Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
Guest Mitä tehdä?

11 km "kisa" viikon päästä

Recommended Posts

Guest Mitä tehdä?

Olen nainen 36v ja harrastanut juoksua vaihtelevasti parin vuoden ajan. Alkukesästä aloitin https://www.pori.fi/material/attachments/hallintokunnat/vapaa-aikavirasto/liikunnanohjaus/5twOyf7LV/juoksuohjelma_11vkoa.pdf 

oheisella ohjelmalla taas säännöllisen treenaamisen, olen tehnyt saman jo toissakesänä ja silloin tuntui että kehittyminen oli parempaa. Nyt tosiaan tuntuu että ei jaksa samoin kuin aiemmin. Tarkoitus oli osallistua reilu viikon päästä 11km tapahtumaan, mutta nyt en ole enää varma kannattaako. Olen siis pisimmillään juossut tuon kympin, aika oli 1.11.35 ja aika loppu oli tässä kohtaa. Sykkeet on aina olleet tosi korkeat, helposti 180-190. Yritän tarkkailla koko lenkin ajan että pysyis ainakin alle 170, mutta nousee väkisin vaikka miten hiljentäisi menoa. Kävellessäkin 100-120 helposti. Juoksin 5km kisan aikaan 33 min, eli ei edes kovin lujaa ja sykkeet oli alusta lähtien tapissa, maksimi 191. En tiedä mitä asialle pitäisi tehdä kun kuitenkin olen ihan ok kuntoinen. Olen harrastanut aina jotain liikuntaa, salia, jumppia, pyöräilyä yms. Tällä hetkellä kuitenkin vain "juoksua". Arveluttaa että jaksanko vetää 11 km loppuun tällä menolla. Miten kannattaisi treenata tämä loppuaika ennen kisaa?

Kiitos vastauksista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos olet jaksanut juosta 10 km, niin jaksat kyllä vielä sen yhden kilometrin lisää.

 

Viimeisen viikon aikana et enää ehdi "treenata" eli tehdä jotain, joka varsinaisesti nostaisi kuntoa. Nyt pitää se jo tähän asti kerätty kunto kaivaa esiin. Kunto kasvaa levossa. Sohvalla makaaminen ei kuitenkaan ole se paras lepo. Vielä nyt viikonloppuna, oletettavasti viikko ennen kisaa, kannattaa tehdä kunnon juoksulenkki. Se saattaisi sinulle olla 6-8 km. Kisaa edeltävällä viikolla voit hyvin noudattaa tuota Porin ohjelman viimeistä viikkoa. Säädät vain tarvittaessa päivällä, jos tapahtumasi on jo lauantaina.

 

Tapahtumasta selvittyäsi voit sitten ryhtyä miettimään uusia tavoitteita. Kympin juokseminen on hyvä saavutus eikä sitä kannata heittää hukkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy