Jump to content
Juoksufoorumi.fiClinton vs Trump äänestys


Clinton vs Trump  

23 ääntä

 1. 1. Kumman haluat tulevan valituksi USA:n presidentiksi?

  • Clinton
   18
  • Trump
   5


Recommended Posts

 • Replies 61
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

https://demokraatti.fi/laura-huhtasaari-ylistaa-trumpia-huomenta-suomessa-antoi-poliittiselle-korrektiudelle-turpaan-osoitti-etta-voi-sanoa-mita-vaan/   Kansanedustaja Laura Huhtasaari oli s

En tiedä mitä seuraa, miehen puheiden ja aiempien tekojen perusteella ei ainakaan mitään edistystä.  Huolestuttavampaa on kuitenkin se, että tosiasioilla ei ole politiikassa tällä hetkellä mitään merk

Olympiavoittajakaan ei kehu jenkkilän nykymenoa. En ole maassa ikinä käyny, enkä kyllä aio käydäkään. Aivopesty kansa, ja tässä yksi seuraus. http://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/201701292200061717_yl

Posted Images

Äänestysvaihtoehdoista puuttuu  kolmansien puolueiden ehdokas.

 

Vaikka siellä nimellisesti on olemassa muitakin ehdokkaita noiden kahden esiin tuodun lisäksi, niin käytännössähän toki kyse kaksipuoluejärjestelmästä, jossa valinta on joko-tai. Näissä vaaleissa on jälleen huomattu tämän järjestelmän heikkous. Mitä tehdä, kun valittavana on vain huonoja vaihtoehtoja? Pitäisikö olla mahdollisuus äänestää tyhjää?

 

Media on selvästi ottanut Trumpin hampaisiinsa ja uutisointi on todella puolueellista. Jopa Suomessa. En tiedä johtuuko siitä, että Trump on mielipiteinensä hyvin ennalta-arvaamaton ja hän ei asetu poliitikkona siihen totuttuun muottiin. Jos asioita vähän selvittää pintaa syvemmälle, eikä perusta mielipidettänsä iltapäivälehtien uutisten varaan, niin hyvin nopeasti huomaa, että todella kyseenalainen ehdokas on myös Clinton.

Link to post
Share on other sites

Trump vaikuttaa ääliöltä, tai ainakin sellainen kuva meille on hänestä luotu. Eikä varmaan savua ilman tulta. Toisaalta hän voisi tuoda uusia tuulia. Reaganiakin pidettiin vaarallisena aikoinaan, mutta nykyään hänestä on positiivinen mielikuva, koska hän oli vaikuttamassa kylmän sodan päättymiseen.

 

No, ehkä Clinton kuitenkin, koska on turvallisempi vaihtoehto, eikä muita sitten ole tarjolla.

Link to post
Share on other sites

Clinton.

En ihan ymmärrä väitettä, että Trumpin ääliökuva olisi pelkästään median aikaansaama. Esim. vaaliväittelyissä herran toiminta oli vähintäänkin yhtä vastenmielistä kuin julkisuudessa. Itse jopa kuvittelin ennen ensimmäistä väittelyä, että ei Trump nyt niin paha voi olla kuin, mitä mediassa on kirjoiteltu. Ja ei, Clinton ei ole täydellinen, mutta joku raja nyt sentään. Obamaa tulee ikävä.

Link to post
Share on other sites

Bernie Sandersilla oli fiksuja ajatuksia ja hän vetosi etenkin nuorempaan väkeen. Tosin hänellä tuskin olisi ollut realistisia mahdollisuuksia tulla ehdokkaana valituksi. Ikääkin oli hieman liikaa. 

 

Tuli valituksi näistä kahdesta vaihtoehdosta kumpi vaan, niin USA:n poliittinen kahtiajako ei vaikuttaisi ainakaan lievenevän. Clinton toki vaikuttaisi olevan pienempi paha.

Link to post
Share on other sites

Molempi parempi /  pahempi. Hävinnyt puoli tullee olemaan kuitenkin varmasti katkera, ja tekemään kaikkensa vesittääkseen valinnan seuraukset, eli demokraattinen päätös ei tule olemaan riittävä pitämään kannatusta ja poliittisia ratkaisuja pitävinä. Ei hyvä. 

 

Aihetta sivuten, ei pelkästään USA ssa, vaan myös muualla tapahtuu poliittisella rintamalla. Toisen  maailmansodan jälkeinen eskaloituminen, separatisimi ja yhteiskuntien polarisoituminen näyttää vahvistuvan jyrkällä kulmakertoimella. EU ssa Espanja, Itäinen Eurooppa. Liittovaltioajattelun vastustaminen,  Briteissä jako kahteen. Selkeä jako eliittiin ja kansaan voimistuu ihan joka puolella. Tiukentunut pakolaispolitiikka repii eri leireihin ja bunkkereita muodostetaan. Jne..

 

Kehityssuunnan näin jatkuessa jää nähtäväksi kerrannaisvaikutukset. Ollaanko taas menossa kohti pahempaa konflktia ? Tulipalon syttymiseen riittää pienikin tulitikku. 

 

Link to post
Share on other sites

Takavuosien arabikevät sai jo minut aavistelemaan suurta paloa. Se lähti pienestä mutta on nyt laajentunut jo melko suureksi. Muutamien arabimaiden vallankaappaukset ja kapinointi antoi oivan kasvualustan äärijärjestöille jotka ovat lyöneet hynttyyt yhteen. Syntyi ISIS. Sen vaikutusalue on lähi-idässä ja pohjoisafrikassa laaja ja kannattajia on paljon. Samaan aikaan alkoi Ukrainan kriisi. Jotta maailman huomio siirtyisi Ukrainasta muualle, Venäjä liittyi Syyrian sotaan. Samaan aikaan puuhailee Ukrainassa ties mitä ja häiriköi mm itämerellä. No miten tämä liittyy Yhdysvaltain pressanvaaleihin? Jos siellä pääsee valtaan samanlainen hullu narsisti kuin Putin, siitä ei hyvää seuraa. Olemme jo useasti nähneet kuinka helposti Trumppi menettää malttinsa. Ei hyvää seuraa jos suurvallan johdossa on hermonsa hallitsematon omahyväinen mulkku (Putinilla on kyllä hyvät hermot ja on paljon fiksumpi). Trump on sanonut että tietää millä Isis nujerretaan. Millä se sen nujertaa? Ydinpommillako?

Kahdesta pahasta on valittava pienempi paha ja se on Clinton. Toivottavasta jenkit on vielä sen verran järjissään.

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy