Jump to content
Juoksufoorumi.fiErAh

Tavoitteet kaudelle 2017

Recommended Posts

Suurimmalla osalla taitaa olla kisakausi jo päätöksessä ja uusien kujeiden suunnittelu käynnissä. Omalla kohdalla kulunut vuosi oli muutosta punttisalilla liiankin hyvin viihtyvästä keski-ikäisestä miehestä, yleisesti hyvää kuntoa tavoittelevaksi vielä keski-ikäisemmäksi mieheksi. Reilussa vuodessa paino on laskenut 13-14 kiloa ja tarkoitus on pudottaa vielä liki 10kg. Muutosta on siis tarkoitus jatkaa, mutta kuitenkin ylläpitää mahdollisuuksien mukaan lihaksiakin.

 

Ensi kaudelle olen asettanut tavoitteita 4 lajiin, joista yhdestä ei ole aiempaa kokemusta, mutta ensi kesänä pitäisi triathlonissa koittaa mihin pystyy, kun panostaa siihen kohtuullisesti (kaikkineen luulisin triathlonin olevan noin 5 vuoden projekti). Hiihto, suunnistus ja juoksu ovat tuttuja lajeja ja niistä panostus kohdistuu hiihtoon ja juoksuun. Suunnistamassa tulee varmaan käytyä aika vähän, ehkä parit iltarastit ennen Jukolan-viestiä. Hiihto on mulle päälaji, koska se on aina ollut paljon parempi, kuin mikään kesälajeista. Juoksussa on tarkoitus kokeilla syksyllä mihin pystyy puolimaratonilla, toivottavasti hieman tätä vuotta ehjempänä. Siinä sivussa tarkoitus on hakea pohjat 10k, 5k ja cooperissa. Mitään 25 vuoden takaisia aikoja tuskin saan koskaan enää juostua, mutta jos nyt jotain parannusta saisi nykyisyyteen. Juoksukunnon saaminen on kuitenkin pidemmän tähtäimen kuin yhden-kahden vuoden projekti ja tulevaisuudessa toiveissa olisi saada paikat kestämään sitä paljon enemmän. Juoksussa saan valmennusapua, muut lajit menee omalla tietämyksellä, mutta toki niissäkin tehoreeneihin voin hyödyntää juoksuoppeja.

 

Triathlonin tavoitteet ovat mielestäni aika kovia ekoiksi kisoiksi, mutta pidän niitä vielä tavoitteina, en unelmina. En kuitenkaan halua laittaa tavoitteiksi sellaisia, jotka alittaa kaiken mennessä putkeen puolella tunnilla. 

 

Alla tavoitteet, joita pitäisi saada ruksittua 1.11.2016-31.10.2017:

 

Hiihto

*Pogostan-hiihto 58km V 30 joukkoon ( )

*Finlandia-hiihto 50km V 100 joukkoon ( )

*Hiihtoa yli 1800 km ( )

 

Juoksu

*1k alle 3:10 ( )

*Cooper 3450m ( )

*5k alle 17:45 ( )

*10k alle 37:00 ( )

*½-maraton alle 1:22:00 ( )

*Karhunkierros 53k läpi siten, että on tyytyväinen ( )

*Juoksua yli 1200km ( )

 

Triathlon:

*Kiskon perusmatka alle 2:30:00 ( )

*Joroisten ½-matka alle 5:00:00 ( )

 

Suunnistus:

*Jukolan-viesti hyväksytty suoritus ja loppuviitoituksen sijoitus alle 400 ( )

 

*Uintia yli 120km ( )

*Pyöräilyä yli 2500km ( )

*Salilla yli 50x ( )

*Paino alle 75kg toukokuun lopussa ( )

 

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaanpa nyt omatkin tavoitteet tähän. Niitä ei paljoa ole, mut onpahan jotain. Ensi vuodesta tulee muutenkin välivuosi-tyylinen kausi.

 

Juoksu:

-Helsinki Spring Marathon alle 4:10 keväällä. Sehän on sitten ensimmäinen mara joka piti kuitata jo tänä vuonna, mutta jäi sitten suorittamatta.

-Cooper 3000m (tänä vuonna huonosti suoritettuna 2680m)

-10km 45-48min 

-½mara 1:45

-Helsinki City Trail 21km onnistuneesti läpi. 

 

Tri:  Nämä vain ehkä listalla. Perusmatka on ainoa varma juttu.

-Perusmatka jossain. Aika 2:40-2:45

-Sprintti matka jota ei ole vielä kertaakaan tullut kokeiltua.

-Puolimatka alle 6h jos treeniä pystyykin tekemään tarpeeksi hyvin.

-Täysmatka jos treeniä pystyykin tekemään tarpeeksi hyvin.

 

Muut:

Paino 75-78kg joka takuulla helpottais juoksua sillä tällä hetkellä paino n.82kg:a

Hiihdon aloittaminen uudelleen.(sukset yms. on jo hankittu!)

Rogaining

Juoksu kilometrejä enemmän kuin koskaan. Se on ainakin helppo tavoite sillä niitä ei ole tälläkään hetkellä kuin n.1000+ km:ia 

 

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvähän näitä on kirjata.

 

Vähemmän kilometrejä.

Enemmän lyhyitä barefoot -kengillä hipsutteluja ja vähemmän pitkiksiä.

Lonkkien, nilkkojen ja olkapäiden liikkuvuuteen parannusta.

Lisää lihasta & voimaa.

Malttia pitää kevyempiä viikkoja sekä myös totaalilepoa.

Vähemmän numeroiden tuijottelua.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 tuntia sitten, ErAh kirjoitti:

Suurimmalla osalla taitaa olla kisakausi jo päätöksessä ja uusien kujeiden suunnittelu käynnissä.

 

 

 

Hyvin pitkälti näin. Kuluvan kauden, joka itselläni ei ole kalenterivuosi, viimeinen numerolappujuoksu on nyt lauantaina juostava Vintermarathon Tukholmassa. 

 

Uusi kausi alkaa heti  tuon jälkeen, kun olen vähän palautellut. Eka uuden kauden kisa on TREK:n joulumaraton joulua edeltävänä viikonloppuna. Siitä edetään noin maraton/kuukausi tahdilla keväälle ja vuoden päästä tarkastellaan tilannetta uudestaan. Kauden päätavoite on SAUL:n SM-maraton Joutsenossa syyskuussa. Toistaiseksi ilmoittautumiset ovat sisässä Joulumaratonille, APK-hallimaratonille, Helsinki Spring Marathonille, Prahaan, Mikkeliin ja Vantaalle. Marojen välissä saatan kaydä juoksemassa SAUL:n SM- kisoissa viestejä, maantiejuoksua ja radalla jonkin matkan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensi vuoden alkukauden tavoite on Karhunkierroksen 31km toukokuun lopussa. Sitä ennen olisi tarkoitus hölkötellä joku puolimara harjoituksen vuoksi, ilman aikatavoitteita. 

Loppukesään olisi kiva ottaa jotain tavoitteita (=tapahtumia), mutten vielä tiedä mitä. Lähteäkö edelleen kasvattamaan matkaa vai juostako useampi lyhyt kisa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä telakalla suunnitelmana on että pääsi taas juoksemaan... Eli päätavoite on päästä juoksemaan niin että paikat kestää, mikä tarkoittaa siis lihaskunnon parantamista. Jos tämä näyttää onnistuvan, niin tavoite on juosta puolimaraton loppukesästä/syksyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä on Karijoen Myrkyn kylässä kilpailukeskus. Matka on reilu 9 kilometriä sisältäen hiekkatietä ja enempi eritasoisia polkupätkiä, myös märän suon ylitys. Kaikesta huolimatta lenkkikenkä on tuollakin nopein valinta. Myrkyn maastohölkkä on virallinen nimi ja ensi kesänä reitille tulee siis uusi pohja-aika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mää tuun sitten Pääroosista Ylikylästä vipeltään sinne jos oon maisemissa. Muistaakseni mun piti tulla sinne päin toissa syksynä perjantaina , mutta dieselsuodattimen vaihdossa olivatten saaneet putkisto osan väänettyä rikki ja täytyi hinauttaa se takasin ja kesti ennenku sain uuden lainapirssin alle ja siksi en ehtinny kirmailemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nyt onkin ollut hyvä peruskuntosyksy: On jaksanut pitää hyvää kuria esim. siitä, että tulee tehtyä selvästi toisistaan poikkeavia harjoituksia ja sellaista määrää, että on jaksanut huolehtia lihaskunnostaan samalla. (Olen kiitollinen, mielekästä harrastamista.) Kesän alkuun on varattu reissu Itävallan Serfaukseen, koska siellä on muutama polku jäänyt näkemättä. Koetan nyt saada säännöllisesti aikaiseksi jonkinlaisia noin puolen päivän juttuja, että olisi jonkinlainen kuljeskelutuntuma sitten olemassa. (Ei terveyden kustannuksella tietenkään.) Kesähuviksi toivottavasti taas pyöräilyä :).

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy