Jump to content
Juoksufoorumi.fiHelsinki City Run 19.5.2018 (Helsinki City Running Day)

Arvostele ketju:


Recommended Posts

  • 4 months later...
  • 3 months later...

Heti alkuun on loiva mutta pitkähkö nousu Manneheimintietä pohjoiseen (2km). Sieltä lasketellaan kohti Pikku-Huopalahtea josta matka jatkuu merenrantaa myötäillen Kuusisaareen (5km). Siinä on seuraava 300m nousu ja sen jälkeen sama lasku (5-6km) Lehtisaaresa on lyhyt, mutta ikävän terävä nousu ja lasku joka melko jyrkkä huilaamiseen (6,5km)

 

Tämän jälkeen noustaan Lauttasaareen ja siinä varsin ikävä nousu omaan makuuni (8km). Sieltä lasketellaan helppoa baanaan aina Lauttasaaren sillalle asti, jossa vähän ylämäkeä (12km). Tuosta jatketaan alamäkeä aina Baanan alkuun asti (13,5km), josta noustaan 400m ja sen jälkeen pitkä laskettelu Töölönlahdelle (16km).

 

Tuosta lähdetääntkin sitten "sakkokierrokselle" eli noustaan stadion ohi loivahkosti ja lähdetään Keskuspuistoon (18km). Siellä on vähän ikävää ylämäkeä. Mutta sen jälkeen helpottaa kun lähdetään takaisin kohti stadionia.

 

Näin siis itse muistelisin, että tuo menee kun tullut aika paljon noilla mestoilla laukattua.

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

On tää taas merkillistä! Sitä odottaa kuin lapsi joulupukkia, että pääsee HCM:lle juoksemaan, mutta eikös mitä. Oikean jalan sivussa on arka kohta ja ei sitä uskalla kokonaista juosta, joten vaihdoin puolikkaalle ja pudotin aikatavoitteen pois. Hölkytellään mukavalla matkavauhdilla ja otetaan tunnelmasta kaikki irti. Helsinki on sentään YKKÖNEN!

Link to post
Share on other sites

Näyttää siltä että juostaan aika ihanteellisissa olosuhteissa jos ennusteet pitävät paikkansa. Kolmen vuoden tauon jälkeen olisi taas tarkoitus osallistua. Vuonna 2015 juoksin tuolla elämäni ensimmäisen puolimaratonin. Nykyään palauttavat lenkitkin hölkätään nopeammin kuin silloin juostu tulos, jotain on ilmeisesti tullut tehtyä oikein ja hyvä näin :)

 

Link to post
Share on other sites

Se oli sit siinä. Oli muuten mukava reitti, en ole ikinä juossut Lehtisaari, Kuusisaari, Lauttasaari hoodseilla aikaisemmin ja kaunistahan tuo oli. Ruoholahdessa oli tietyömaan takia muutama hankala shikaani ja siinä näin edessäni muutaman juoksevan harmittavasti nauhan väärälle puolelle, siinä ois kyllä paremmin voinut merkata reitin. Tuo yksi keinuva silta oli myös täydessä vauhdissa pikkasen epämiellyttävä... 

 

2015 osallistuin elämäni ensimmäiseen puolimaratoniin juuri HCR:ssä, sitä tuskan taivalta en unohda ikinä ja se oli itselleni herätyskello pistää omat epäterveelliset elämäntavat remonttiin. Tänään oli ns. revanssin paikka ja osallistuin toisen kerran HCR:ään. Paransin 2015 tulosta reilulla 5000:lla sijalla, kyllä viisituhatta, ja olin malissa 100 parhaan joukossa tai itseasiassa siinä ihan top 1% joukossa maaliintulijoista.

 

Täällä foorumilla on ollut paljon kirjoituksia siitä miten jokainen pystyy jos vain haluaa. Itselläni ei ole mitään juoksutaustaa ja muutenkin urheilutausta on lähes 30v takaa junnufutista johonkin 14v ikäiseen saakka jonka jälkeen muuta asiat rupesi kiinnostamaan enemmän.  Olen viime aikoina lukenut foorumista @catpapsin kirjoituksia ja ei voi kun ihailla kehitystä vaikka aloittanut harrastuksen reilusti +40 paremmalla puolella. Onnittelut muuten M50 voitosta!  Itsekin aloittanut tämän vasta M40 puolella ja olen yllättynyt miten oikeasti kroppa kestää edelleen treeniä kun vain määrätietoisesti tekee töitä ja etenkin jos saa pysyä terveenä.

Tästä on mukava jatkaa kohti uusia tavoitteita ja vihdoinkin tuo kolme vuotta kestänyt HCR mörkö on nyt selätetty lopullisesti 👍

 

Link to post
Share on other sites
  • Vieras

Minua ihmetyttää se, miksi tuo tapahtuma on siirretty nyt eteenpäin. Tukholmaan on aikaa HCR:stä vain 2 viikkoa eli sitä ei voi käyttää valmistavana kilpailuna kuten aikanaan. Huvittavaa muuten se, että nykyään kolmella matkalla on vähemmän osanottajia kuin ennen pelkällä puolikkaalla. Maraton on kuihtunut joksikin kylähölkäksi jne. 

 

Harvinaisen huonon reitinkin ovat onnistuneet tekemään, kellonaika on järkyttävä ja kelikin oli lauantaina liian lämmin ja tuulinen. Todella surkea tapahtuma jotenkin.

Link to post
Share on other sites

Kiitos Hoppana. On ollut nyt tämä vuosi toistaiseksi todella mukava, ei vaivaa ja mukavasti on mennyt hyvin monet reissut.

Maantiepyöräkin juuri tilattu ja kohta pääsee ajelemaan osan pitkistä lenkeistä uudella härvelillä. 

En malta olla kirjoittamatta HCR reissusta, kun koen sen olleen hyvin mukava ja tavallaan onnekaskin itselle.

Lähdin tälle reissulle ilman sen enempää aatostelematta, mutta toki jokaiseen tapahtumaan vähän kuin kokeilemaan mikä on päivän meininki. Mukavasti meni kyllä alku ja aina 12km asti meni minusta kivasti. Juoksin naisten toiseksi tulleen Marian ryhmässä, siinä oli kiva laiskotella. Aika yllättäen siinä Lauttasaaren kohdilla hölmöilin geelini ja juottopisteen kohdan kanssa ja jäin hieman porukasta. Kovin sai rutistaa ja napsaisinkin kiinni ryhmän. Heti sen jälkeen olikin Lauttasaaren silta, jossa jo tuntui jotenkin tunkkaiselta. Hyvin pian tämän jälkeen menivät kintut hetkeksi pökkelömmäksi ja vauhti alkoi hiipumaan. Samalla myös ryhmän vauhti hiipui ja aikahan siinä karkasi. Tuon kun tajusi niin se oli sitten siinä. Ei siinä sitten saanu ittestä puristeltua oikein hetkeen mitään ja olinkin aatoksella, että juoksen siinä porukassa loppuun asti. Muutaman hitaamman kilometrin jälkeen vauhti edelleen hiipui, niin sain sitten päähäni vain irtautua ryhmästä. Paikat aukenivat tästä välikuolemasta ja parista hitaammasta kilometristä, joten meninkin sitten lopun puuskulla maaliin.

Tällä reissulla oli kyllä myös onneakin matkassa minusta kovin. Olin vielä 20km kohdilla britistä noin 12s jäljessä. Tästä tietämättä kyseinen kanssakilpailija läheni näköyhteydelle, jolloin hoksasin, että on tummatukkainen herrasmies, jolla hopeaa jo tukassa. Tämä paljasti ettei ihan rippikouluikäinen kaveri ole kyseessä. Päätin samalla että kyllä minä hänen ohitte vielä pyrin. Saavutin hänet aivan areenan kulmalla ja puristelin vain väkisten ohitte, se tapahtui siinä laskuosuudessa, jossa mennään areenan putkeen. Kintut jo hyvin auki ja hippulat vinkuen nurmelle ja se olikin sitten maali ihan siinä. Yllätys oli kyllä suuri kun M50v voitto ratkesi tällä loppukirillä. Palkinnoksi sain kivan Garmin Vivoactive 3 härvelin, jota olen kaukaa aikaisemmin katellut, mutta ilennyt sitä ostaa. Meni heti käyttöön. Hyvä reissu tämä kyllä minulle oli.

 
Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy