Jump to content
Juoksufoorumi.fiX-Caliber

IAU / WMA 24 h MM-kilpailu 1.-2.7.2017 Belfast

Recommended Posts

24 h juoksun IAU MM -kilpailu juostaan heinäkuun alussa Belfastissa. Kansainvälinen ultrajuoksuliitto IAU vahvisti eilen jonkun aikaa pyörineen huhun siitä, että samassa yhteydessä juostaan ensimmäisen kerran myös WMA MM-titteleistä yli 35-vuotiaille juoksijoille.

 

Tähän tuli maailmalla jo närkästyneitä kommentteja siitä, että pikemminkin _alle_ 35-vuotiaat olisivat ansainneet oman kilpailunsa kun perinteisesti 24 h MM-kilpailua ovat - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta - dominoineet päälle nelikymppiset juoksijat.

 

Kilpailu juostaan Victoria Park -puistossa lähes suorakaiteenmuotoisella, 1653 metriä pitkällä kierroksella.

 

Kilpailussa juostaan sekä henkilökohtainen että maajoukkueiden välinen joukkuekilpailu. Jokainen IAU:n jäsenmaa saa nimetä henkikökohtaiseen kilpailuun korkeintaan 9 mies- ja 9 naisjuoksijaa. Joukkuekilpailuun osallistuvan joukkueen maksimikoko on 6 juoksijaa. Mikäli joukkueessa on enemmän kuin 6 juoksijaa on etukäteen nimettävä ne kuusi, jotka osallistuvat joukkuekilpailuun. Lopputuloksissa joukkuekilpailun tuloksen muodostaa kolmen parhaan joukkueeseen nimetyn juoksijan yhteenlaskettu tulos.

 

Suomen joukkueen valintaprosessi on käynnistetty ja MM-paikoista kiinnostuneet juoksijat voivat ilmaista kiinnostuksensa tällä nettilomakkeella

 

Lisätietoja: 

 

WMA-kilpailun osalta paras paikka hakea tietoja on WMA:n omat nettisivut, mutta siellä ei vielä ole edes kilpailupäivämäärää esillä:

Share this post


Link to post
Share on other sites

USA:n joukkue: http://ultrajuoksu.fi/usan-joukkue-24-h-mm-kilpailuun-2017/

 

Erityisesti naisten kilpailussa USA:lla on todella kova joukkue. Kahden vuoden takaisen Torinon MM-kilpailun ykkönen Katalin Nagy ja kakkonen Traci Falbo saavat seurakseen äskettäin naisten USA:n ennätyksen yli 250 km siirtäneen Courtney Dauwalterin ja viime vuoden lopulla naisten sadan mailin ME:n 13.45 juosseen Gina Slabyn. Vaikea voitettava joukkuekilpailussa.

 

Miesten puolella USA:n ykkösnimi lienee reilun 263 km tuloksella mukaan valittu Pete Kostelnick, vaikka Steenbergenin kaatosateessa maailmanmestaruuden yli 269 km tuloksella voittanut Jon Olsen tekeekin vahvaa comebackia. Heidän lisäkseen mukana on kaksi yli 255 km ennätyksen omaavaa juoksijaa, joten USA:n joukkuetta ei kannata unohtaa miesten joukkuekilpailun tuloksia ennustettaessakaan. Kostelnick on myös henkilökohtaisen kilpailun suurimpia voittajasuosikkeja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suomen miesten taso on niin valtavan kova, että Spartathlon-tulos 26:23 ei riitä kuin varasijalle, eikä suoraa paikkaa irronnut.

Motivoitunut ja potentiaalinen yli 250km-juoksija joutuu jännittämään saako pukea sinivalkoisen edustusasun Belfastissa, vai ei ...

Ihmettelen suuresti edelleen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iso-Britannian joukkue

 

Suomen joukkueen kokoonpanossa on tapahtunut muutos: Stefan Smeds joutuu valitettavasti jäämään pois ja hänen tilalleen joukkueeseen nousee Janne Klasila.

 

 

Myrskyvaroitus Puolasta: http://ultrajuoksu.fi/lodz-24h-2017-uusi-me-new-wr/

 

Naisten kilpailussa on siis mukana kolme vastikään 250 km ylittänyttä juoksijaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensi viikonlopun mielenkiintoisin penkkiurheilutapahtuma on tietenkin tässä.

 

Suomen joukkueessa 7 naista ja 9 miestä - joko joukkuekisaan kelpuutettavat 6 parasta naisjuoksijaa ja 6 parasta miesjuoksijaa on valittu? Joukkuekisassa lasketaan kolmen parhaan juoksijan tulos yhteen ja nimenomaan tuosta kuuden juoksijan etukäteen nimetystä ryhmästä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avataan Suomen joukkuetuloksen kilometriveikkaus: miehet 720 km ja naiset 640 km.

Sää näyttäisi varsin optimaaliselta, joten sen puoleen ei tarvitse mitään hellekertoimia. Tietenkin noin isoilla joukkueilla tulee väkisinkin positiivisia ja negatiivisia suorituksia, etenkin kun kyseessä on MM-kisa, jossa otetaan vähän enemmän riskiä ja saatetaan myös katsella vähän liikaa muiden menoa. Tsemppiä kaikille matkaan. Pientä jarruttelua ensimmäisen 12 tunnin aikana, niin on kivempaa juosta seuraavat 12 tuntia.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy