Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Squieri

LoppiExtreme-polkujuoksukilpailu 29.7.2017

Recommended Posts

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty LoppiExtreme-polkujuoksukilpailu järjestetään myös ensi kesänä paranneltuna versiona. Tänä vuonna Lopen Luutaharjun Samo -luontopolun ja Poronpolun upeimmissa maisemissa Komion luonnonsuojelualueella juostaan viime vuotta pidemmällä ja polkuvoittoisemmalla reitillä. 

 

Kilpailumaasto on kuivaa kangas- ja harjumaastoa, vuorotellen loivapiirteisiä vauhdikkaita polkuosuuksia sekä jyrkkiä nousuja ja  laskuja, joissa vaaditaan kuntoa ja varovaisuuttakin. Reitti on hyvin juostava, sillä kivikoita ja jyrkkiä laskuja on vähän. Kengät eivät kastu kuin hiestä ja mahdollisesta sateen aiheuttamasta kosteudesta.

 

 

LoppiExtreme

29.7.2017, Loppi

Sarjat: 25km: M, N, M45 ja N45, 12,5 km: kuntosarja

Osallistumismaksut: 30 € (14.7. mennessä) / 35 € (24.7. mennessä) / 45 € (paikan päällä)

Ilmoittautuminen alkaa 1.3.2017

http://lopensamoojat.net/loppi-extreme/

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä kisa ei ei ole extreme siinä mielessä kuin esimerkiksi extremerun tai vastaavat kisat. Extreme tulee korkeuseroista, joita reitillä on ihan riittävästi. :)

 

Reitit ovat todellakin juostavia sanan parhaassa merkityksessä! Pääasiassa hyvälaatuista neulaspolkua. Omasta mielestä kuitenkin karkeapohjainen maastojuoksukenkä on parempi valinta kuin lenkkari, vaikka sileälläkin pohjalla tuolla pärjää. 

 

Mukava kuulla, että kisamaastoista on liikkunut hyviä huhuja! Viime vuonna osanottajilta kuulikin hyvää palautetta maisemista ja reitin haastavuudesta.

 

Lisää kuvia ja tunnelmia voi käydä katsomassa meidän instagramista. Meidät löytää Twitteristä ja Instasta @loppiextreme

 

Muokattu
somelisäys

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä tapahtuma näyttäisi olevan ensimmäinen juoksutapahtuma elämässäni mihin olisi tarkoitus osallistua. "Kolmenkympin kriisi" itselläni päällä kun hurahtanut juoksemiseen siinä määrin, että ajattelin nyt vihdoin lähteä silmäilemään juoksutapahtumia, jos saisi herätettyä lisäkipinää erittäin nautinnolliseksi tulleen lajin pariin.

Tarkoituksena olisi tietenkin tuo kuntosarjan kaksitoistapuolikas. 

Eli tiedustellaan tyhmänä nyt, että onko "ihan ok" osallistua tapahtumaan ilman minkäänlaista suunnistus/juoksuseura -statusta? Eli näin tavallisena juoksuharrastajana voin lähteä mukaan juoksemaan, osallistumismaksua vastaan tietenkin?

Sijainti sattuisi sopivasti olemaan tässä lähistöllä ja alue jokseenkin tuttua. Ei kuitenkaan juoksuharrastuksen myötä. Olisi hienoa päästä Punelian ja Loppijärven seudun läheisyyteen vuosien tauon jälkeen nauttimaan upeista maisemista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennakkoilmoittautuminen tähän tapahtumaan päättyy ensi maanantaina. Onkos muita foorumilaisia mukana? Itse olen ilmoittautunut 25 km matkalle. Valmistautuminen kaikkea muuta kuin optimaalinen, sillä tälle ja edelliselle viikolle tulee maantiepyöräilyä yhteensä lähes 600 km ja juoksua vain n. 40 km. Mielenkiinnolla odotan kuinka juoksu kulkee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saa nähdä mitä tulee... eka polkujuoksu eikä oikein mitään hajua kuinka kovaa uskaltaa lähteä. Sinällään ei niin väliä, kun ei ole muuta tavoitetta kuin hauska kisa ja hyvä treeni. Mutta olishan se mukavampi ettei eka kierroksen jälkeen ole ihan finaalissa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä tapahtuma oli oikein positiivinen kokemus. Järjestelyt toimivat erinomaisesti, reittimerkinnät todella hyvät ja lisämaksusta lunastettu keittolounas lisukkeineen ja jälkiruokineen ei olisi paljon parempi voinut olla. Hinta-laatusuhde kaikenkaikkiaan kohdillaan. Reitti oli nimensä mukaisesti kohtuullisen raju. Alusta oli pääosin nopeaa neulaspolkua, mutta nousut ja laskut olivatkin sitten melkoisen jyrkkiä. Välillä aikamoisia seinänousuja ja -laskuja. Muutama lyhyt pätkä metsäautotietä tarjosi välillä pientä helpotusta pahimpaan tuskaan samoin kuin tasaiset polkupätkät harjujen päällä. Pulahdus raikasvetiseen lampeen tapahtumapaikan vieressä piristi mukavasti juoksun jälkeen.

 

Omaan kisaan lähdin ilman ihmeempiä ennakko-odotuksia. Ennakkoluulottomasti heti startista nuorista miehistä koostuneen kärkiviisikon kyytiin ja hyvin nopeasti tuli selväksi, että sitä kyytiä en pitkään kestäisi. Pari ekaa kilometriä roikuin siinä peesissä, jolloin sain hyvin koneen lämpimäksi, pumpun kierrokset kohdilleen ja maitohappotuotannon käynnistettyä.

 

Nostettuani sitten jalkaa kaasulta ei takamaastossa näkynyt enää ketään, mutta päätin kuitenkin olla laskematta liikaa sykettä. Kaikki jyrkimmätkin mäet juoksin ylös, jolloin keuhkot tuulettuivat samalla mukavasti. Ehkä siinä ekan kierroksen puolivälin jälkeen näin vilauksen takaa lähestyvästä miehestä. Taisin pelätä liikaa alamäissä, kun mies lähestyi lisää laskuosuuksilla, mutta jäi taas jälkeen nousuissa ja tasaisilla pätkillä. Jojoilu jatkui ja onneksi älysin kysyä mieheltä hänen tultua huutoetäisyydelle, että mitä matkaa hän oikein juoksi. Hän olikin puolet lyhyemmällä matkalla eli kisailu hänen kanssaan olikin ollut ihan turhaa. Ensimmäisen kierrokseni lopulla kehotin miestä menemään ohitseni ja parilla heikolla hetkellä taisin jopa ottaa kävelyaskeleita pahimmissa ylämäissä.

 

Ekan 12.5 km kierroksen jälkeen kuulin olevani kuudentena eli edellä etenevä kärkiviisikko oli kokonaan samalla 25 km matkalla kuin minäkin. Lähin juoksija oli pari minuuttia edellä. Seuraavat 5-6 km tulikin sitten löysäiltyä menoa, kun sijoitus tuntui jo varmistetulta. Aloin kävellä kaikki pisimmät nousut ja juoksutuntuma alkoi lähestyä maratonvauhtia, vaikka oli se vielä sitä kovempaa. Metsäautoteillä sai vauhdin nostettua vielä nelosen tuntumaan.

 

Jossain 18 km kohdilla alkoi takaa lähestyä taas miesjuoksija. Nyt piti jälleen nostaa kierroksia omassa koneessa. Mäet juosten ylös ja avomaastosta nopeasti pusikkoon, jotta mies ei saisi selkääni näkyviin. No ehkä oli jo saanutkin, koska hän lähestyi omasta vauhdinkiristyksestäni huolimatta. Yhdessä nousussa 20 km kohdilla seuraaja oli jo perässäni, jolloin sain myös kiinni kärkiviisikosta pudonneen juoksijan, joka valitteli energioiden loppumista ja jalkojen kramppaamista. Itsellähän ei vastaavia ongelmia ollut, joten otin osaa ja jatkoin reippaasti matkaa.

 

Pian nousun jälkeen tarjosin kiinniottajalleni vetopaikkaa, jonka hän otti mielellään vastaan. Tasaisella pysyin hetken hänen kyydissään, mutta alamäessä hän karkasi lopullisesti. Aika arkaa oli oma alamäkijuoksuni. Kiinniottajastani tuli M45-sarjan voittaja. Loppumatkalla sen verran tehoja, että kukaan ei enää ohi ehtisi. Varmuuden vuoksi mäkiä juosten ylös. Maalissa ei nyt ollut ihan kaikkensa antanut olo, mutta kyllähän tuo oli tässä vaiheessa kautta aika rankka rykäisy. 25 km matkaan ja 680 nousumetriin kului aikaa 2.01.42.

 

Kiitos vielä kisasta järjestäjille sekä kanssajuoksijoille!

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Positiivisen puolelle jäi vahvasti tämä ensimmäinen polkujuoksukokeilu. Tapahtuma oli tosi hyvin järjestetty ja reitti sopivan haastava. Oma juoksu ei ollut kiihtyvävauhtinen, kuten alun perin optimistisesti suunnittelin. Mutta kuitenkin toisella kierroksella sijoitus parani pari pykälää. Lopputuloksena oli 8. sija ja aika oli 2.10.xx.

 

Kaikkein selvin ero lajia harrastaneisiin oli nähtävissä alamäissä. Alkumatkasta, kun jonomuodostelmaa oli vielä pitkälti, niin eräässäkin jyrkässä alamäessä vilahti sellainen raketti ohitse, että pelkästään siinä yhdessä laskussa eroa tuli 10-20 metriä. Ylämäissä oli oikeastaan yllättävää, että vaikka vauhti putosi rajusti ja meni jopa kävelyksi, niin monet tasaisella samaa vauhtia juosseet putosivat kyydistä eivätkä enää uudestaan saaneet kiinni mäen jälkeen. Näin kävi puolenkymmentä kertaa matkan varrella, vaikka luulin olevani huono nimenomaan nousuissa.

 

Ensi kaudelle on tarkoitus taas palata ratajuoksun pariin. Mutta kyllä tämä sen verran hauskaa oli, että jatkossakin voisi ajatella silloin tällöin käyvänsä treenimielessä polkuja juoksemassa.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minuuttia sitten, Jokke kirjoitti:

 

 

Kaikkein selvin ero lajia harrastaneisiin oli nähtävissä alamäissä. Alkumatkasta, kun jonomuodostelmaa oli vielä pitkälti, niin eräässäkin jyrkässä alamäessä vilahti sellainen raketti ohitse, että pelkästään siinä yhdessä laskussa eroa tuli 10-20 metriä. Ylämäissä oli oikeastaan yllättävää, että vaikka vauhti putosi rajusti ja meni jopa kävelyksi, niin monet tasaisella samaa vauhtia juosseet putosivat kyydistä eivätkä enää uudestaan saaneet kiinni mäen jälkeen. Näin kävi puolenkymmentä kertaa matkan varrella, vaikka luulin olevani huono nimenomaan nousuissa.

 

 

 

Maantiejuoksijana on pakko sen verran kommentoida asian vierestä, että omissa polkujuoksukisoissa kokemukseni ovat aivan samanlaiset kuin sinulle @Jokke. itse kuvittelin (samalla tavalla) olevani jotenkin erityisen huono ylämäissä. Ja ne "alamäkiraketit"...tänä kesänä olenkin harjoitellut ylämäkien ohella juuri alamäkijuoksua.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy