Jump to content
Juoksufoorumi.fiYleisurheilun EM-kisat 2016, Amsterdam


Kuntoliikkuja

Recommended Posts

Avataanpa ketju EM-kisoille. Jos aluksi katsotaan suomalaisten mahdollisuuksia, niin tänä vuonna on tehty ilahduttavan paljon hyviä tuloksia (esim. Neziri, Peiponen, Murto, Sandblom, Eriksson jne), eli onnistuessaan monilla on mahdollisuudet hyviin sijoituksiin. Mitalia ei kuitenkaan tälläkään kertaa liene realistista odottaa muilta kuin mieskeihäänheittäjiltä. Tiukassa mitali tietysti on siinäkin lajissa. Mika Lehtimäki on tehnyt täällä oman arvionsa: http://yle.fi/urheilu/3-8999178 

 

Juoksijoista erityisesti Erikssonille toivoisi nyt onnistumista; viimeisin estekisa oli ainakin lupaava. Monella arvokisaensikertalaisella (esim. Peiponen) voi toki kokemattomuus vielä vaikuttaa suorituksiin, mutta toivotaan parasta. 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Mitalit on arvokisoissa aina tiukassa, kaksikin mitalia näistä kisoista olisi kova juttu. Mutta muutoinhan suomalainen yleisurheilu on pikku nosteessa. Varsinkin hyviä naisurheilijoita on tällä hetkellä paljon ja jopa useissa eri lajeissa. Näistä kisoista voi odottaa todella monen suomalaisurheilijan sijoittumista pistesijoille.

 

Heti keskiviikkona onkin mielenkiintoinen laji suomalaisittain, kun Peiponen esiintyy kymppitonnilla. Ei ole liikaa naiskestävyysjuoksijoita esiintynyt arvokisoissa viime vuosina.

Link to post
Share on other sites

Nyt kun Hanna-Maari Latvala ei osallistu, ainoat naisedustajat sileillä juoksumatkoilla ovat Peiponen kympillä ja kolme puolimaratoonaria. Nezirin sileän satasen aika olisi riittänyt myös sille matkalle, ja Erikssonilla oli tonnivitoselle oikeuttava aika viime vuodelta. 

 

Naisyleisurheilun nousukiidosta on puhuttu paljon, ja kyllä se totta on, mutta niin pitkään kuin on hiljaista sileillä juoksumatkoilla, on syytä pitää pienempää meteliä. Ne ovat kumminkin ne yleisurheilulajit, jotka on otettava haltuun ja vasta sitten voidaan puhua yleisurheilumaasta. Jos ei nyt tarvitse tulla valtavaa menestystä, niin ainakin olisi saatava urheilijoita kisoihin. Kun urheillaan kenttälajeissa ja aitamatkoilla, se on enemmän liikkumista laita-alueilla. 

 

Lehtimäelle sen verran, että Peiposen viime aikojen juoksut lyhyemmillä matkoilla kielivät aivan oikein todella kovasta kunnosta mutta kielivät myös siitä että kunto ei ole noussut yhtään sitten hurjan kympin. Kaksi viimeisintä juoksua: 3000m 9.14, 5000m 15.43. 

 

Lisäksi olisi kannattanut mainita, että Eriksson on valitellut allergian haittaavan. Nyt Lehtimäki kuittaa Erikssonin suoritustason vaihtelun samaan tapaan kuin keihäänheittäjien kohdalla. Ja tulee näin antaneeksi hiukan väärän kuvan kestävyysjuoksusta. Jos kestävyysjuoksijalla ei kulje, selitys on helpommin haettavissa kuin jos kyseessä on keihäänheittäjä. 

Link to post
Share on other sites
32 minuuttia sitten, Uolevi kirjoitti:

Lehtimäelle sen verran, että Peiposen viime aikojen juoksut lyhyemmillä matkoilla kielivät aivan oikein todella kovasta kunnosta mutta kielivät myös siitä että kunto ei ole noussut yhtään sitten hurjan kympin. Kaksi viimeisintä juoksua: 3000m 9.14, 5000m 15.43. 

 

Nuo Peiposen viimeisimmät juoksut eivät ole missään linjassa hänen 10 km:n ennätysjuoksuunsa. Esimerkiksi hänen ennätysjuoksussa 5000 metrin väliaika oli 15.44. Eli ongelmia on ollut ennätysjuoksun jälkeen. Toivotaan kuitenkin, että  Johanna pystyy kuitenkin suht ehjään juoksuun.

 

 

Link to post
Share on other sites

Toi on hyvä kysymys, mihin Peiponen olisi pystynyt tuolloin kun juoksi kympin, vaikkapa kolmosella. Luultavasti parempaan kuin 9.14, mutta kuinka paljon?

 

5000m tuli televisiosta, ja siinä kävi niin että Peiponen putosi kyydistä, kun vauhti nousi, muistaakseeni toinen tonni oli 3.02. Se oli silloin liikaa, ja kysymys on, onko se aina liikaa. 

Link to post
Share on other sites

Olympiaraja Peiposelta puuttui, joten kannatti olla kunnossa keväälläkin. Siinä voi olla tekemistä, että pystyy rajan alle Amsterdamissa, oli kunto laskenut tai ei. 

 

Puolimaratonit juostaan ikään kuin samaan aikaan. Sunnuntaina, naiset starttaavat ensin klo 10.30, ja miehet klo 10.50. 

 

Sanoisin, että taas ei ole ajateltu yhtään. On melko varmaa, että ensin seurataan tunti kahden eri ryhmän kohtalaisen puuduttavaa etenemistä, kun miesten ja naisten kärkiryhmät pistelevät menemään. Sitten, kun alkaa tapahtuu, kuva on aivan varmasti väärässä paikassa. Jokainen joka on joskus seurannut pyöräkilpailun vuoristoetappia, jonka aikana kokonaiskilpailun kärkiajajien on tarkoitus selvitellä välejään, tietää, minkä kokoluokan virhe on se, kun missataan huippukuskien ryhmästä tapahtuva irtiotto. Seurataan jotakin yhdentekevää kuskia joka kipuaa kohti etapin voittoa, ja sitten kuvaan haetaan yksinäinen kuski ja havaitaan että kokonaiskilpailun voittoa tavoittelevien ajajien ryhmä on pieninä palasina. Mahdollisesti näytetään se miten kaikki tapahtui, mutta ei ole sama asia. 

 

 

Link to post
Share on other sites

Ei kai Peiponen kuntopiikkiään kevääseen tähdännyt, koska tavoitteena oli mitali EM-kisoista? Eiköhän kevään tavoitteena ollut vain vakiinnuttaa Johannan kympin taso alle 32 minuutin. Eli sellaiselle tasolle, jolla kv-tasolla alkaa pysyä jotenkin porukoissa. Ennätyksensä hän juoksikin yksin pienemmistä pienimmässä kilpailussa.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy