Jump to content
Juoksufoorumi.fiTeroYK

TeroYK (Berliini tai joku muu mara 2019 alle 2:40)

Recommended Posts

Viikonloppu tullut surffailtua täällä fiilistellen Karhunkierroksen suorittajien toinen toistaan huimempia suorituksia. Niinpä päädyin hakemaan vielä lisäbuustia omaan harjoitteluuni tekemällä siitä julkista. Viime syksynä otin tavoitteeksi tälle kesälle 4:00/km vauhdin alituksen maratonilla. Talven hyvin sujunut harkkakausi johti siihen, että tavoite tuli kuitattua viikko sitten Terwamaratonilla ajalla 2:47;35. Seuraava tavoite pitäisi siis tässä kehitellä ja kun ennakkomaksu Berliinin syyskuisiin juoksukinkereihin on jo maksettu niin olkoon se nyt näin alkuun alle 2:45. 

 

Kesän aikana olisi tarkoitus saada laadukasta harkkaa aikaan vähintään samaan malliin kuin talven aikana ja muutamat testijuoksut tullevat kertomaan onko otsikkoa ja tavoitetta aiheen lähteä viilailemaan. Suuntaan tahi toiseen.

 

Nyt juuri on fiilis, että palautuminen on aika mukavasti tapahtunut ja mieli sekä jalat alkavat janoamaan lisää harjoittelua. Huomenna vielä maltillinen 15km pk, mutta ehkäpä jo ensi viikko monipuolisempaa harkkaa.

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään siis näin virallisesti takaisin sorvin ääreen, tosin tulihan tuossa palautteluviikollakin jo vähän juoksenneltuakin.

 

Tänään kuitenkin 15.5km @4:48/km hyvillä jaloilla. Alkuun vesisateessa, mutta tulipa kaupanpäällisiksi testattua polkujuoksukisojen turvavarusteeksi hankittu Berghausin superkevyt takki. En pidä ylipukeutumisesta, enkä siis yleensä takeista kesälenkeillä, mutta tänään +6 asteisessa vesisateessa tuo toimi jopa ihan hyvin. Muutenkin on mukava suunnata taas katse vähän kauemmaksi eteenpäin. Ennen Berliiniä pitäisi tosin varmaan joku puolimaraton hölkätä - voimassaoleva enkka 1:22;44 voisi olla nippanappa rikottavissa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma 29.5. Aamuherätyshölkkä ennen työpäivää ja -reissulle lähtöä

 

ti 30.5. Reit im Winkl -nimisessä alppikylässä 14.1km, keskinopeus 4.25/km. Käytännössä ekat 7km 162 nousumetriä ylämäkeen n 4:45/km vauhdilla ja sitten rallatellen alamäkeä 3:43-4:00 vauhdilla. Jotain VK-aluetta siis tavoiteltiin, toisena tavoitteena saada jalkoihin taas rentoutta alamäkeä juoksemalla

 

ke 31.5. Wienissä aamulenkki 16km @4:38/km. Onpa hulluntuntuista kun jo aamukuutta ennen on +21 astetta lämmintä. Ei se lumisade nyt ehkä ihan optimijuoksukeli ole, mutta ei ole liika lämpökään.

 

Ajatukset sen verran kesän jatkoista kirkastuneet että tod näk käyn Varpaisjärvellä juoksemassa 1/2 maratonin 16.6. Vähimmäistavoitteena alle oman enkan, mutta kyllä kai sitä oikeasti pitää ainakin haaveilla 1:20 alituksesta. Sitä ennen pari nopeampaa treeniä tarvitaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiistaina tuli pakkomielteenomaisesti kokeiltua hölkkäämistä +30 asteessa kokouksen lounastauolla. 5,4km @4:58/km ja hiki tuli. Pari kevyttä rullausta siinä tuli kesästä innostuneesta kokeiltua.

 

Tänään (1.6.) aamulla oli ohjelmassa 1/2 maratonvauhtinen 10km, meni aikaan 36.30 eli suurinpiirtein 3:39/km. Ihan tasainen pätkä (Prater-puiston keskusväylä), eli optimiolosuhteet kyllä. Toi kuitenkin uskoa siihen, että 21.1km jaksetaan alle 3:50 vauhtisena. Toivottavasti jo 16.6. Varpaisjärvellä...

 

Loppuviikko tulee sitten himmailtua kevyttä pk-lenkkeilyä. Maanantaina seuraava vk-treeni, 2000m vetoja. Tod näk radalla.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loppuviikon himmailut:

 

pe aamulla 3km@5:08/km ja illalla matkapäivän päälle 9,8km@5:06/km

la 12,2km@4:54/km

su 10,2km@4:57/km, loppuun yhden kilometrin vedin rennosti 4:12/km vauhdilla

 

Nyt tuntuu että torstain kovemmasta treenistä on jalat palautuneet ja voin alkaa jännittämään huomisia kaksitonnisia. Eipä tartte täällä Suomessa helteellä vetää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään kävin testaamassa palautumista radalla, kahdentonnin vetoja ohjelmassa viisi kappaletta 2min palautuksin. Aamulla herätys klo 4.15 ja työpäivä Savonlinnassa, täällä ehdin radalle siinä puoli kuuden paikkeilla. Ei ehkä ideaalivalmistautuminen treeniin, mutta toisaalta who cares kun on kesä taas! Paritonniset kulki 7:22 - 7:16 - 7:18 - 7:17 ja viimeinen 6:40. Ei maailman kevyin jalka, mutta kyllähän tohon viimeiseen sain ihan rytminvaihdoksen aikaan. Hyvillä mielin siis odotellaan Varpaisjärven kisaa. Tällä viikolla vielä torstaina edessä raastava vk-yhdistelmätreeni, mutta muuten kohtuu maltillista kilometrien keräilyä. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Torstaisen tehotreenin jälkeen sitten vähän iisimpi loppuviikko:

 

Pe 9.6. 9,6km @5:14/km

La 10.6. 22,2km @4:47/km, aamulenkki ja ajoittain jalat oikeastaan hyvässä kunnossa

Su 11.6. 10,2km @5:02/km

 

Tänään lepo ja huomenna aamusella 6km 1/2-maratonvauhtia. Ajattelisin että juoksen 3:40/km -tahdilla tuon niin tulee uskonvahvistusta Varpaisjärven kisaan. Jonka palautumishölkkänä tulin järjestäneeksi itseni paikkomieheksi Jukolan kutososuudelle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamulla satoi ja tuuli - harkka siirtyi illalle kun ei tuullut ja oli nätti keli. Eli pehmyt on psyyke...

 

Sinänsä harkka-ajankohta kyllä parempi että perjantainen juoksukin on iltajuoksu. Anyways, hyvin kulki. Pikkusen on tapana näitä vk-treenejä vetää kevyellä ylinopeudella, nyt meni 6km @3:34/km eli 21:31. Ei tuntunut jaloissa pahalta lopussa mutta 1/2 maralla on kilometrejä tossa kohtaa vielä 15 jäljellä. Saa siis lähtönopeus olla vähän kevyempi mutta kyllä tässä sellanen fiilis on että lähden rohkeasti perjantaina matkaan, kisassa ei oo paineita kun ei kyseessä ole mikään päätavoite.

 

Huomenna vielä hölkyttelyä ja torstaina lepopäivä.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnittelut sulle ja Harrille hienosta juoksusta. Harrilla olikin tältä keväältä jo aiempia 1.18 h puolikkaita, mutta sulla oli kyllä reilu ennätyksen parannus. Merkit kyllä oli olemassa puolikkaan kovaan aikaan mm. Terwamaratonin perusteella.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy