Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jalmari17 (maraton alle 2:48, puolikas alle 1:20 ja kymppi alle 37)


Recommended Posts

Ma 14.9. siirtymä isolle kirkolle jossa työpäivän jälkeen 10,9km @ 4:31, sekaan 5km @ 3:56.  Veto meni aika kevyesti, vaikka reitti ei ihan tasainen ollutkaan. Sykkeet tosin alusta lähtien hieman korkealla, vaan niinhän tuo vauhtikin kiihtyi liiaksi.  Vaan kun oli kevyt jalka ja intoa riitti.

 

Ti 15.9. paluu kehitysalueelle ja ohjelmassa lepopäivä.  Jo aamusta lähtien oli ärsyttävä kipu oikeassa kantapohjassa tai kantapäässä, ja ajomatkan jälkeen jalka on niin kipeä, ettei pysty nilkuttamatta kävelemään.  Samanlaista plantaarifaskiitin tai minkä lie luupiikin oiretta kuin toisessa jalassa pari vuotta sitten. Tuolloin meni ohi kylmällä ja viikon levolla, mutta tuohon lepoon ei nyt olisi ihan noin montaa päivää käyttää...  Katotaan, mihin tämä nyt kehittyy, aika pahaan saumaan vaiva nyt kehittyi.  Jonniin verran meinaa ottaa päähän.

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 4
Link to comment
Share on other sites

Tuon kaltaiseen vaivaan on itselläni auttanut, pohkeen venyttäminen rappusella.   Pari kertaa olen onnistuneesti teippaamalla jalkapohjan ristiin kantapään edestä urheiluteipillä saamaan oireet kuriin. Tähän löysin juutuupista opetusvideon. Toivottavasti kramppa menee nopeasti ohi ja pääset takaisin ”sorvin ääreen”. 

Link to comment
Share on other sites

15 minuuttia sitten, epäurheilija kirjoitti:

Tuon kaltaiseen vaivaan on itselläni auttanut, pohkeen venyttäminen rappusella.   Pari kertaa olen onnistuneesti teippaamalla jalkapohjan ristiin kantapään edestä urheiluteipillä saamaan oireet kuriin. Tähän löysin juutuupista opetusvideon. Toivottavasti kramppa menee nopeasti ohi ja pääset takaisin ”sorvin ääreen”. 

 

Kiitos vinkistä!  Jotain venytysohjeita jo löysinkin, lähinnä tosiaan pohkeelle. Toivotaan, että auttaisivat! 

Link to comment
Share on other sites

Itsellä alkoi reilu vuosi sitten täsmälleen samanlaiset oireet ja nyt sain ne kuntoutettua pois. Aluksi kuvittelin että paranisi "itsestään", mutta loppujen lopuksi kuntoutus oli aika nopea projekti. Plantaarifaskiitti voi johtua monesta asiasta, joten osaavan fyssarin olisi hyvä tutkia juurisyy. Minulla se oli hieman romahtanut jalkaterän holvi. Kenkien vaihdosta ja holvia tukevista pohjallisista ei juuri ollut apua. Eikä muistakaan poppakonsteista. Päivittäinen jumpparutiini sisältää varpaille nousuja rappusella ja laskeutuminen alas hitaasti. Lisäksi varpaiden ja jalkaterän kipristelyä holvia tukevien lihasten voimistamiseksi. Myös tasapainotyynyn päällä on vietetty paljon aikaa ja välillä siinä yhden jalan kyykkyjä tehden. Millään pallolla en ole rullaillut. Tsemppiä!

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ke 16.9. työpaikan tyhyilyn yhteydessä noin 2,5 tuntia sähköavusteista läskipyöräilyä Tahkon maisemissa.  Erittäin kevyttä menoa tarkoituksella, eli vahvasti tosiaan tuota sähköavustusta hyödyntäen.  

 

To 17.9. lepoa vain.

 

Pe 18.9. noin 25min pyörälenkki vähän kroppaa herättelemään mutta jalkaa kuitenkin säästäen.  Toki tuossa reisille tuli ihan uutta liikuntaa, kun eipä juuri ole tullut pyöräiltyä (pl. keskiviikko, josta olikin persaus vähän arkana).  

 

Jalkaa olen yrittänyt varovaisesti jumpata, ja pienen buranakuurin siihen ottanut.  Ei tuo silti ole täysin kivuttomaksi mennyt, vaikka lenkkarit jalassa alkaakin voida kävellä ontumatta.  Kyllä tää nyt vahvasti näyttää DNS-meiningiltä, vaikka joka tapauksessa tulee huomenna pelipaikoille ajeltua.  Nyt jos saisi jalan kuntoon piakkoin, olisi vielä mahdollista kokeilla puolikasta tai miksei kokonaistakin Joensuussa 10.10., sillä vähän hirvittää kokeilla kuntoa huomenna, jos/kun tulisi mahdollisesti DNF ja jalka todennäköisesti ottaisi pahemminkin itseensä.  Ei ihan optimaalinen valmistautuminen olisi Joensuutakaan ajatellen toki, sillä pitäisi vielä saada muutamia juoksureenejä sitäkin ajatellen tehtyä.  Pitkässä "juoksussa" voisi kuitenkin olla fiksumpi veto, vaikka nyt olisikin noin kunnon puolesta hyvä päästä kokeilemaan jo huomenna...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Su 20.9. meni levon parissa.  Yhteensä maratonviikon juoksut noin 55 kilometriä, lisäksi kevyttä pyöräilyä noin 2,5 tuntia.

 

Ma 21.9. illasta kevyttä fillarointia 18,2km @ 23,5km/h.  

 

Ti 22.9. lyhyt yläkropan kuntopiiri.  Oli ajatus käydä jaloittelemassa, mutta olin työpäivän jälkeen sen verran puhki, että kuntopiiri riitti.

 

Ke 23.9. varovaista hölkkää 9,4km @ 5:31.  Pieniä kiristelyitä ja kipuja siellä, täällä, mutta ei kuitenkaan mitään vakavampaa.  Kantapääkin tuntuu jo olevan aika ok.

 

To 24.9. kevyt 10,2km @ 5:25, keskisyke 121.  

 

Pe 25.9. kevyt 10,2km @ 5:18.

 

La 26.9. välipäivä juoksusta, toki mukavasti tuli raitista ilmaa ja ulkoilua värikuulasodan ja mökkeilyn merkeissä.  

 

Su 27.9. palauttava 7,4km @ 5:49.  Todella varovaista etenemistä, alla parin päivän mökkeily kaveriporukassa joten yritin vain saada ns. pahan hien irti.  Viikon juoksut jäivät reiluun 37 kilsaan.  Josko ensi viikolla sitten enempi.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy