Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Salomonin juoksureput 2017


Seppo

Recommended Posts

11 tuntia sitten, T-W kirjoitti:

Mutta mulle tulee mieleen esim rakkolaastarit ja muut sellaiset pienet ensiaputarvikkeet, jotka kannattaa pitää varulta mukana. Pysyvät siististi tuossa taskussa eikä tarvi penkoa varavaatteiden yms. seasta.

 

Tähän käyttöön tasku ei oikein sovellu, kun se pystysauma on koko matkalta auki. Ei siellä mikään pikkuhöttö tule juostessa pysymään.

 

9 tuntia sitten, Hitski kirjoitti:

Muistaakseni Salominin sivuilla ja jossain arvostelussakin sanottiin että tuo on paikka otsalampun lisäakulle.

 

Mutta tämä alkaa kuulostamaan loogiselta. Akku tuolla voisikin pysyä ja tasku on johdon kannalta loogisessa paikassa.

 

1 tunti sitten, OlliL kirjoitti:

Pitäähän se rakon ryhdikkäämmin muodossaan ja toimii jonkinlaisena lämpöeristeenä.

 

Näin mäkin sitä järkeilin. Varmasti ihan pätevä lisuke rakon kanssa. Ja kun juoksee ilman, niin voi ottaa halutessaan poiskin.

 

19 minuuttia sitten, kiljander kirjoitti:

Pieni detalji josta en tykkää tuossa uudessa mallissa on se kiristettävien etukiinnikkeiden vastinosa joka on sellaista punottua lankaa edellisen mallin muovin sijaan.

 

Aivan samaa itsekin tuumailin. Mutta tulin siihen lopputulemaan, että pitää hetki käyttää reppua ja antaa vasta sitten lopullinen tuomio. Voihan olla, että lenkit venyvät käytössä sen verran, että käyttö muuttuu helpoksi. Ainakin uudenkarheina ne on tosiaan melko hankalia käyttää. Tämä käytön hankaluushan käy ilmi tuossa pari viestiä takaperin olevassa videossakin kohdasta 7:00 alkaen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Onkos kellään kokemuksia Salomonin S-Lab sense ultra 8 setistä? Itselläni on yhden skaban kokemus, mutta en tiedä tuliko ostettua kokoa liian iso. Kun juomapullot oli tyhjänä paketti pysyi hyvin kasassa ja liivit tuntui tukevilta. Mutta pullojen ollessa täynnä jouduin pitämään käsillä niistä kiinni lähes koko matkan. Muutaman kerran liivit aukesivat vauhdissa kokonaan vaikka pidin niitä mielestäni suht tiukalla. Tasaisella maastolla varmasti toimii paremmin, mutta poluille nuo kyllä hankin. Epätasaisella alustalla tulee sen verran tärähtelyä ja hypähtelyä, että eivät tahdo pysyä kiinni. Samoja ongelmia muilla?

 

Onhan noissa pulloissa tietty painoakin jo vähän täysinäisinä, että en tiedä sitten onko tuo vain näiden liivien ominaisuus.

Link to comment
Share on other sites

^ mielestäni nämä on ehkä hiukan reiluja mitoitukseltaan, tai ainakin vaatii aika napakan istuvuuden. Yhden kisan perusteella, jossa kaksi pulloa mukana tuo pysyi hyvin paikallaan/kasassa. Vaihdoin heti saatuani pykälää pienempään kokoon ja näemmä oli hyvä päätös. Mulla on etunarut sillain kireet, että ei ole paljonkaan varaa kiristykselle. Eli on hyvät melkein säädön maksimi asennossa. 

(Edit kirjoitusasu, Edit2: hohjoijjaa jokohan nyt)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Mahtaako noissa Ultra sense 2/5/8 set malleissa olla kiinnityspaikkaa sauvoille? En löytänyt pikaisella Googlettelemisella yhtään kuvaa tai arvostelua, joissa sellainen olisi.


Ei ole suoraan kiinnikkeitä. Lisävarusteena näyttää löytyvän "quiver" nimellä tollasta pussia kepeille, johon ne (taitettavat) vissiin saisi. Enpä ole kotimaassa noihin törmännyt, eikä kokemusta toimiiko. Olisi kyllä hyvä kokeilla jossain vaiheessa.
Link to comment
Share on other sites

1 tunti sitten, j--l kirjoitti:

 


Ei ole suoraan kiinnikkeitä. Lisävarusteena näyttää löytyvän "quiver" nimellä tollasta pussia kepeille, johon ne (taitettavat) vissiin saisi. Enpä ole kotimaassa noihin törmännyt, eikä kokemusta toimiiko. Olisi kyllä hyvä kokeilla jossain vaiheessa.

 

 

Mitenhän paljon mahtaa tuo pussukka juostessa vatkata selässä. Saiskohan liiveihin jotenkin asennettua kumilenksut sauvoille UD:n liivien tapaan?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kesällä tarkoitus osallistua nuts pallas tapahtumaan 55km matkalle. Hakusessa juomareppu ja mietin näiden salomon 5l ja 12l väliltä että kumman hankkisi?

 

Pienemmällä varmaankin pärjää pallas-hetta välin mutta se käy tulevaisuudessa pieneksi jos matka kasvaa. Isossa taas olisi tilaa pidemmille matkoille mutta onko ylimääräisestä tilavuudesta haittaa sitten kun tavaraa ei tule niin paljon. 

Optimi olisi hankkia muutama eri kokoinen reppu mutta ovat turhan tyyriitä joten yhdellä pärjättävä. 

Eli 5l vai 12l? Ja mistä kannattaisi tilata?

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Advanced skin set 12 on ainakin tosi kevyt ja mukautuva malliltaan, ei haittaa vaikka ois selkäosio kokonaan tyhjänä ja vaan etupullot käytössä. Se menee tyhjänä ihan lyttyyn ja on liivimäinen, ei mikään perusreppu joka tyhjänä pussittaisi. Eli suosittelen sitä, ei oo liian iso vaikka ois vähemmän tavaraa ja on sitten varaa ottaa myöhemmille reissuille enemmän tavaraa mukaan. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Varustaudun Pallasnuts 55km matkaa varten ja tilasin itsekin mustan XL-kokoisen Salomon Advanced skin set 12- juoksuliivin Ultramarathonrunningstoresta. Hintaa toimituskuluineen oli 151€. Ei ihan halpa mutta mustana ei löytynyt muualta XL-kokoista. Nyt vaan odotellaan lähetystä jotta pääsisi testaamaan juoksua kisavarustuksessa. Mukana pitäisi olla kaksi lötköpulloa, avaruuspeite ja pilli. Yksi pullo pitää vielä hommata erikseen.

Link to comment
Share on other sites

2 minuuttia sitten, HelppoHeikki kirjoitti:

 

On siinä pilli, mutta se on tosi hyvin jemmassa vasemmassa viilekkeessä :wink_(2): Aika hiljainen ääni siinä on, mutta täyttää sääntöjen vaatimukset.

 

Katohan pirulaista, löytyihän se sieltä. Enpäs ole ennen noin pientä pilliä nähnytkään. Seuraavassa kisassa säästyy taas painoa repusta kun voi vanhan pillin jättää pois. 55 kilsalla nipistyy ajasta pois monta sekuntia.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Tuo adv skin 12  tuli täälläkin atk:n kautta hommatua Pallasta varten, koska pendelöinti-/hiihto-/juoksurepuksi hankittu CamelPak XCT oli poluille ja maastoon liian heiluva ja hiertävä.

 

Muutaman täyspakkaus (NUTS Pallas 55 km kamat) testin jälkeen:

 

-Moitin edelleen Salomonin vetoketjujen ja ompeleiden olevan rimpuloita CamelPakiin verrattuna.

-Salomonin juomarakko(ostin erikseen) surkean kömpelö käyttää & täyttää verrattuna esim. CamelPakin/Miltec:n tuotteisiin.

-Mitoitus ranskalaista mallia mikki hiiri. Itse tällaisena salskeana satakiloisena / lihaksia omaavana Salomonin säädöt loppuivat XL-mallissa kesken.

-> onneksi HelppoHeikin linkkaamassa Youtube -pätkässä oli vinkki irroittaa tuo alempi kiinnityslenkki puoliksi, niin saa läski hieman paremmin happea.

-vetoketjullinen päätasku on pieni verrattuna kengurutaskuun, tai ainakaan minulle ei kengurutasku oikein sovi

 

 

testiryhmäni kiittää:

+ hyvä istuvuus liivimäisyyden ansiosta

+ lötköt pullot yllättävän hyviä käyttää.

+ paljon taskuja , joihin pääsee käsiksi melko hyvin. parhaat itselleni ovat etupuolen isot verkkotaskut.

+ kengurutaskuun mahtuu vaikka mitä, (jos tykkää käyttää)

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy