Jump to content
Juoksufoorumi.fi

EU hajoaa/hajoaako


KooTee

Recommended Posts

Maahanmuuttipolitiikan yleisestä kiristymisestä on selkeät ennusmerkit. Asenteet ovat yleisellä tasolla koventumassa, ja muuttuoa jatkossa rajoitettaneen, halusipa sitä tai ei. Talous on vielä vähän eri juttu. Eurooppa on jäämässä Kiinan ja muiden jalkoihin ja Euroopan painoarvo on vähenemässä. Muualla asiat vain tehdään jo paremmin. 

 

Rooman hajoamiseen oli useita syitä ja kaikesta huolimatta valtakunta oli pystyssä vuosisatoja. Tuota aikaa ei voi oikein verrata nykyiseen, koska Rooma ei muodostunut mistään kansallisvaltioista, eikä sen hajoaminen sellaisia tuottanut kuin vuosisatojen viiveellä. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

EU n tulevaisuus on epäselvä, kun ei niistä yhteisistä asioista saada yksimielisyyttä, niin EU n vahvistuminen ja liittovaltiohaaveetkaan eivät vastaavasti myöskään toteudu. Hajoaminen itsessään on kyllä mahdollsta jos jäsenet niin haluavat. Onko se sitten todennäköistä ? 

 

EU n Yhteinen budjetti ja jäseniä sitova yhteinen taloushallinto ei ole neuvotteluista huolimatta saanut riittävää kannatusta jäsemaissa. Ranska siis ei saakaan laitetuksi omia velkojaan muiden piikkiin. Vapaaehtoisia maksajia ei taida löytyä, koska maksusitoumusten kasvattamista vastustavat tiukasti monet maat. Jokainen haluaa olla nettosaajan roolissa.

 

Brittien lähtö tuo lisäksi 15 mrd n menoerän. Saksa on jo luvannut korottaa kontribuutiotaan, mutta jää nähtäväksi kuinka sitten käy. Suomihan seuraa luonnollisesti Saksan perässä. Ehkä rahaa taas painetaan lisää ? Taikaseinä auttaa ehkä. 

 

Taloudellisten ja maakohtaisten etujen eroavuuksien vuoksi myös siirtolaisvirran rajoittamisesta ei ole selvää yksimielisyyttä. Saksa ja Mm ssa Suomi haluaisivat lisää väkeä maahan. Halpatyövoiman tarve Saksassa onkin lähes rajaton, mutta Suomessa tilanne on aivan toisenlainen. Vapaita työpaikkoja koko Suomessa tänään tarjolla  n. 17 000 ( MOL 8/12 )  Samoin itäinen Eurooppa, Italia ja Itävalta ja nyt myös ymmärtääkseni Ranska pyrkjvät vastaavasti rajoittamaan tulijavirtaa. 

 

GCM sopimuksesta ei olla siitäkään päästy EU ssa yksimielisyyteen, ja useimmissa maissa haluttaisiin parlamentissa avoin keskustelu ennen epäselvää poliittisesti sitovaa julkilausumaa. 

 

Kaikista ristiriidoista huolimatta rahaliiton hajoaminen on mielestäni nyt enemmänkin todennäköistä kuin EU n hajoaminen, koska erilaisten ja erikokoisten  talouksien yhteenhitsaamisen ongelmat ovat entisestään kumuloituneet, eikä kehitys ole muuttumassa.  Sisäinen devalvaatio lisää pienempien maiden tuskaa ja velkarahan maksaminen on ennemmin tai myöhemmin edessä. Suomen BKT  n kehitys mm ssa laahaa pahasti jäljessä. Työttömyys kasvaa ja maan talous sakkaa herkästi. 

 

Kansalaisten etu on jäänyt EU n ison pääoman jalkoihin ja kansallismielisyys nousee vahvasti trendikehityksenä, koska se trendiviiva  sitten kääntyy, jää nähtäväksi. Kuten myös rikkaamman osan eli Hansaliiton toiminta ja tulevaisuus osana EU ta. 

 

Kauppaliittona EU on oiva yhdistys, muusta EU n nykyisestä toiminnasta on aika hankalaa antaa plus pisteitä.

Muokattu
Typo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

eikö saksa ollut jo vahva ennen koko euta..mun mielestä heikkojen maiden 

kuten suomi ei ole taloudellisesti järkevää ottaa pakolaisia..niitä on täällä

 ihan riittävästi ..eivätkä läheskään kakki ole työllistyneet..kun kanta suomalaisetkaan

eivät saa duunia..eikä kakista pakolaisista ole yrittäjiksi...jos joku haluu pakolaisia 

voi ottaa senkotiinsa asumaan - maksaa sen ruuat + muut menot..jos se menis

 noin tuliskohan tänne vielä pakolaisia..vaikka sinänsä mul ei oo ulkomaalaisia 

kohtaan mitään muukalais vihaa...enhän mäkään ota velkaa ja anna tutuille rahaa

jos niillä ei ole...sehän ois ihan järjetöntä...saksa ,itävalta , sweitsi,  Norja ovat hoitaneet 

maan asiat hyvin..myös jotain muitakin maita mil menee hyvin..Italia on ollu kusessa

pakolaisten kanssa jo pitkään...

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Kuten todettua, pakolaisasenteet ovat kiristymässä ilmeisesti myös meillä. 

 

Miksi sitten EU on olemassa? Ei kai kaikki ole nollasummapeliä, tyyliin että joku vain antaa rahaa ja toinen saa. Jos näin olisi ajateltu, ei kai yksikään voimakkaampi ja/tai varakkaampi maa olisi mukana. Tietysti kriitikot ottavat esille, että nuo saavat meidän rahat, se on luonnollista. No, oli miten oli, joka tapauksessa ainakaan Suomi pienenä maana ei voi jäädä liittoutumien ulkopuolelle. 

  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

49 minuuttia sitten, Kylmää terästä kirjoitti:

Kuten todettua, pakolaisasenteet ovat kiristymässä ilmeisesti myös meillä. 

 

Miksi sitten EU on olemassa? Ei kai kaikki ole nollasummapeliä, tyyliin että joku vain antaa rahaa. No, oli miten oli, joka tapauksessa ainakaan Suomi pienenä maana ei voi jäädä liittoutumien ulkopuolelle. 

EU kaiketi jonkunlaiseksi "rauhan liitoksi" alunperin perustettiin. 

Suomihan kuuluu WTO:n alaisuuteen kuten kaikki muutkin maat joten kaupankäynnin säännöt ja rajoitteet tulee jo sieltäkin. 

Suomi kuului ennen EU:ta siis jo moniin liittoutumiin(kauppa) ei tässä missään ulkopuolella ole oltu. Kaupankäynti ilman EU:kin onnistuisi ihan hyvin. 

Harhaluulo ja suoranaista valehtelua, ettei pärjättäisi. Tietysti kun propaganda koneisto toimii ja tuota lausetta toistetaan joka mediasta siihen aletaan uskoa. Näinhän se valtamedia toimii. 

Vaikka näin: leikkauksia tarvitaan, Ay-liikkeet on syypäitä lähes kaikkeen, veroja pitää nostaa. 

Pitää vain kysyä miksi ja kuka hyötyy? 

Link to comment
Share on other sites

20 minuuttia sitten, KooTee kirjoitti:

Pakko vähän avautua noista "turvapaikan" hakijoista. Eikö nyt ole puheet pidetty ja olisi käytännön toimien aika, kun ajatellaan noita 10v raiskauksia yms. (Sipilä ja kumppanit). Tiedänpähän ainakin ketä äänestän keväällä. 

Niin ja asian voi kääntää niin, että suomalaisten pitää kohta hakea turvapaikkaa muualta, kuten koko Euroopan jos sama turvapaikka politiikka jatkuu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ranskalaiset ovat perinteisesti olleet kansallismielisiä, mutta myös EU myötäisiä. 

 

Ranskan pressa on ollut aina enemmän tai vähemmän kansan pressa. Talousguru Macronin kannatus ja politiikka eivät enää nauti kansan tukea. Se myös näkyy ja kuuluu. Macronin kansalaisia kurittavan politiikan takana on sitoutuminen EU n budjetäärisiin määräyksiin. Video on karua katsottavaa, ja pienemmistäkin mellakoista on syntynyt isoja kansannousuja, joilla on ollut kauaskantoiset ja pitkät seuraukset. Ranskalla toki on pitkät perinteet, ja Giljotiinin laukaisin on ollut aina herkässä aatelisille ja eliitille. 

 

Esim.  arabikevään Tunisiassa käynnistämän jupakan  aalloissa heilutaan edelleen. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

tunti sitten, kimmoke kirjoitti:

Niin ja asian voi kääntää niin, että suomalaisten pitää kohta hakea turvapaikkaa muualta, kuten koko Euroopan jos sama turvapaikka politiikka jatkuu.

 

Suomella olisi ollut EU n omien säädösten mukainen mahdollisuus estää noiden nuorten miesten invaasio Ruotsin kautta Suomeen. 

 

Näin ei kuitenkaan Orpo tehnyt. Ilkeät kielet väittävätkin, että Suomen suuntaan tullut aalto oli kabinetissa valmiiksi suunniteltu. Huhua tai ei, mutta faktat puhuvat omaa kieltään. Businestä kuitenkin tehtiin aika kivasti, hankintalainsäädäntö unohtaen. Kiire kun oli niin kova ja suomalaiset muka yllätettiin. Uskoo, ken tahtoo. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minuutti sitten, Kylmää terästä kirjoitti:

Propagandaa paljolti eu:n ongelmat, propagandaa pitkälti maahanmuuttahien uhka. Propagandaa ilmastonmuutos, propagandaa Venäjän uhka. Ei maailmassa ongelmattomaan tilaan päästä. Suhdanteet vaihtelevat. 

Onko propagandaa nämä nykyiset raiskaukset ja bussien ojaan syöksemisyritykset saati esim Turun joukkomurha? Helvetti sentään, nyt viimeistään silmät auki prkl... 

Link to comment
Share on other sites

Komeat otsikot niistä ainakin saadaan. On totta että nuoret joutilaat miehet eivät ole ikinä hyvä juttu. Joo, perheitä ja naisia sekä työteliästä väkeä maahan (vai vievätkö työpaikat). Hyvät juoksijat myös tervetulleita edustamaan maatamme. 

 

Joutilaat miehet kotimaassaan sotimaan sotansa. Kuulostaako paremmalta? 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

tunti sitten, joukor kirjoitti:

Ranskalaiset ovat perinteisesti olleet kansallismielisiä, mutta myös EU myötäisiä. 

 

Ranskan pressa on ollut aina enemmän tai vähemmän kansan pressa. Talousguru Macronin kannatus ja politiikka eivät enää nauti kansan tukea. Se myös näkyy ja kuuluu. 

 

 

Macron noudattaa täysin Uusi-Liberatistista Talouspolitiikkaa: alensi heti rikkaiden verotusta ja nosti kulutusveroja. Tästä kansa on aina pitänyt, siis keskiluokka ja köyhät, tuloerojen kasvattamisesta. 

Link to comment
Share on other sites

Vieras
This topic is now closed to further replies.
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy