Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
Mark1

Fischeriltä ja Rossignolilta uusi side TURNAMIC®

Recommended Posts

http://www.kestavyysurheilu.fi/hiihto/14855-ficher-ja-rossignol-tuovat-markkinoille-uuden-sidejarjestelman

 

http://www.rossignolskigo.fi/lehdistotiedote/

 

http://tonypolder.blogspot.de/2016/12/tony-polder-om-nyheten-fran-fischer.html

 

TURNAMIC® on NNN-yhteensopiva, joten ei ole kuluttajan kannalta kovin dramaattinen asia.

 

Tiedotteissa ei kerrota tarkemmin, miten Turnamic-siteet kiinnitetään sukseen. Pölderin selostuksen perusteella ei ainakaan NIS-levyllä.

Tämä tarkoittaa, että kaudesta 17/18 lähtien Fischerin ja Rossignolin suksissa ei voi enää käyttää Rottefellan siteitä.

 

Voisi päätellä, että Fischer ja Rossignol ovat totaalisesti kypsyneet Rottefellan kikkailuun ja päättäneet näyttää kaapin paikan.

NNN-pohjan patentti vanheni ja nyt oli hyvä paikka iskeä. Salomonin Prolink-lanseeraus perustui samaan asiaan.

 

Rottefellan leiriin jää enää Madshus ja Peltonen. Sitä saa. mitä tilaa.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käsittääkseni nis-levy on aika kallis suksitehtaalle ja minimi tilauserä on iso. Sen vuoksihan Kiteellä ei ole nis-levyjä käytetty. Sinänsä tämä kehitys on hyvä, kun kaikki valmistajat tekevät yhteensopivia monoja ja siteitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 tuntia sitten, Mark1 kirjoitti:

Tiedotteissa ei kerrota tarkemmin, miten Turnamic-siteet kiinnitetään sukseen. Pölderin selostuksen perusteella ei ainakaan NIS-levyllä.

 

Niin tämähän on se kiinnostava asia tässä. Jos siihen ei tule kerran NIS-levyä, niin sitten siihen tulee jonkun muun niminen levy, johon tuon uuden siteen voi kiinnittää ilman työkaluja.

 

Eli jos Fischerin tai Rossignolin suksiin haluaa SNS-siteen niin se on ruuvattava sen uuden levyn päälle sitten. Ja jos vanhoissa suksissa on Rottefella side, niin voiko sen siirtää noihin uusiin Fisukoihin ja Rossareihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole kokeillut Prolinkiä, mutta melkein kaikkia muita siteitä olen testaillut. Isoin ja melkein ainoa ongelma monon laitossa nykyaikaiseen siteeseen liittyy siihen, onko monon kärkiraudan väliin mennyt lunta tai muuta sinne kuulumatonta.

 

Prolinkissä ymmärtääkseni on se hyvä puoli, että sen voi laittaa suoraan Salomonin siteiden kiinnitysreikiin. Rottefellan siteitä varten joutuu yleensä poraamaan uudet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on saatavilla jo kuviakin uudesta siteestä + jotain mainosjargonia.

 

http://www.langd.se/?id=5942103&cat=86106

 

http://tonypolder.blogspot.se/2017/01/nya-fischerbindningen.html

 

Levy, johon side kiinnitetään on ”non-intrusive IFP plate”. Sisältää piikin Rottefellalle, jonka NIS-levy ilmeisesti on Rossignolin ja Fischerin markkinointiosastojen mielestä "very intrusive".

 

Rottefellan NIS-siteet eivät siis sovi IFP-levyyn. Salomonin SNS-siteet ilmeisesti voi ruuvata IFP:n päälle ihan kuten NIS-levynkin päälle.

Prolinkinkin voi ruuvata, mutta eihän siinä ole mitään järkeä, kun kenkä  on silloin kumminkin NNN-yhteensopiva kuten Turnamic-sidekin.

 

Kuten jo ylempänä totesin, kuluttajalle tässä ei ole mitään dramaattista. Joku voisi toivoa, että siteiden hinnat laskisivat kilpailun myötä.

Toivotaan, että hinnat eivät ainakaan nouse.

 

En tiedä, mitä kaikkea muuta kuin maastohiihtositeitä Rottefella tekee. Jos maastohiihtositeet on busineksen ydin, näyttää todella huonolta.

Tästä saisi hyvän casen johonkin kurssille siitä, miten katoavaista on menestys.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rottefellanilta tulee tänä talvena Move-side, jossa siteen paikkaa voi säätää jopa hiihdon aikana, vaikkapa jyrkempään ylämäkeen.  Lisäksi siihen on kehitteillä sähköinen toiminta, jolla sidettä voi napsutella sauvan kahvasta eteen- ja taaksepäin. Prototyyppi oli esillä jo viime talvena jossain messuilla (uusin Hiihtäjä-lehti).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyseessä on Rottefellan vastaisku, koska se on menettänyt asemiaan sidemarkkinoilla. Fischer ja Rossignol ovat luopumassa nis-systeemistä ja siirtymässä uuteen järjestelmään. Salomonilla on oma fiksu ja simppeli ruuvikiinnitteinen NNN-pohjainen side. 

 

Talven mittaan varmaan saadaan raportteja, miten tuo edellä mainittu siteen siirto kesken hiihdon sujuu ja miten se vaikuttaa. Siteen paikalla on tosiaan jonkin verran vaikutusta siihen, miten suksi käyttäytyy, mutta onko tuo niin ratkaiseva merkitys, että siirtoihin ryhdytään kesken kiihkeimmän kisan. No, jos uusi systeemi on käytännöllinen, niin kai sitten.

 

Homma alkaa muistuttaa polkupyörän vaihteen vaihtoa. Eikös kilpapyörissäkin ole jo sähköinen vaihto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skinit ovat varsin kiinnostava juttu. Olen vuosia ollut kiinnostunut pitopohjasuksien kehityksestä. Jossain vaiheessa pitovoitelu kaiketi loppuu, ja kaikissa olosuhteissa vuorohiihto suoritetaan jonkinlaisilla pitopohjilla. Skinien kehitys on ollut nopeaa. En ole vielä itse sellaisia kokeillut, vaikka varastossani on useita erilaisia pitopohjasuksia. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veikkaan että harrastajille tuo sähköisesti siirrettävä side ei ole minkään väärti. Hinta on kuitenkin sellainen, että sillä hankkii kalustoon yhden, mahdollisesti toimivan suksiparin ja onhan siitä aina vaivaa, jos sauvaa tulee jotain säätimiä.

Skinit varmaan kehittyy nopsasti, lähtökohtana on ollut karvan osalta offihiihtäjien käyttämät karvat ja nekin varmaan kehittyy, kun markkinat laajenevat monikertaisiksi. Samalla suksien profiilitkin varmaan vähän muuttuu.

 

Itsehän en "pappaa" hiihdä, kuin joskus pakkasella tai flunssan jälkeen ekoilla lenkeillä, mutta varmaan tämä vuosi tuo muutoksen siihenkin. Sinänsähän kaikki kehitys on hyvästä, pitää vaan valita kehityksestä itsellensä sopivat osat.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 23.12.2016 at 15.49, tb2 kirjoitti:

Eli jos Fischerin tai Rossignolin suksiin haluaa SNS-siteen niin se on ruuvattava sen uuden levyn päälle sitten.

 

Sporttipalvelun sivuilta lainattu:

 

”Huom ! Kaikki Fischerit (ja Rossignolit) uudella Turnamic-sidelevyllä ( NNN-yhteensopiva ) jonka päälle Salomonin ruuvattavaa sidettä emme voi asentaa levyn ja/tai siteen rikkoutumisvaaran vuoksi. Valitse siis Turnamic-siteet. Huom ! 29.5. Salomon valmistaa sovitteen jonka kassa SNS-järjestelmän siteen saa asentaa sukseen ??? Amerilta saimme tiedon, että sellainen tulee syksyksi, hintaa kuvaa tai muutakaan tietoa ei ole???”

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy