Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Treenikenkä DS trainerien tilalle

Arvostele ketju:


Patera
 Share

Recommended Posts

Hei

 

Kenkäkaupoille täytyisi lähteä pikapuolin, ja haussa on treenikenkä 10-25 km lenkeille. Kengän pitäisi kestää erilaisia alustoja (kuluttavaa sepeliä, kuraa, sohjoa, asfalttia) ja märkää tienpintaa. Eli kengät missä on reikiä pohjassa eivät käy (paitsi jos reiät saa tukittua esim. silikonilla). Kenkä saisi olla kevyt ja ilman suuria tukia/vaimennuksia.

 

Asics DS malli on täyttänyt vaatimukset hyvin paitsi viimeisimpien mallien osalta. Tässä lyhyesti oma DS-trainerien historia:

1. DS16 T110N, loistava kenkä, juoksin useita tuhansia kilometrejä kunnes pohja kului puhki. Muuten ehjä kenkä.

2. DS19 T405N, kesti noin 400 km, kunnes kantapää rikki

3. DS21 T625N, kesti vajaa 300 km, sama vika. Kahdessa kuukaudessa rikki (liitteenä kuva).

 

DS21:n kantapään kangas oli rikki jo 100 km:n jälkeen ja 200 km:n jälkeen kovamuovituki pisti kantapäähän niin, että juoksu kävi sietämättömäksi. DS16 mallin erotti edukseen se, että siinä kovamuovivahviketta ei ollut. Myös muut Asics kengät, missä ei muovivahviketta ole, ovat kestäneet moitteetta esim. Hyperspeed 5.

 

En halua lähteä korjaamaan noita kantapäärikkoja DS kenkiä, koska niistä ei enää hyviä saa omiin jalkoihin. Pitäisi leikata koko integroitu muoviosa pois.

Sen sijaan etsin vastaavia kenkiä ilman kantapään muovivahviketta. Onko näistä Asics:sta kokemuksia:

1. Feather Glide

2. DS Racer

3. Sky Speed

4. Hyper Speed (varmasti sopiva mutta arveluttaa käyttää kurakeleillä. Ainakin 5 malli imee tien kosteuden kuin talouspaperi)

Jos oikein katsoin, niin noissa ei näytä olevan kantapään muovia.

 

Merkin ei ole pakko olla Asics. Myös Sauconyt (Kinvara, Virrata) ja Adidas (Adios) on toiminut hyvin mutta niiden pehmeät pohjat kuluvat silmissä ja enimmäkseen käytän niitä kisoissa tai vedoissa.

 

 

 

 

DSC_0001m.JPG

DS_21m.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • Vieras

Mitä sinä niille kengille teet että ne kuluvat? Esim. Adidaksen Continental pohjien ei pitäisi juurikaan kulua. Itseasiassa 1000km kun minulla on juostuna, niin oikeastaan missään kengissä ei ole juurikaan kulumajälkiä. Juoksemisessa maakontakti on vähäistä, jos nostaa jalkoja.  

Link to comment
Share on other sites

Ei auta lukkonauhoitus, olen sitä käyttänyt. Voi olla, että kantapää pääsee liikkumaan, mutta miksi DS16 kanta pysyi ehjänä, vaikka siinä en käyttänyt lukkonauhoitusta. Kengän koko on aina ollut 44 ja se on varmasti oikea. Ongelma näyttää olevan DS:n muovituessa, se ei vaan sovi jalkaprofiiliini, vaikka kenkä ehjänä tuntuukin hyvältä.

Koska uusissa DS22 kengissä on sama muovituki, en viitsi kokeilla arpaonnea.

 

Mitä kenkien pohjan kulumiseen tulee, niin DS:n pohjat kestävät kyllä tuhansia kilometrejä, siksi ne olisivat muuten hyviä treenikenkiä. Esimerkin Saucony Kinvara ja Adidas Adios ovat aika ohutpohjaisia, niissä kulutuspintaa ei ole muutenkaan kovin paljoa. Adidaksella on tietääkseni useita erilaisia Continental pohjia, joten kuluminen on erilaista.

Link to comment
Share on other sites

  • Vieras
27 minuuttia sitten, Patera kirjoitti:

. Adidaksella on tietääkseni useita erilaisia Continental pohjia, joten kuluminen on erilaista.

Tottakai on erilaisia pohjia, mutta pointti on se, että siinä kohdassa missä on Continentalin kumia, pohja ei kulu.  Esim. Runningshoesguru arvio adios Boost 3:sta. Plussana kengässä mm.: 

  • Outsole delivers durable & reliable traction

Hoka Clayton 2 voisi olla kenkä, joka sopii. Kevyt ja vähän erilainen tapa "lukita" kantapää paikalleen. http://www.roadtrailrun.com/2017/04/hoka-one-one-clayton-2-review-tuning.html?m=1

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän ne pohjat käytössä kuluu ja yhdet Adios 2:setkin juostu lähes puhki kärjestä. Mulla kuluu aina ensiksi kärjestä ja vielä vasen painotteisesti.

Tosin siinä vaiheessa on kilsoja jo aika paljon takana ja kankaatkin yleensä aika hapekkaassa kunnossa.

Ds Racerit mulla on ollut ja jossain vaiheessa niistä tykkäsin, mutta sitten rupesi niiden pronaatiotuki häiritsemään.

HyperSpeedejä on ollut pariakin eri versiota sekä Hyper Tri, joka on samalla pohjalla kuin HS 7 (niitä muuten saa edukkaasti Sportshoes.com).

HyperSpeed 6:sista tykkään, mutta ne kuluu aika nopeasti. Kankaatkin repesivät varsin nopeasti. Tosin tämä johtunee etupäässa jaloistani.

Näitä HS 6/7-versiota en kyllä joku aika sitten löytänyt mistään, joten tilasin HyperTri 2:set. Ulkonäkö on mitä on, mutta toimii.

Olen tykännyt myös NB;n kengistä. Yleiskenkänä Vacee Pace ja kevyempinä 1400 sekä 1600.

Vacee Pacet on kyllä hyvät ja vaikuttavat varsin kestäviltä. Toki ne sitten painaakin vähän enemmän.

Käytössä on useampi Asicsen kenkäkin (Hyperspeed 6, Hyper Tri2 ja Noosa fast 2) sekä muutamat vähäiselle käytölle jääneet Addut (Adios 2 ja Hagio).

 

Link to comment
Share on other sites

Startfitness:ssä olisi aika edukkaasti Hyper Speed 6 kenkää 48 + pk:t ~ 60 ekeä.

 

Jos on yhtään HS 5:n kaltainen, niin mainio kisakenkä mutta vähän epäilyttää käyttää treenikäytössä. Positiivista on huomata, että HS 6:n pohja ei ole niin reikäinen ja kiviä houkutteleva. Ei kai tässä auta kuin kokeilla.

Toiseksi kengäksi ehkä kympin kallimpi Feather Glide 2. Netin mukaan se on aika lähellä DS trainereita mutta ilman kantapään vahviketta.

Link to comment
Share on other sites

Olen Baltsun kanssa samaa mieltä, että ihmetyttää ja on aina ihmetyttäneet nämä hemmot, jotka valittaa, että kengät on järjestäen paskana jonkun 150km, tai 200km jälkeen. En ole ite saanut koskaan pohjaa puhki, tai reikiä päälliseen alle 1000km juoksulla, joten olettaisin, että jos jonkun mallin kengät yleisesti ottaen hajoaa jollakulla nopeasti, eikä kyse ole vain yhdestä, mahdollisesti sekunda-tuotteesta, niin mitään muuta selitystä asialle ei ole, kuin, että sen mallin kengät eivät vain sitten ole lähellekään sopivat kyseisen henkilön jalkaan.

 

Pateran kanssa olen samaa mieltä siitä, että DS-Trainerit on menneet huonompaan suuntaan noista 15, 16 ja 17 malleista. Joo, okei... 15, 16 ja 17 mallit ei olleet ehkä kaikkien mieleen, koska ne olivat raskaita ja vahvasti vaimennettuja ja niin edelleen, mutta siis ne olivat kenkinä toimivia. Vielä nuo 18 ja 19 mallit olivat ihan hyviä ja edellisiä selvästi kevyempiä. Tuossa 19 mallissa, mitkä iteltäkin löytyy, on kuitenkin ongelmana tuo varvastilan mataluus, eli varpaat hankaavat yläpuolellaan olevaan päällisen osaan. Lestiltään 18 ja 19 mallit menivät minun näkökulmasta huonompaan suuntaan edellisistä, koska ne olivat lestiltään jossain 14 mallin ja kolmen seuraavan mallin välissä ja 14 mallin lesti ei sopinut itselleni ollenkaan.

Mutta sitten tämä juhlamalli, eli 20 malli ja sitä seurannut 21 malli, joka on lähes sama, kuin 20 malli, olivatkin jo täysin skeidaa. Okei, on varmaan kaikkia hienoja herkkuja ja näin pois päin, mutta eivät vain ole käyttökelpoiset juoksukengät. Jo kaupassa kokeillessa kantapään muovituki viiltää akillesjännettä sen verran raakasti, että pahaa tekee ja 19 mallista tuttu ihmisen jalkaan liian matala varvastila on vakiinnuttanut asemansa Asicsen mallistossa ja jatkunut näihin malleihin. Lisäksi kävellessä voidaan huomata, että kantakuppisysteemi ei sovi omaan jalkaani. Vaikka kenkien lesti sinällään tuntuu erinomaiselta jalkaani, niin vaikka nauhat laittaisi kuinka hyvin kiinni, niin kantapää ei pysy siellä kiinni, vaan vatkaa edes-taas, ylös-alas ja varmasti saisi aikaan itsellänikin saman ilmiön, kuin Pateralla, eli kengät kuluvat kannasta.

 

Pateralle suosittelisin DS-Trainerin korvaajaksi Mizuno wave Catalystia, joka on lestiltään mahdollisesti miellyttävempi ja, johon ei lukeudu mukaan tällaisia lastentauteja, kuin DS-Trainerin uusimpiin malleihin. Mizunoissa on kuitenkin kannan pohjassa iso aukko, johon kiviä jää helposti kiinni.

 

Tämä tuntuu olevan Asicselle aika tyypillinen ja perinteinenkin piirre, että kun tulee uusi malli uusilla hienouksilla, niin ne uudet hienoudet on pitänyt lykätä väkisin siihen kenkään mukaan vain sen takia, että niillä voidaan sitten sitä kenkää markkinoida. Kenkä ei kuitenkaan välttämättä ole kovin hyvä kenkänä. Sitten siinä menee sen jotain viisi vuotta aikaa, kun sieltä putkahtaa lopulta ulos joku malli, joka on uusien juttujen lisäksi vielä toimiva kenkänäkin. Kannattaa siis hypätä yli nämä kehitysmallit ja odottaa sitä toimivaa versiota, jos sellainen joskus tulee.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Voin suositella New Balance 1500 V3. Mulla koko 11.5 UK ja nämä painavat tasan 300gr kappale. Pidän varsinkin näiden ohjaavasta askelluksesta ja pitävästä pohjasta.

Rullaavuus on hyvä jonka huomaa näillä kävellessäkin.

Iltti on aika erikoisesti ommeltu kenkään näyttää tunneliteltalta :).

Väri on aika karmea neonvihreä/oranssi. Pitää kai mustalla tussilla tai maalikynällä taiteilla

noista vähän eriväriset.

 

Link to comment
Share on other sites

Kirjoitellaan vähän uusista kokemuksista. Laitoin näkemättä tilaukseen Asics Featherglide 2:t. Pirteän oranssit, ehkä työmiehen värillä saa turvallisuuden tuntua liikenteessä.

 

Nyt on ~100 km takana ja heti tuntuivat ihan eri kengiltä kuin DS:t 19 tai 21. Vaimennus on noin Hyperspeedin ja DS:ien puolesta välin mutta parhaimman vaikutuksen tekee kantapään muotoilu. Se ikään kuin imaisee kantapään sisään, ja kun kengät riisuu, niin nauhoja pitää löysätä useammalta riviltä, että saa jalan pois. Kannan profiili  muistuttaa kuumailmapalloa väärinpäin, kun DS:ssä kanta oli kuin suorakulma. Ei kanta pysynyt paikallaan, vaikka nauhat kiristi jalat punaiseksi. Huom. molemmat kengät olivat saman kokoisia.

 

Tämä taitaa olla mun seuraava suosikki harjoituskengäksi. 100 km jälkeen DS:n kantapään kangas näytti jo rispaantumisen merkkejä, Featherglidet ovat kuin uudet. Hyperspeedillä lähdetään sitten kokeilemaan 1.20 alitusta puolikkaalla.

 

Lopussa vielä kuva Feathergliden kannasta.

DSC_0005.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Monet foorumilla aikoinaan kehuivat DS Trainereita, joten ostin sellaiset (DS19 T405N) jokunen vuosi sitten. Ne jäivät varastoon varmaan kolmeksi vuodeksi sillä ostin läjän muitakin kenkiä mitä olen käyttänyt tässä välissä (Skyspeed sekä Hyperspeed, molemmat aivan loistavat meikäläiselle).

Tänä kesänä olen yrittänyt varmaan 3-4 lenkkiä vetää noilla DS19:sta ja ne ovat sellaiset ponttoonit ettei juoksusta tunnu tulevan mitään. Rullaavuudesta ei todallakaan voi puhua sillä pelkkä pohjallinen tuntuu vaimentavan koko askeleen niin että joutuu loikkaamaan joka askeleella erikseen maasta ylös. Mikäli mielikuvani Nimbuksista on todenmukainen niin tuntuu että DS Trainerit vaimentavat jopa enemmän kun ne, jotenkin vähän "eri tavalla".

 

Ostin myös DS Racer 10 (T407N), ne tuntuvat vielä huonommilta kun DS Trainerit, niillä en voi juosta ollenkaan.

 

Asics on näppärästi lopettanut kokonaan Skyspeed sekä Hyperspeed mallit, ja tilalle on tullut varmaan 50 uutta mallia, mutta mikähän mahtaisi olla jatkumoa noille?

Link to comment
Share on other sites

On 24.4.2017 at 11.04, Guest Baltsu kirjoitti:

Mitä sinä niille kengille teet että ne kuluvat? Esim. Adidaksen Continental pohjien ei pitäisi juurikaan kulua. Itseasiassa 1000km kun minulla on juostuna, niin oikeastaan missään kengissä ei ole juurikaan kulumajälkiä. Juoksemisessa maakontakti on vähäistä, jos nostaa jalkoja.  

Mielenkiinnosta kysyn, kuinka paljon Baltsu juoksee vuodessa.

Link to comment
Share on other sites

En tarkasti laske kilometrejä, mutta Adioksissa pohja alkaa olla sileä noin 600 kilometrin kohdalla. Noin 800 kilometriä ja kumi on kulunut joistain kohdin kokonaan pois. On silti itselleni niin sopiva kenkä, että ostan aina uuden parin. Kulumat eivät ole tasaisia (pahiten kuluu oikean kengän päkiän sisäreuna) joten vikaa on varmasti askelluksessakin.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy