Jump to content
Juoksufoorumi.fi

EU hajoaa/hajoaako


KooTee

Recommended Posts

tunti sitten, Reenaaja kirjoitti:

jos sanoo oman mielipittensä jostain asiasta..en koe sitä valittamiseksi 

tai ruikuttamiseksi...jos näkee asian niin ..omapa on asiansa...

joo Suomi on hyvä maa..tosin paljon parannettaavaa ois..

 ite voi aika paljon vaikuttaa omaan eloon...myös siihen miten 

 reenaa..

Ehkäpä tällä ruikuttamisella tai valittamisella tarkoitettiin tilannetta, jossa valitetaan lähes joka asiasta, eikä olla tyytyväisiä mihinkään, muttei koskaan kerrota parempaa vaihtoehtoa tai tapaa toimia.

 

Itse hieman ihmettelen valittamista vaikkapa tuloeroista.  Esim. Salossa oli kymmenisen vuotta sitten yhdet Suomen suurimmat tuloerot, ovat nyt myöhemmin tasaantuneet.  Ja onko asiat nyt paremmin Salossa? Tai olisiko parempi, että SuperCell siirtäisi konttorinsa pois Suomesta - pienentäisi tuloeroja sekin.  

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Totta kai tuloeroja pitää olla täytyyhän se älykkyys ja kyvykkyys tilinauhassa näkyä. Liiallinen tuloerojen kasvu jota tapahtuu globaalisti ja tietysti myös EU:ssa on todettu ongelmia lisääväksi asiaksi.

Nämä epäkohdat myös osaltaan voi rikkoa EU:n yhtenäisyyttä. Kaikille vain hyvää ei vaan toimi mahdoton yhtälö.

 

Link to comment
Share on other sites

 

Harvinaista verikuuta aamulla ihalin ja lueskelin siinä samalla kahvikupin äärellä mielenkiintoisen kirjoituksen EU sta.

 

Harva meistä ’tavan tallaajista’ on oikeasti perillä EU n todellisesta luonteesta ja liittovaltiotavoitteesta, johon Suomenkin hallitus on täysin sitoutunut. Liittovaltioon menosta ei kuitenkaan ääneen puhuta. Huomio kun kohdennetaan muihin asioihin. 

 

Jokainen meistä kuitenkin muistaa sosialistisen neuvostoliiton ( NL ) surkean kohtalon lähihistoriasta. Neuvostoliitossa jokainen valtio oli näennäisesti itsenäinen, kuitenkin osa sosiaalista liittoa t. liittovaltiota, jonka puolesta ja jonka eteen tehtiin kuitenkin kaikki toimenpiteet, liiton tiukassa valvonnassa. 

 

Historia on opettanut, että synteettinen liitovaltio kun ei todellakaan pysy pystyssä, jos liima laitetaan ulkopuolelta.

 

Kysymys kuuluukin

 

Ymmärtävätkö liittovaltiokiimassa hehkuttelevat liittovaltion todelliset riskit ? 

 

Linkki Blogiin

 

Verikuu kuvattu lasin läpi, perunalla. 

8833B1E3-E148-4840-ACB0-0E065674D2C1.jpeg

Link to comment
Share on other sites

39 minuuttia sitten, m-52 kirjoitti:

Tunnen tuon Kyllösen, ollaan oltu samassa työpaikassa. Enpä kovin suurta painoarvoa anna miehen jutuille. 

Aika laaja Historian tuntemus ja Taloustieteestäkin mitä nyt äkkiä vähän luin blogia. Sitä et ainakaan voi kiistää? 

Ensin ajattelin Formula selostaja Matti Kyllöstä... 

Link to comment
Share on other sites

31 minuuttia sitten, m-52 kirjoitti:

Tunnen tuon Kyllösen, ollaan oltu samassa työpaikassa. Enpä kovin suurta painoarvoa anna miehen jutuille. 

 

Kommenttisi toki on mainio 😀 Sama työpaikka. 

 

En tunne ao. miestä, mutta veikkaan herralla olevan aika hyvät perustelut näkemyksilleen. Persu, tal ei 

 

 

Onko Sun mielestäsi vallitseva liittovaltio kehitys hyvä juttu ja onko Sulla itse ASIASTA näkemystä ?

Link to comment
Share on other sites

58 minuuttia sitten, m-52 kirjoitti:

Yhden lukuvuoden ajan kuuntelin kaiman juttuja, joten jollain tavalla tunnen miehen. Varmaan asiantuntemustakin riittää joissakin asioissa. Matillahan oli kotikunnassaan aikanaan oma lehtikin, tai ainakin oli päätoimittaja. https://yle.fi/uutiset/3-5154591

 

Linkin henkilöstä voidaan sitten keskustella erikseen, tai tehdä näkemyksistään vaikka ohan oma topic Ja taivastella sitten urakalla kaikenlaisia juttuja. 

 

Sulla ei siis ole itse asiasta eli liittovaltiokehityksestä nähtävästi mitään sanottavaa ? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Media on pullistellut jo kuukausitolkulla, kuinka Brittien käy Brexitin jälkeen. Se on ainakin median mukaan varmaa, että huonosti. Tai oikein huonosti. Saattavat jopa mennä konkurssiin, tai joutua helvettiin. Stubbikin on nyt jyrähtänyt : Typeryyttä

 

Kuitenkaan eilisen Parlementtikeskustelun perusteella Briteissä ei tulekaan uusintaäänestystä, eikä lisä-äänestyksiä. Juna siis kulkee ja on 29.3. pääteasemalla. May lähtee nyt neuvottelemaan EU n johdon kanssa tarkennuksista. Vaikealtahan tuo vaikuttaa. 

 

M U T T A 

 

EU n johdollla on tuskin varaa, tai halua hankaloittaa n. 65 miljoonan ostavan kansalaisen ostomahdollisuuksia. Kauppiaat tekevätkin kaikkensa, että yhteistyö brittien kanssa tulee sujumaan kitkatta. Raha on EU n johdolle ydinasia ja niistä muodollisista reunaehdoista aivan varmasti sovitaan. Juncker itse on kovan luokan businesmies ja osaava  veronkiertäjä.

 

Veikkaankin, että kulissien takana on jo epäkohtia hiottu isolla kulmahinkkarilla kohdilleen ja aikanaan saadaankin yllättäen kuulla, kuinka mm ssa Irlannin rajakysymykset ja tulliliittoon liittyvät kysymykset onkin yllättäen ratkaistu. 

 

Jutun ongelma onkin siinä, jos Brittien ja EU n välinen yhteistyö sujuu jatkossa aivan mainiosti, niin monessa maassa mietitään vaihtoehtoista elämää ilman EU n poliitikkoja ja EU n typeryyksiä. 

 

Tulossa on uusi EU ? 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Brittien ero EU:sta vie siltä 65 miljoonaa maksajaa. Suuryhtiöiden ja Etelä-Euroopan ihmisten elättäminen tukiaisilla ja etuuksilla ei enää ole mahdollista. Britti-parlamentti ei suostunut "eroon", jossa he jäisivät maksajaksi ja vielä sitoutuisivat pankkien ja muun suurpääoman elättämiseen "ilmasto"politiikan nimissä.

 

Suomen eduskuntavaalien ydinkysymys, Eurooppapolitiikka, on siivottu pois. Rahat loppuvat eikä Euroopan keskuspankki voi painaa euroja enää lisää. Suomikaan ei voi enää devalvoida. EU voisi, jos kuilu Pohjoisen maksajien (siis me myös) ja Etelän edunsaajien välillä alkaisi selvitä äänestäjile. Emme puhu enää Kreikasta eikä Turkkikaan ole tulossa EU-jäsenvalltioksi.

Link to comment
Share on other sites

Vieras
This topic is now closed to further replies.
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy