Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
ErAh

Vierumäki 24h hiihto 2.-3.2.2018

Recommended Posts

Vierumäellä järjestetään 24h hiihto 2.-3.2.2018. Kyselin opistolta tästä ja ilmoittautuminen alkaa syyskuun aikana. Tämähän on yleensä myyty loppuun, joten kannattaa olla ajoissa liikenteessä. 

 

Nyt näyttäisi siltä, että oma reenimotivaatio olisi kohdillaan ja voisi päästä sen 200km vuorokaudessa, joka on ollut tavoitteena vuodesta 2006 lähtien, tosin itse hiihtoon olen muistaakseni osallistunut vain kahdesti. Toivottavasti tuonne tulee mahdollisimman paljon soolo-hiihtäjiä, niin olisi saatavilla "vertaistukea" lauantaille.

 

Palstalla on useampiakin täällä hyvin hiihtäneitä, joten olisi mukavaa, jos viitsisitte avata sitä, mitkä olisivat tärkeitä reenejä tähän kisaan viimeistelyyn. Kauden tavoitteet ovat muutoin massahiihdoissa, joten määrällisesti aika runsasta hiihtoa on reeni noin yleisestiensi talvena. Itse ajattelin hiihtää muutaman kerran pitkän +5h lenkin hitaasti, mutta pitäisikö tehdä edes yksi noin 10 tunnin "mentaalireeni"?

Aikanaan vuonna 2006 226:n kanssa päiviteltiin kovaa lähtövauhtia soolojen osalta, silloin 226 voitti ja itse lopetin aika paljon aiemmin, kun ekoja kertoja käsissä olleet sauvat tulehduttivat peukalontyvet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen tekemään sen yhden 10 tuntisen treenin, vaikka noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Jos oikein haluaa hifistellä, niin klo. 21.00 ladulle ja klo. 7.00 takaisin. Tuolloin tulee myös harjoiteltua se hetki, jolloin unenpuutteesta johtuva väsymys painaa eniten. Tuollaisessa ylipitkässä treenissä on sekin hyöty, että saa paikat rasitettua niin paljon, että lihakset/jänteet voivat saada vähän vastustuskykyä vammoja vastaan, kuten tulehduksia. Myös hiertymäherkät paikat, esim. kantapäät ehkä vähän vahvistuvat. Kunhan vaan ei mene niin rankaksi, että jo starttiviivalla on alkavaa vammaa tarjolla.   

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 tuntia sitten, ErAh kirjoitti:

Nyt ilmoittautuminen on auki: https://vierumaki.fi/tapahtumat/24h-hiihto/

 

Tuolla olisi tarkoitus hiihtää yli 200km soolona, kai siitä kolmessa viikossa Finlandia-kuntoon toipuu.

 

Laitoinpa arpalipukkeen vetämään minäkin. Jos vaikka pääsisi tuplat siitä minkä keväällä Karhunkierroksella juosten. Keliolosuhteiden toki niin salliessa :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 tuntia sitten, ErAh kirjoitti:

Tuolla olisi tarkoitus hiihtää yli 200km soolona, kai siitä kolmessa viikossa Finlandia-kuntoon toipuu.

 

Tolla harjoittelulla menee helposti, kunhan pitää vauhdin ja tankkauksen tasaisena. Syödä kannattaa hiihdon aikana riittävästi jos haluaa kunnon palautumisen kolmessa viikossa. Pumppu kyllä palautuu, mutta lihasten kanssa voi olla vaikeampaa jos vetää aivan tyhjäksi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy