Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Firenzen maraton 26.11. arvostelu


Recommended Posts

Elämäni ensimmäisen maratonin juoksin Firenzessä Italiassa. Kaupunki on kaunis ja ihmiset mukavia. Osallistujia Firenzen 23. maratoniin oli noin 8000, joista noin viidennes naisia. Maratonreitti on nopea - korkeusero lähdön ja maalin välillä 45 metriä. Alussa väli 1-6km laskeudutaan 110metristä 60metriin, jonka jälkeen matka on käytännössä täysin tasainen lukuunottamatta yhtä siltaa. Reittissä ei ole kierroksia ja se kiertelee hienosti Firenzen vanhassa kaupungissa, jossa on paljon upeita nähtävyyksiä. Ilma oli täydellinen - aurinkoista ja noin 18c lämmintä. Yleisöä on radan varrella kiitettävästi hurraamassa (italialaiseen tyyliin). Järjestelyt ovat hyvät: Lähtö, reitti ja maali ovat kaikki hyvin järjesteltyjä vain sienet loppuivat jo ennen 4h aikaan tavoittelevien porukkaa. Expo ei tainnut olla kovin ihmeellinen - yhden maratonin kokemuksella ;) Kaiken kaikkiaan ensimmäiseksi maratoniksi Firenze on erittäin hyvä valinta, koska se ei ole liian suuri ja sieltä löytää helposti kaiken tarvitsemansa. Reitti on helppo ja mukava, tosin aivan lopussa on pitkiä suoria, jotka luonnollisesti tuntuvat vieläkin pidemmiltä.

Yleisesti Firenze on helppo kaupunki turistin kannalta. Keskusta ei ole kuin kahden päivän kiertelyn kokoinen ja viikossa näkee varmasti kaikki nähtävyydet mitä kaupungilla on tarjota. Maratonin on hyvänä vuodenaikana sekä urheilullisesti että turismin kannalta. Turistikausi on ohi, joten hotelleissa ja majataloissa riittää tilaa. Netin kautta varasimme koko matkan huoneistohotelleineen ja kaikki sujui jouhevasti. Hintatasokaan ei ollut hirvittävä tosin jonkin aikaa saa netissä asuntoja etsiä. Kahden hengen hyvän huoneiston saa noin 70€ per yö (35€ per henkilö vrt. hostelli 20€). Kaupunki on sen verran pieni että maraton alueelle voi jopa kävellä, vaikka me menimme bussilla. Bussit kulkevat hyvin säännöllisesti ja niiden opasteet ovat melko selkeitä, joten eksymisvaaraa ei ole. Jos on viikon verran aikaa marraskuun lopulla niin maraton- ja kulttuurimatka firenzeen on hyvä valinta.

Link to comment
Share on other sites

Maratoni meni aikaan 4.12.31. Hirmuinen hyytyminen 30km jälkeen, mutta mitä muutakaan sitä saattoi ensimmäiseltä maratoniltaan odottaa - varsinkin kun penikat pilasivat viimeisen kahden kuukauden treenini. Olen kuitenkin aikaani todella tyytyväinen, koska en olisi uskonut pystyväni juoksemaan 30km aikaan 2.48 ja muutenkin oli suuri epävarmuus kunnostani. Olo oli hyvä reiluun 25km, mutta näiden (vielä) pullalihasten hyytyminen lopussa tapahtui yllättävän äkkiä. Täytyy kyllä kuitenkin sanoa, että lähdin maratonille kokemaan tuskaa ja sitä sain ihan kiitettävästi, joten siinäkin mielessä varsin onnistunut reissu...

Matkan kauniimpi osapuoli puolestaan onnistui myös ensimmäisellä maratonillaan lähes täydellisesti ja loppuaika kirjattiin 4.21.30. Onnellisesti molemmat suorittivat tavoitteensa ja loppuaika Firenzessä sujui mukavasti kunhan puujaloilla onnistui nilkuttamaan joenvarren trattorioihin siemailemaan cappucinoa ja ristorantteihin hotkimaan pastoja ja pizzoja.

Nyt annetaan paikkojen parantua ja ensivuonna terveenä (toiv.) lähdemme kenties Berliinin, Budapestin tai vaikka Kosice Peacen maratoniin.

Link to comment
Share on other sites

Olisikohan siellä ollut 15 - 30 suomalaista. Näimme kolme suomalaista, jotka kertoivat jostain isommasta Oulun porukasta. Liikaa suomalaisia siellä ei ainakaan ole. Yhden suomalaisen tunnistin Karhun lenkkareista kesken maratonin. Olihan se mukavaa jutustella tuntemattoman kanssa reilut 5km.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy