossa on neliosainen webinaari ultrajuoksuharjoittelusta, ultrajuoksukilpailuihin valmistautumisesta, kilpailusuorituksesta sekä energiatankkauksesta harjoituskaudella kuin kilpailuissa. Ynnä muuta. Neljä maanantaita 10.9. - 1.10. klo 18:00 - 19:00

 

Hinta 99€. Korjaus: tämä ensimmäinen webinaari myydään tarjoushintaan 59€ ja mukaan mahtuu 50 nopeinta. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 3.9. UltraFinn-verkkokaupassa: https://ultrafinn.fi/kauppa

 

Tapahtuma naamakirjassa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen UltraFinn Webinaari: Ultrajuoksun perusteet pintaa syvemmältä on nyt ostettavissa verkkokaupassamme: 

 

https://ultrafinn.fi/tuote/webinaari-1/

 

Kouluttajat:

Jari Tomppo – moninkertainen ultramatkojen Suomenennätysjuoksija, harrastanut kestävyysjuoksua lähes 40 vuotta. Jari on edustanut Suomea kuusi kertaa ultrajuoksun EM- ja MM-kilpailuissa, parhaina sijoituksina neljäs sija 24h juoksun EM-kilpailussa ja kuudes sija 24h juoksun MM-kilpailussa. 

Jaana Tomppo – eräs Suomen ansioituneimmista ultrahuoltajista, koulutukseltaan terveydenhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Jaana on toiminut myös Suomen maajoukkueen joukkueenjohtanana 24h juoksun EM- ja MM-kilpailuissa.

 

Päivämäärät ja aiheet:

Ma 10.09. klo 18:00-19:00: Ultrajuoksuharjoittelun perusteet
Ma 17.09. klo 18:00-19:00: Palautuminen, lepo, unen merkitys, kuinka tunnistaa kehon varoitusmerkit, sykeseuranta
Ma 24.09. klo 18:00 – 19:00: Kilpailusuoritus ja siihen valmistautuminen sekä kilpailusta palautuminen. Energiatankkaus ja ravinto.
Ma 1.10. klo 18:00 – 19:00: Ajankäyttö, perheen ja lähipiirin suhtautuminen. Kuinka parisuhde voi?

 

(Muutokset mahdollisia)

 

Kurssin tarkoitus ja kenelle webinaari on suunnattu:

Webinaari on suunnattu sekä aloitteleville että kokeneemmille ultrajuoksijoille ja uskomme, että tästä on hyötyä sekä ensimmäistä ultrajuoksuaan suunnitteleville juoksijoille että jo pidempään ultrajuoksua harrastaneille. Webinaarista on hyötyä myös ultrajuoksukilpailuissa huoltajana toimiville henkilöille.

 

Tulemme kurssilla vastaamaan moniin meille vuosien mittaan esitettyihin, ultrajuoksua käsitteleviin kysymyksiin ja otamme toki vastaan uusiakin kysymyksiä mieltä askarruttavista aiheista. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen sähköpostilla, osoitteeseen: jari@ultrafinn.fi .

 

Tämän kurssin jälkeen juoksija osaa välttää yleisimmät virheet harjoittelussa, kilpailuun valmistautumisessa ja suorituksen aikaisessa tankkauksessa sekä tehostaa ajankäyttöään ja huomioida myös palautumisen merkityksen.

 

Hinta: 4 x 60 min yhteensä 59€

 

LISÄYS: Webinaarin osallistujat saavat jokaisen jakson jälkeen linkin, josta kyseinen jakso on katsottavissa jälkikäteen. Voit siis osallistua vaikka ajankohta ei suoraan lähetykseen sopisikaan. Livelähetykseen koetamme järjestää mahdollisuuden esittää kysymyksiä esim. chatin kautta.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12.9.2018 at 11.44, Pasi_P kirjoitti:

Ensimmäinen kuunneltu. Hyvää settiä!

 

Kiitos Pasi!

 

Muistutuksena, että osa 2 esitetään huomenna klo 18-19. Jos ensimmäinen osa jäi väliin ei hätä ole tämän näköinen: voit yhä ostaa webinaaripaketin ja saat linkin ensimmäisen osan tallenteeseen. Kuten myös jokaisen tulevan osan tallenteisiin.

 

https://ultrafinn.fi/tuote/webinaari-1/

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran positiivista palautetta saatiin ensimmäisestä Webinaarista, että vastaamme kysyntään ja uusimme neliosaisen Ultrajuoksun Perusteet -webinaarin. Ohjelmaan on tehty pieniä tarkennuksia ja lisäyksiä saamamme palautteen pohjalta.

 

Kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää etukäteen email: jari@ultrafinn.fi

 

Webinaarin osallistujille lähetetään linkki, josta jokaisen osan voi katsoa myös jälkikäteen mikäli ei ole mahdollisuutta osallistua suoraan lähetykseen.

 

Lisätietoja ja  ilmoittautumiset: https://ultrafinn.fi/tuote/webinaari-1/

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koska kysyntää näyttää jatkuvasti olevan järjestämme Ultrajuoksun perusteet -webinaarisarjan kolmannen kerran. Helmikuun loppuun saakka on mahdollista ilmoittautua hintaan 69,90€. Sen jälkeen hinta on 99,90€.

 

Edellisten kertojen tapaan webinaari koostuu neljästä verkkoluennosta. Osallistujat saavat lähetyksen jälkeen linkin, josta esitykset ovat katsottavissa jälkikäteen mikäli et pääse mukaan suoraan lähetykseen. Mukaan mahtuu max 100 osallistujaa.

 

Esitysajankohdat ovat:

 • Tiistai 5.3. klo 18 - 19
 • Tiistai 12.3. klo 18-19
 • Tiistai 19.3. klo 18-19
 • Tiistai 26.3. klo 18-19

Ilmoittautuminen: https://ultrafinn.fi/kauppa/webinaarit/webinaari-1/

 

Koska meiltä on kysytty runsaasti kilpailuun valmistautumisesta sekä kilpailusuunnitelmien tekemisestä järjestämme tästä aiheesta webinaari / workshopin, johon kuuluu kaksi verkkoluentoa sekä henkilökohtainen palaute ja kehitysehdotukset juoksijan laatimaan kilpailusuunnitelmaan. Tähän kurssiin otamme mukaan max 30 osallistujaa, jotta pystymme takaamaan laadukkaan henkilökohtaisen palautteen jokaiselle osallistujalle. Myös tämän kurssin webinaariluennoista osallistujat saavat linkit, josta voivat halutessaan kerrata asioita jälkikäteen. Hinta 69,90€, mutta helmikuun loppuun saakka pääset mukaan tarjoushintaan 49,90€. Mikäli paikkoja riittää, mukaan otetaan siis 30 nopeinta ilmoittautujaa.

 

Tämän kurssin verkkoluennot lähetetään:

 • Ma 1.4. klo 18 - 19
 • Ti 9.4. klo 18 - 19

Ilmoittautuminen: https://ultrafinn.fi/kauppa/webinaarit/webinaari-2/

 

Pakettitarjouksena molemmat webinaarit helmikuun loppuun saakka yhteishintaan 99,90€:  https://ultrafinn.fi/kauppa/webinaarit/webinaari-2-pack/

 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikkihan me olemme kuulleet kuinka paljon parempi tulos olisikaan tullut, jos…

Niin, jos esimerkiksi olisi etukäteen hieman suunniteltu. Vauhdinjakoa, tankkausstrategiaa, olosuhteiden vaikutusta, huomioitu mahdollisia ongelmatilanteita varusteiden kanssa tai pohdittu vaihtoehtoisia tapoja hoitaa energiatankkausta mikäli ensisijainen vaihtoehto ei toimi.

https://ultrafinn.fi/yleinen/hyvin-suunniteltu-on-puoliksi-tehty-vai-onko/

Muistutetaan myös 1.4. alkavasta webinaarisarjasta, jossa keskitytään suunnitelman tekoon ultrajuoksukilpailuun:

Koska meiltä on kysytty runsaasti kilpailuun valmistautumisesta sekä kilpailusuunnitelmien tekemisestä järjestämme tästä aiheesta webinaari / workshopin, johon kuuluu kaksi verkkoluentoa sekä henkilökohtainen palaute ja kehitysehdotukset juoksijan laatimaan kilpailusuunnitelmaan. Tähän kurssiin otamme mukaan max 30 osallistujaa, jotta pystymme takaamaan laadukkaan henkilökohtaisen palautteen jokaiselle osallistujalle. Myös tämän kurssin webinaariluennoista osallistujat saavat linkit, josta voivat halutessaan kerrata asioita jälkikäteen. Hinta 69,90€, mutta nyt viimeiset paikat tarjoushintaan 39,90€.

 

Tämän kurssin verkkoluennot lähetetään:

 • Ma 1.4. klo 18 - 19
 • Ti 9.4. klo 18 - 19

Ilmoittautuminen: https://ultrafinn.fi/kauppa/webinaarit/webinaari-2/

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kevään ja näillä näkymin vuoden viimeinen "Ultrajuoksun Perusteet" -webinaari on myynnissä verkkokaupassamme. Tämä on ollut suosituin webinaarimme, mutta on aika uudistaa palvelutarjontaa.

 

Ilmoittautumiset 17.5. mennessä: https://ultrafinn.fi/kauppa/webinaarit/webinaari-1/

 

Sisältö:

 • Osa 1 (20.5. klo 18-19): Ultrajuoksuharjoittelun perusteet
 • Osa 2 (27.5. klo 18-19): Palautuminen ja lepo. Ajankäyttö, perheen ja lähipiirin suhtautuminen.
 • Osa 3 (6.6. klo 18-19): Ravinto
 • Osa 4 (13.6. klo 18-19): Kilpailusuoritus ja siihen valmistautuminen sekä kilpailusta palautuminen

Muutokset mahdollisia.

Kurssin tarkoitus ja kenelle webinaari on suunnattu:

Webinaari on suunnattu sekä aloitteleville että kokeneemmille ultrajuoksijoille ja uskomme, että tästä on hyötyä sekä ensimmäistä ultrajuoksuaan suunnitteleville juoksijoille että jo pidempään ultrajuoksua harrastaneille. Webinaarista on hyötyä myös ultrajuoksukilpailuissa huoltajana toimiville henkilöille. Tulemme kurssilla vastaamaan moniin meille vuosien mittaan esitettyihin, ultrajuoksua käsitteleviin kysymyksiin ja otamme toki vastaan uusiakin kysymyksiä mieltä askarruttavista aiheista. Kysymyksiä voi lähettää etukäteen sähköpostilla, osoitteeseen: webinar@ultrafinn.fi. Livelähetyksessä on mahdollisuus esittää kysmyksiä ja kommentteja chatin kautta.

 

Tämän kurssin jälkeen juoksija osaa välttää yleisimmät virheet harjoittelussa, kilpailuun valmistautumisessa ja suorituksen aikaisessa tankkauksessa, ymmärtää ennakkosuunnittelun merkitysken sekä osaa tehostaa ajankäyttöään ja huomioida myös palautumisen merkityksen.

 

Webinaarin osallistujat saavat jokaisen jakson jälkeen linkin, josta kyseinen jakso on katsottavissa jälkikäteen. Voit siis osallistua vaikka ajankohta ei suoraan lähetykseen sopisikaan.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas on se aika vuodesta kun moni juoksija suunnittelee tulevan kesän juoksutapahtumia ja niihin valmistautumista. Nettihän on täynnä "yksi ohjelma sopii kaikille" -valmisohjelmia, mutta jos kuitenkin kaipaat harjoitusohjelmaa, joka huomioi lähtötasosi, tavoitteesi ja henkilökohtaisen ajankäyttösi niin pientä korvausta vastaan laadin Sinulle tavoitekilpailuusi tähtäävän 3-6 kk harjoitusohjelman.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Samanlaisia ketjuja

  • paulo.lopes@juoksutek.fi
   Hei,
    
   Olen Paulo ja olen Juoksutekin perustaja.
   Juoksutek toimii Oulussa ja tarjoaa laadukasta juoksutekniikan, kehonhallinnan sekä lihasten vahvistamisen juoksuvalmennusta juniorijoukkueille ja yksilöille.
    

    
    
   Kilpatasolla urheilin lähes 10 vuotta saavuttaen mitaleja kilpailuissa Pohjois-Portugalissa ja Suomessa. Barentsin alueen mestaruuskisoissa olin mukana tuomassa Suomen korkeimmalle korokkeelle 400 m:n viestijoukkueessa.
   Viimeisenä kilpajuoksuvuotenaan v.2012 minua valmensi Marko Ritola, yksi Suomen parhaista aitajuoksijoista. Lisäksi harjoittelin Pohjois-Suomen parhaiden 800m:n, pitkien matkojen juoksijoiden sekä Pohjolan Juoksijoiden kanssa. Mukana järjestämässä ja juoksemassa oli estejuoksija Janne Ukonmaanaho, jolta opin paljon hyviä harjoituksia juoksutreenejäni varten.
    

    
   Minun nettisivulta on mahdollista tarkistaa Juoksutekin suositukset: https://juoksutek.fi/.
   Juoksuvalmennuksesta voit lukea tästä: https://juoksutek.fi/mita-teemme/.
   Jos haluat tutustua minuun paremmin voit lukea tästä: https://juoksutek.fi/valmentaja/paulo-lopes/
    
   Jos asut Oulussa ja tiedät jonkun joukkueen tai yksilön, joka tarvitsee apua juoksuunsa, voit ohjata heitä ottamaan yhteyttä minuun.

   Terveisin,
   Paulo Lopes
   paulo.lopes@juoksutek.fi
    
  • Sheba
   Tänä, kymppi joka oli kymppi 38.21 yksin. Näytti Suunto matkaksi 9.4 km. Syke 231+ ka 182. Mitenhan toi Suunto sekoilee. Oli heti alussa noussut yli 190. Johtuuko kun oli vyö pitemmän aikaa kuumassa kelissä päällä. Mittari on pari kertaa pesty vyö otin nepparin pois. Verryttelya kilometri. Aika kevyttä rentoa menoa. Tää on Suunto traverse alpha.nayttaa hyvin korkeuden kylläkin.
  • Sheba
   14.6 30 min testijuoksu hiekkakenttä ( alle 1. 30 min viisisataa metrisiä valiaikoina 20 krt).Keskivauhti 3 min per kilsa. Syke ka 159 Max 186 tstissa. plus 3 km verraa. 15.6 2 km juoksu plus kuusisataa metriä uintia avovedessa. 
  • SteveEller
   Pitkällisen juoksufoorumin seuraamisen myötä uskaltauduin lopulta itsekin lyödä tavoitteet julkisiksi ja matkaa niiden tavoittelusta voi seurata tästä ketjusta.
    
   Olen 29-vuotias, joten juoksuvuosia pitäisi olla vielä huimasti jäljellä. Juoksutapahtumissa minua innostavatkin eniten kokeneet elämäntapajuoksijat, joista näkee jo kauas, että juoksu on heille tärkeä osa elämää ja he nauttivat siitä suuresti. 
    
   Urheilutaustaa minulta löytyy jääkiekon parista. Sitä tulee harrastettua vieläkin alasarjatasolla. Jääkiekkoharrastuksesta juoksuun eniten vaikuttanut asia olivat paksut reidet, joihin on pitänyt hieroa vuosien saatossa huimia määriä valkovaseliinia. Viime vuosina ne ovat kuitenkin viimein kaventuneet sen verran, että peruslenkit sujuvat jo ilman hiertymiä. Lenkkeily ja hiihto ovat kulkeneet mukana pienestä pitäen ja nykyinen juoksuinto onkin luonnollista seurausta myös yksin treenaamisesta nauttimisesta.
    
   Ensimmäisen maratonin juoksin vuonna 2013 hieman alle neljän tunnin. Tuolloin kunnioitin matkaa hieman liikaa ja vasta maalissa tajusin, että olisin pystynyt aika paljon vauhdikkaampaan suoritukseen. Tuolloin maalin pääseminen oli tietenkin pääasia. Tuon jälkeen maratoneja on tullut 4 lisää ja jokaisella kerralla ennätys on parantunut selvästi jokaisella kerralla. Viime vuonna maraton kulki Vantaalla aikaan 3:10:45 ja silloin havahduin rahkeissani olevan varaa kolmen tunnin alitukseen.
    
   Tavoitteeksi olen asettanut kolmen tunnin maratonalituksen vuonna 2021. Samalla haluan parantaa kaikkien muidenkin matkojen aikoja ja siinähän ne paranevat maraonharjoittelun ohella kuin itsestään.  Tarkoituksena oli tänä kesänä nostaa juoksumäärät 80-90km viikossa ja kokeilla muutaman kerran 100km viikkoa ja testailla miltä kahden juoksukerran päivät tuntuvat. Koronakeväänä tein paljon etätöitä ja se paransikin juoksumahdollisuuksia jo maalis-toukokuun aikana. Kilometrimäärät ovat nousseet tuolle 80-90km tasolle ilman ongelmia ja lisääntyneen harjoittelun huomaa kyllä juoksemisen keveytenä ja vauhtien kasvuna. Sinällään olen varmasti tavoiteaikatauluani edellä, mutta juoksemisessa kiirehtiminen tuottaa harvoin parhaita tuloksia. Tarkoituksenani ei ole juosta hytä piikkijuoksua, jolla alitan kolmen tunnin rajan, vaan nostaa ominaisuuteni sille tasolle kuin ne muun elämän ohessa ovat mahdollisia. Toivottavasti pääsisin pian testaamaan nykykuntoani juoksutapahtumiin.
    
   Ennätykset kesältä 2019: 
    
   5km: 19:30 (18.5)
   10km: 39:40 (17.8)
   Puolikas: 1:28:35 (3.8)
   Maraton: 3:10:45 (12.10)
    
   Kesän tavoitteena on parantaa jokaista matkaa lähemmäs niitä aikoija, joita vaaditaan kolmen tunnin alitukseen.
    
   Tervetuloa mukaan matkalle!


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy