Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Guest Baltsu

Niken Breaking2-projekti, maraton alle 2 tuntia

Recommended Posts

Guest Baltsu

Nike julkisti eilen maanantaina Breaking2-projektin, jonka tarkoituksena on kahden tunnin haamurajan alitus maratonilla.

Testien jälkeen Nike on valinnut kolme urheilijaa ko. projektiin. He ovat maratonin olympiavoittaja Kenian Eliud Kipchoge, puolimaratonin maailmanennätysmies Eritrean Zersanay Tadese sekä etiopialainen Lelisa Desisa.

 

Tämä Niken projekti on käynnistetty jo vuonna 2014 ja heidän tarkoituksensa on paitsi valita urheilijat, joilla on sekä fyysiset että henkiset voimavarat kehittyä, niin lisäksi käsitellä kaikki muut yksityiskohdat samalla huolella ja pyrkiä kaivamaan suorituskykyloikkia joka rintamalta. Se koskee niin harjoittelua, ravintoa, reittiä, olosuhteita kuin varusteitakin. Runnersworldin mukaan ensimmäinen yritys saatetaan nähdä jo nyt keväällä 2017.

 

Lisätietoja: http://news.nike.com/news/2-hour-marathon

ja

http://www.runnersworld.com/marathon/nikes-audacious-plan-break-the-2-hour-marathon-barrier-in-2017

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tule onnistumaan, mutta epäilemättä Oregonissa on laskettu, että projektin mainosarvo on niin kova, että se kestää "epäonnistumisenkin". Tai jos julkisuuden myötä Niken kenkämyynti kasvaa rajusti niin projektihan on onnistunut - ihan maratontuloksesta riippumatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän tossa lasketaan sen varaan että joskus se 2h alittuu. Markkinoinnissa kyllä ylävitoset heiluis jos ennätys vielä tehtäisiin Niken kengillä. Eikä tuo rahallinenkaan panostus taida olla paljoa normaalia suurempi. Hyviä mainosvideoitahan tuosta saa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo. Kyllä tuo mainosarvopuoli toimii varmasti. En esim. itse ole koskaan ollut liikunnan parissa niin lujilla, että käsittäisin miten kova asia on kitkeä minuutteja ennätyksistä pois. Tällaisten pohtiminen säilyy penkkiurheilijamaisena itsekseen höpöttelynä ja tulee tuotettua se haluttu mainosarvo siinä samalla. Toimii: Jään mielenkiinnolla odottelemaan :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vuosi 2003, Pariisi, MM-kilpailut, 5000 m. Kumpi juoksun voittaa? Hitcham El Gerrouj vai Kenenisa Bekele? Bekele vai El Gerrouj?

 

Juoksun voitti Eliud Kipchoge, 18 v.

https://youtu.be/xjlqokZ_Xgk

 

Vuonna 2016 Eliud on maailman paras kestävyysjuoksija. Hänen menestyksessään on 3 salaisuutta:

1. Ugali

2. Ugali

3. 200 - 240 km/vko, 52 vko/v.

 

"Ugali is the ultimate energy source"

 

Eliud Kipchoge on juoksija, joka tulee alittamaan 2 tunnin haamurajan maratonilla.

 

 

 

IMG_1861.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jollain tavalla mä näen että tässä on onnistumisen mahdollisuudet. Toki, en nyt tiedä miten isolla budjetilla tuossa ollaan liikkeellä, mutta jos tossuvalmistaja oikeasti hakee tuota alitusta eikä vain mainostarkoituksessa juuri sen verran uskottavasti että markkinointi on uskottavaa...

 

Oikeastaan siitä sen näkee että millaisen reitin rakentavat siihen ekaan yritykseen. Käytetäänkö ihan oikeasti kaikki reitin sallimat keinot, eli lähdön -maalin välinen lasku, etäisyys optimoituna tuulen suunnalla ja vasta/sivutuulipätkä suojaisassa jne... Kolmella juoksijalla saadaan selkeä jänisjuoksu... Riittävällä rahalla voidaan ohittaa "raha- ja arvokisat ja treenata vain sopivaan ajankohtaan itse järjestettyyn optimireittiin. Ja loppuuko homma siihen yhteen juoksuun, vai onko kyseessä useamman vuoden projekti tarvittaessa.

 

Jos taas hommaa koitetaan perinteisillä reiteillä perinteisissä kisoissa niin sitten ollaan mun mielestä pelkästään markkinoinnin äärellä.

 

Alle vuodessa about 4s/km pois on kyllä kova... mutta juoksijavalinnat ei ihan tuulesta temmattuja ole. Puolikas jos taittuu jo 58.30, siitä saadaan vetoapua sinne kolmenkympin päälle asti ja sitten on vielä 2 tuoretta juoksijaa tarjolla ja jotenkin jos tuo tehdään joukkueena, eikä yksilöurheilijoina, niin, noh, katotaan kuin käy, se on kuitenkin selvä että mitään ei saa jos koskaan ei yritä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kenkä lienee tehty suoraan jalan muodon mukaan, varmaan tekevät yrittäjilleen ihan oman jalan muodosta, sen verran erikoisen muotoinen malli - ja hyvä niin. Toivottavasti on kaikki otettu huomioon ja mahdollisesti siirtyisi jollain tavalla myös kuluttajillekin sama logiikka (pyöräilyssähän on näitä ns. uuniin laitettavia kenkiä, jotka muotoillaan omaan jalkaan).

Edit. linkissähän olikin jotain juttua, että tehty suoraan näille kolmelle kustomina.  Nuo pari muuta kenkää sitten tästä vähän yleistäen ja halvemmalla. 

 

"ach pair will be tuned to the three runners mentioned above. By now you’re probably wondering about the cost: Unfortunately that’s irrelevant, because these shoes aren’t for sale.

Nike is, however, releasing two other shoes in this line: The Zoom Vaporfly 4% and Zoom Fly.


Read more at http://running.competitor.com/2017/03/news/nike-unveils-shoes-designed-to-run-a-sub-2-hour-marathon_162689#ZRDizB5eTPaXT0Y4.99"

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Since there are only a tiny handful of runners who could even attempt to break two hours over 26.2 miles, anything this lightweight that actually reduces fatigue, helps improve posture and feels like running downhill sounds pretty amazing to the rest of us"
=> Tulee myymään kuin häkä varsinkin jos ME paukkuu puhumattakaan sub2hsta
 
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy