Jump to content
Juoksufoorumi.fiAnun maraton: 10 km, puolikas, maraton ja uutuutena 50 mailia, Nokia, la 10.6.2017


Kekki

Recommended Posts

Anun maraton juostaan tänä vuonna lauantaina 10.6.2017. Matkoina 10 km, 1/2-maraton, maraton ja uutuutena 50 mailia (80,47 km). Sää on todennäköisesti parempi kuin viime vuonna. 

 

Reitti on 21,1 km puolimaratonilla ja maratonilla. Maratonilla reitti juostaan kahteen kertaan. Kympin reitti myötäilee suurelta osin maratonin alkuosaa. 50 mailia muodostuu puolestaan kympin reitistä, joka kierretään kahdeksaan kertaan. Virallisesti mitattu kaunis ja vaihteleva reitti. Juoksualustana on sekä asvalttia että sorapintaa.

Kymppiä pidemmillä matkoilla huoltopisteitä n. 3-4 km:n välein. Huollosta tarjotaan vähintään urheilujuomaa, vettä ja suolaa. Urheilujuoma on Teho Sport appelsiini-mandariinijuomaa.

 

Lähtö ja maali: Cumulus Resort Eden -kylpylähotelli, Paratiisikatu 2, Nokia.

Lähtöajat: 

 • 50 Mailia klo 8.00
 • Maraton klo 10.00  (yli 6h menijät voivat lähteä klo 8.30)'
 • 10 km klo 10.20
 • Puolimaraton klo 11.20
 • Tapahtumassa ei ole aikarajoitusta, mutta 50 mailin aikaraja on 12 tuntia. Viimeiselle kierrokselle tulee lähteä viimeistään klo 18.40.

 

Sarjat: 

 • 10 km: M/N, M/N40, M/N50, M/N60 ja M70
 • Puolimaraton: M/N, M/N40, M/N50, M/N60, M70 ja M80
 • Maraton: M/N, M/N40, M/N50, M/N60, M70  ja M80
 • 50 Mailia: M/N
 • HUOM! M80 sarjalainen, ilmoittautuminen Markus Ilvan kautta! Yhteystiedot alempana.

 

Osallistumismaksut (ennakko 2.6.2017) ja ilmoittautuminen:

 • 10 km: 20 €
 • Puolimaraton: 30 €
 • Maraton: 40 €
 • 50 mailia: 50 €
 • Voimassa olevalla Juoksijakortilla alennusta 2 euroa
 • Maksut tilille: Sports Team Rahola ry. FI93 4503 0010 0735 61 VIITTEELLÄ 9043
 • Ilmoittautuminen verkkolomakkeen kautta, joka löytyy täältä >>
 • Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä: Osallistumismaksu + 10 € (ei Juoksijakorttialennusta)
 • Maksaminen Smartumeilla myös mahdollista. Lisätiedot järjestäjän sivuilta eli täältä >>
 • Suihku/sauna kuuluvat osanottomaksuun, kylpylän puoli omalla kustannuksella.

 

Osallistumisen peruminen:

 • Ilmoittautumismaksua ei palauteta missään tapauksessa.
 • Sairaus- tai vammatapauksissa juoksija voi siirtää osallistumisensa seuraavalle vuodelle lääkärintodistusta vastaan.
 • Lääkärintodistus tulee toimittaa järjestäjälle viimeistään viikko tapahtuman jälkeen.

 

Palkinnot:

 • Kaikille maaliin päässeille muistomitali
 • Sarjojen kolme parasta palkitaan.

 

Tulokset ja valokuvat:

 • Viralliset tulokset päivitetään mahdollisimman nopeasti järjestäjän verkkosivuille sekä toimitetaan julkaistavaksi juoksija-lehteen
 • Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville.

 

Yhteystiedot ja lisätiedot:

 

Kisan järjestää Sports Team Rahola. Jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Ennakkoilmoittautuminen päättyy 2.6. Joten enää ei kannata venailla.

Anun maratonin nimikkomatka on parhaimmillaan pistelty seuraaviin aikoihin:

 

Miehet 03:13:42 ja naiset 03:33:25.

 

PS. Tänäkin vuonna uusittu osanottajamitali ja sen saaminen ei vaadi reittiennätyksen tekemistä, vaan se lätkäistään kaikkien käteen, jotka suorittavat urakkansa loppuun asti.

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

 • Samanlaisia ketjuja

  • varolevy
   Kun tavoitteista tekee julkisia on niin helpompi motivoitua. Lippu ostettu jo ja ääneen on retosteltu. Sitten vaan lunastamaan. 
    
   Blogi tulee siis käsittelemään treeniä elämäni ensimmäiselle maratonille. Tavoitteeksi on asetettu 4h alitus. Sinänsä ei pitäisi olla tekemätön paikka. Syksyllä juostu Tampereen maratonin puolikas meni aikaan 2:00:09 ja oma fiilis oli, että lujempaakin olisi pitänyt mennä, mutta vatsa ei ollut tällä kertaa ihan samaa mieltä. Siitä eteenpäin on tullut juostua Pirkan hölkkä ja vielä sen jälkeen mörkö-Pirkka eli pitempiä hassuttelujakin alla jo muutama. Välissä menty pk-vetoisella treenillä ja väliin vähän spurtattu. Pitkiksiä melkein joka viikko.
    
   Kynnystesti tuli käytyä myös tammikuun alkupuolella kun löysin läjän vanhenevia liikuntaseteleitä. Aerobinen kynnys silloin 6:00 vauhdissa ja ja anaerobinen taas 4:45 maksimien ollessa 4:11 kohdalla. Eli tämänkin puolesta näyttää ihan hyvältä. Vauhtiahan voisi aina olla lisää. 
    
   Nyt sitten nappulat kaakkoon ja Sepon 4h ohjelmalla kohti tavoitetta. 
   Koska virallista ohjelmaa edeltävä viikko meni messuilla ja muuten hunningoilla paukutin sitten 20km pitkiksen sunnuntaina pohjiksi. Teki hyvää. 
    
   1. Viikko
   Ma Sepon ohjelmassa lukee 60min pk. Mulla lepopäivä juoksusta. Jumppasin salilla penkkiä ja vatsoja ja muuta läpsyttelyä
   Ti Sepon ohjelmassa lukee lepo. Itse juoksin sen 43min pk:ta, että sain ma kohdan tehtyä. Nämä 60min pk:t aina vaikeita aikataulullisesti kun ne pitää juosta joko aikaisin aamulla tai sitten illalla. 6,3km matkaa. 
   Ke Sepon ohjelmassa lukee 5x5min vähän maravauhtia nopeampaa 3min palautuksella. Itse kävin saunassa ja join oluen. To sitten tuon pariin. 
    
    
  • enkelman
   Rantakymppi ja Rantaviitonen juostaan Espoon Otaniemen kentältä sunnuntaina 20.9.2020. Kympin osallistumismaksu on 45 € ja viitosen 35 tai 30 euroa riippuen siitä, haluaako virallisen ajan tai ei. Raide-Jokerin työmaa muuttaa jonkun verran reittiä entisestä. Tässä hahmotelma reitistä: https://connect.garmin.com/modern/activity/5353370765 .
   Lopullinen reitti kylläkin poikkeaa Silkkiniityn osalta jonkin verran; nyt työmaa esti aikomani juoksureitin, joten jouduin oikaisemaan jonkin verran. Huomattava on, että Otarannan ja Otaniementien välinen risteys on suljettu, minkä takia on juostava Tutkijanpolun ja Betonimiehenkujan kautta Miestentielle. Tarkoitus on myös juosta kymppi kahdessa erässä mm. sen takia, että käännös kohti Tutkijanpolkua on aika jyrkkä ja ahdas. Lähtöpaikkaa on myös siirretty noin 30 metriä eteenpäin, jotta viitosen kärkipään juoksijat mahtuvat kääntymään maaliin kympin lähtijöiden estämättä. Viitosen reitti on näiltä näkymin sama kuin viime vuonna Miestentieltä eteenpäin. Lisätietoja sivuilta https://www.rantamaraton.fi/
    
  • tatteus
   Kempele Z-Maraton Kempeleen Zeppelinissä elokuun 8. päivänä 2020. Eka startti on kello 10.00. Ennakkoilmoittautumiset netissä, jälki-ilmoittautumisia ei oteta.
    
   http://kempelemaraton.net/kempele-z-maraton/
    
   Tapahtuman suunnitteluvaiheessa keväällä kävi ilmi, että Koronaepidemian takia on varauduttava pokkeuksellisiin toimiin, koska kisakeskuksena on aina ollut kauppakeskus Zeppelinin keskusaukio, missä on runsaasti muutakin liikennettä kuin juoksijat ja heidän matkaseurueensa. Niimpä järjestelyissä alettiin huomioida esimerkiksi palkintojenjakotilaisuuden järjestäminen ulkona, mutta onneksemme rajoituksia höllennettiin sen verran että voimme suorittaa palkintojen jakamisen sisätiloissa. Sarjoja karsittiin ja palkittavien määrääkin pyrittiin pienentämään, joten itse palkintojenjakotilaisuudesta tulee nopeampi. Vastapainoksi panostamme palkintojen laatuun ja mitalien näyttävyyteen. 
    
   Kisaan otetaan 400 ensimmäistä ilmoittautujaa. Vielä mahtuu mukaan, mutta kokemustemme mukaan viimeisen viikon aikana tulee raja lähestymään vinhaa vauhtia.
    
   Tervetuloa terveenä Kempeleeseen! Zeppelin on myös mukava ostospaikka koko perheelle!
    
    
  • MimmuMy
   Keuruulle menossa juoksemaan maratonin. Startti klo 20.15. Nyt 1. lomaviikko menossa ja olen onnistunut vähän myöhäistämään vuorokausirytmiä. Mutta mitenkäs syömisten kanssa tuon myöhäisen lähdön kanssa... Normi aamiainen herättyä ja vähäkuituinen lounas ennen kuin lähdetään ajamaan kohti kisapaikkaa (14 ja 15 välillä). Siitä vielä 6 tuntia starttiin. Ei ole itsellä kokemusta tämmöisestä starttiajasta eli vinkit kelpaa, mitä tuossa vielä voi syödä. 
   Tietääkö muuten joku Hämeenlinnan ja Riihimäen tietöistä? Hidastavatko paljon matkantekoa? 
   Joku muu lähdössä Keuruulle?
  • SteveEller
   Pitkällisen juoksufoorumin seuraamisen myötä uskaltauduin lopulta itsekin lyödä tavoitteet julkisiksi ja matkaa niiden tavoittelusta voi seurata tästä ketjusta.
    
   Olen 29-vuotias, joten juoksuvuosia pitäisi olla vielä huimasti jäljellä. Juoksutapahtumissa minua innostavatkin eniten kokeneet elämäntapajuoksijat, joista näkee jo kauas, että juoksu on heille tärkeä osa elämää ja he nauttivat siitä suuresti. 
    
   Urheilutaustaa minulta löytyy jääkiekon parista. Sitä tulee harrastettua vieläkin alasarjatasolla. Jääkiekkoharrastuksesta juoksuun eniten vaikuttanut asia olivat paksut reidet, joihin on pitänyt hieroa vuosien saatossa huimia määriä valkovaseliinia. Viime vuosina ne ovat kuitenkin viimein kaventuneet sen verran, että peruslenkit sujuvat jo ilman hiertymiä. Lenkkeily ja hiihto ovat kulkeneet mukana pienestä pitäen ja nykyinen juoksuinto onkin luonnollista seurausta myös yksin treenaamisesta nauttimisesta.
    
   Ensimmäisen maratonin juoksin vuonna 2013 hieman alle neljän tunnin. Tuolloin kunnioitin matkaa hieman liikaa ja vasta maalissa tajusin, että olisin pystynyt aika paljon vauhdikkaampaan suoritukseen. Tuolloin maalin pääseminen oli tietenkin pääasia. Tuon jälkeen maratoneja on tullut 4 lisää ja jokaisella kerralla ennätys on parantunut selvästi jokaisella kerralla. Viime vuonna maraton kulki Vantaalla aikaan 3:10:45 ja silloin havahduin rahkeissani olevan varaa kolmen tunnin alitukseen.
    
   Tavoitteeksi olen asettanut kolmen tunnin maratonalituksen vuonna 2021. Samalla haluan parantaa kaikkien muidenkin matkojen aikoja ja siinähän ne paranevat maraonharjoittelun ohella kuin itsestään.  Tarkoituksena oli tänä kesänä nostaa juoksumäärät 80-90km viikossa ja kokeilla muutaman kerran 100km viikkoa ja testailla miltä kahden juoksukerran päivät tuntuvat. Koronakeväänä tein paljon etätöitä ja se paransikin juoksumahdollisuuksia jo maalis-toukokuun aikana. Kilometrimäärät ovat nousseet tuolle 80-90km tasolle ilman ongelmia ja lisääntyneen harjoittelun huomaa kyllä juoksemisen keveytenä ja vauhtien kasvuna. Sinällään olen varmasti tavoiteaikatauluani edellä, mutta juoksemisessa kiirehtiminen tuottaa harvoin parhaita tuloksia. Tarkoituksenani ei ole juosta hytä piikkijuoksua, jolla alitan kolmen tunnin rajan, vaan nostaa ominaisuuteni sille tasolle kuin ne muun elämän ohessa ovat mahdollisia. Toivottavasti pääsisin pian testaamaan nykykuntoani juoksutapahtumiin.
    
   Ennätykset kesältä 2019: 
    
   5km: 19:30 (18.5)
   10km: 39:40 (17.8)
   Puolikas: 1:28:35 (3.8)
   Maraton: 3:10:45 (12.10)
    
   Kesän tavoitteena on parantaa jokaista matkaa lähemmäs niitä aikoija, joita vaaditaan kolmen tunnin alitukseen.
    
   Tervetuloa mukaan matkalle!


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy