Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Seppo

Helsinki City Run 2017

Recommended Posts

Harmittavasti kisa on äitienpäivän aattona. Seuraavana aamuna olis kiva olla kotona, joten joutuisi haalautumaan jo illalla lentokentälle ja se ei todellakaan houkuta. Parasta on aina kisan jälkeinen ilta jälkipyykkeineen kavereiden kanssa ja nyt se jäisi käytännössä väliin.

 

Olisin odottanut että kisa on viikkoa aiemmin, mutta ilmeisesti järjestäjät eivät halua pitkämatkalaisia... Pitänee miettiä vielä tuon ilmon suhteen.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

On 5.12.2016 at 15.48, Heke kirjoitti:

Harmittavasti kisa on äitienpäivän aattona. Seuraavana aamuna olis kiva olla kotona, joten joutuisi haalautumaan jo illalla lentokentälle ja se ei todellakaan houkuta. Parasta on aina kisan jälkeinen ilta jälkipyykkeineen kavereiden kanssa ja nyt se jäisi käytännössä väliin.

 

Olisin odottanut että kisa on viikkoa aiemmin, mutta ilmeisesti järjestäjät eivät halua pitkämatkalaisia... Pitänee miettiä vielä tuon ilmon suhteen.


Moi Heke ja muut! 

Järjestäjät haluavat kyllä kaikki mukaan, mutta valitettavasti kalenterissa on ruuhkaa aina, eivätkä kaikki päivät sovi joka tapauksessa kaikille. Edellisenä viikonloppuna on SM-maastot Lahdessa, Bodom-Trail Espoossa ja Jyväskylässä puolimaraton ja 10 km, eli sekin olisi monelle ollut huono. Seuraavana viikonloppuna on sitten mm. Naisten Kymppi ja monta muuta tapahtumaa.
Toivottavasti lähdet ja otat vaikkapa vaimon mukaan tällä kerralla. ;)
Lotta/SUL juoksutapahtumat

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusia ideoita tai koko ohjelma hakusissa puolimaratonille? Helsinki City Runin uusilla Harjoitusohjelmat-sivulla on runsaasti vinkkejä harjoitteluun ja siellä voit tulostaa myös ohjelman, joka määritellään lyhyen kyselyn avulla. Ohjelmat on laatinut SUL-juoksutapahtumien yhteistyökumppani Juoksuliike. Ohjelma on alkanut viikko sitten, mutta sen voi aloittaa myöhemminkin. 

Kaikille HCR, HCM, Street Run ja Naisten 10:n ilmoittautuneille on tarjolla Ilmaiset yhteislenkit ja teematreenit pääkaupunkiseudulla koko kevään ajan. Voit myös osallistua Juoksuliikkeen muilla paikkakunnilla (Porvoo, Turku, Oulu) yhteislenkkeihin kerran kuussa ilmaiseksi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Baltsu

Pysyvyyskin on arvo sinänsä. Liikaa ei kannata kuunnella asiakkaita ajankohdan tai reitin suhteen, sillä pitää muistaa se, että siellä on iso joukko asiakkaita, jotka ovat tyytyväisiä. On syitä minkä takia reittiä on jouduttu ja haluttu muuttaa, joista varmasti merkittävin on se alimittaisuus, jonka jälkeen uskottavuus oli mennyt ja piti saada uusi alku, mutta se pitäisi saada suht pian suurin piirtein lukittua. En tiedä moniko tuon tapahtuman on juossut, mutta sanotaan vaikka, että 10 viime vuoden aikana tapahtumaan on osallistunut 50000 eri juoksijaa. Se on iso määrä, joka pitäisi saada aktivoitua mukaan yhä uudelleen ja uudelleen. Tapahtumaa voi parantaa, mutta ajankohta nyt esimerkiksi on tekijä, joka pitäisi saada pysymään samana.

 

Itse olin viimeksi tuolla 2009 ja jos sitä muistelee niin hyvää olivat suuren tapahtuman tuntu, maaliintulo Stadikalla sekä mahdollisuus päästä Uimastadikalle saunomaan. Negatiivista oli hidas, pölyävä reitti Keskuspuistossa ja tapahtuman huono organisointi mm. sen suhteen, ettei lähtökarsinoita ollut ja kuka tahansa sai lampsia mihin tahansa lähtöryhmään kun aiempia tuloksia ei pitänyt toimittaa. Säästä en sano mitään, koska toisena vuonna oli aurinkoista ja reilu 20 ja toisena vuonna sateista ja alle 10. Sen sijaan ajankohta oli erinomainen. En pidä iltapäivätapahtumista, sillä aamulla tulee parempia aikoja, mutta päivämäärä oli hyvä. Silloin kun tapahtuma on n. toukokuun 10. päivä, niin se ei voi mennä Vapun kanssa päällekäin ja siitä on juuri sopiva aika Tukholman maratonille, jos ja kun aika moni haluaa osallistua HCR:ään juuri testikisana kohti maratonia.

 

Tässähän ei sanota edes koska tuo tapahtuma edes on. Se on Juoksufoorumilla toistuvaa, että ketjujen avaukset tehdään surkeasti. Muuallahan moderaattorit poistaisivat ketjut, jos avaus on tehty huolimattomattomasti. Minimivaatimus voisi olla se, että kirjoittaa jonkinlaisen johdannon, antaa tapahtuman perustiedot kuten ajankohdan, tapahtumapaikan ja ilmoittautumismaksujen hinnat sekä linkin tapahtuman nettisivulle. Lisäbonus voisi olla linkit edellisvuoden ketjuihin.

 

Hyvä tapahtuma koostuu kolmesta seikasta. Ensinnäkin se, että järjestelyt toimivat hyvin, mikä on nähdäkseni ollut HCR:llä ihan hyvin hallinnassa. Toinen asia on reitti. Siinä on ollut eniten korjaamista, mutta ilmeisesti ollaan menossa parempaan suuntaan. Vähän vain hirvittää tuon 15-20km välin hiekkapinta. Jos on oikein pölyinen keli niin se kannattaisi ehkä kastella ennen kisaa. Kolmas tekijä on kisan hintalaatusuhde. Mitä maksaa ja mitä sillä saa. HCR:llä on saanut ihan laadukkaan paidan, suhteellisen hyvän huollon reitin varrella ja maalissa sekä mahdollisuuden saunoa Uimastadionilla. Hinta sen sijaan on ollut ok, jos ilmoittautuu aikaisin ja liian kallis, jos ilmoittautuu myöhään. Eli sekin vähän riippuu. Tietysti jos saa jotenkin työnantajan maksamaan tuon lystin niin silloinhan hintalaatusuhde on juoksijalle loistava.

 

Jos joku ei pääse kaukaa niin hän pitää pohtia meneekö lähemmäs b-luokan tapahtumaan vai yrittääkö enemmän päästäkseen mukaan. Jos tapahtuma haluaa olla a-luokan tapahtuma, niin heidän pitää keskittyä rakentamaan siitä edellä mainituilla osa-alueilla hyvä ja suurtapahtuman onnistuminen on myös pysyvyydestä kiinni, jossa ajankohta on keskeisin seikka. Jos tapahtuma on hyvä, niin sinne tullaan kaukaakin. Hän joka ei viitsi tulla, jääköön kotiin.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minuuttia sitten, Tervakeuhko kirjoitti:

Miten tällainen iso massa tapahtuma soveltuu aloitteljalle ensimmäiseksi puolikkaaksi? Jotenkin tunttuu vähän oudolle, 13000 juoksijaa kuulostaa aika paljolta josta voi aiheutua kaikenlaista.

Olisiko joku pienempi tapahtuma ensimmäiseksi parempi vai juurikin tälläinen iso? 

Minusta soveltuu hyvin ensimmäiseksi tapahtumaksi. Ei tarvitse juosta yksin. Lähtöryhmiä lienee taas n. 10 kappaletta, lähtevät n. 10min välein tjs, joten heti alusta asti kyllä massa tasoittuu, eikä siellä yleensä ihan "kaikenlaista" tapahtu kuitenkaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 tuntia sitten, Tervakeuhko kirjoitti:

Miten tällainen iso massa tapahtuma soveltuu aloitteljalle ensimmäiseksi puolikkaaksi?

 

Toki makuasioista kyse, mutta mun mielestä isot massatapahtumat sopivat todella hienosti ekoiksi kisoiksi. Mikäs sen hauskempaa kuin juosta isossa massassa, varsinkin, kun aika usein näissä isoissa massatapahtumissa on mukana paljon aloittelijoita tai muuten vain rauhallista vauhtia juoksevia :)

 

Ja mitä isompi tapahtuma, sen paremmat jälkilöylyt maalialueella :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Baltsu

Tuo HCR:n 10€ uudelleenrekisteröintimaksu on tolkuton. Osallistumisoikeuden ostajana en ikinä suostuisi sitä maksamaan - varsinkaan kun HHM:ssä ei sitä ole. Eli menen mielummin HHM:lle. Tulkaa muutkin HHM:lle. Eri juttu olisi se, jos myyjät ilmoittaisivat maksavansa sen maksun itse. Periaatekysymys. Muutama bitti ei kymppiä maksa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tunti sitten, Guest Baltsu kirjoitti:

Tuo HCR:n 10€ uudelleenrekisteröintimaksu on tolkuton.

 

Mun mielestä kaikkien suomalaisten juoksutapahtumien osallistumismaksut ovat tolkuttomia. Olisi oikeasti kiva käydä vaikka 2-3 viikon välein jossain pienemmässäkin kisassa ottamassa tosi kova treeni numerolapun buustamana, mutta kun kaikkien tapahtumien hinnat lähtevät jostain 35-40 eurosta. Ei vaan kykene maksamaan näitä hintoja, joten itse osallistun vain muutamaan itselleni tärkeimpään tapahtumaan.

 

Jos haluaisi osallistua esimerkiksi HCR:lle reilun kuukauden varoitusajalla, niin osallistumismaksu olisi 74 euroa. Ja kyse on sentään vaivaisesta puolimaratonista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy