Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jalmari17 (maraton alle 2:48, puolikas alle 1:20 ja kymppi alle 37)

Arvostele ketju:


 Share

Recommended Posts

Avaanpa nyt viimein tänne oman ketjun, josko tästä saisi lisäpontta omaan hölkkäilyyn. Aiemmin on palstaa tullut seurattua kohtalaisen aktiivisesti, ja ammennettua oppia omaan tekemiseen. 

 

Kirjoittajana on siis 40v. mies, jolla juoksuharrastusta nyt takana aika lailla tasan kolme vuotta. Lenkille tulee lähdettyä useamman kerran viikkoon, ja talvisin tulee lisäksi pelattua höntsäkiekkoa. Juoksumäärät ovat kasvaneet hiljalleen: v. 2013 noin 1300km, v. 2014 noin 1540km ja v. 2015 aika tasan 2200km. Tänä vuonna on kilometrejä kertynyt hieman yli 1000, ja tavoitteena määrän suhteen olisi saada kasaan tänä vuonna joku 2400-2500km. Määrän lisääminen ei sinänsä ole itsetarkoitus, ja hieman varovasti olenkin määrää kasvattanut; haasteena on paitsi työssä käyvän perheellisen ajankäyttö myös huoli jalkojen kestävyydestä. Aiemmin ongelmana on ollut ikävä iskiasvaiva, joka ihme kyllä (koputtaa puuta) on nyt pysynyt kurissa.

 

Tavoitteena tällä hölköttelyllä on paitsi pysyä kunnossa, myös parantaa hiljalleen omia tuloksia oikeastaan matkalla kuin matkalla aina maratoniin saakka. Toistaiseksi tulokset ovatkin, vähäisen juoksutaustan "ansiosta", parantuneet koko ajan pelkällä lenkkareiden ulkoiluttamisella, mutta nyt vaikuttaa siltä, että tulosparannukset ovat koko ajan tiukemmassa. Maratonilla kului viime syksynä 3.11,05, puolikas meni viime viikonloppuna aikaan 1.28,25, ratakymppi viime kesänä 39,39, ja cooperin paras noteeraus nyt aikuisvuosina on toissavuodelta 3215m. Näitä tuloksia olisi siis tarkoitus tämän kesän aikana yrittää parannella, ja toki samalla nauttia mukavasta harrastuksesta! Tavoitteena olisi juosta 1-2 maratonia kesän/syksyn aikana, ehkä vielä toinen puolikas loppukesästä, perinteinen paikallinen ratakymppi on samoin ohjelmassa ja ehkä muutama hölkkäkisa myös. Kaikki nämä tietysti sillä edellytyksellä, että paikat pysyvät kunnossa ja into tekemiseen säilyy.

 

Tällaisella taustalla siis ketjun alkuun. Tänään oli ohjelmassa juoksuakin, Suomen voitokkaan pelin jälkeen pitkästä aikaa maran tavoitevauhtia hieman kovempaa: alku- ja loppuverrat 2km ja välissä 17km @ 4.23; yhteensä 21,2km. Muutoin hyvä lenkki, mutta viimeisellä kilometrillä alkoi oikea kankku kirraamaan. Toivottavasti menee ohi venyttelyllä, ettei tämä ketju katkea heti alkuunsa. 🙂

Link to comment
Share on other sites

Lauantai meni pitkälti kotihommilla ja jääkiekkoa katsoessa, eli lenkki typistyi saunalenkiksi: 6,2km @ 5,01.  Tarkoitus oli käydä hieman pidempi lenkki, mutta aika riitti tuohon.

 

Tänään oli vuorossa pitkis: 31,2km @ 5,02. Ensin 20km perus-PK:ta, ja lopuksi 10km @ 4,25.  Ihan ok kulku, ja mukavan kesäinen sää oli jolkotella. Koko viikon saldoksi 105km, joka onkin oma ennätys. Tuleva viikko on työmatkojen vuoksi katkonainen, ja välipäiviä tulee täysien matkapäivien takia. Lenkkikamat silti mukaan, jospa tuota jossakin välissä ehtisi lenkille.

Link to comment
Share on other sites

Pientä päivitystä viime päivien juoksuihin, eli työreissulla on yllättävänkin hyvin ehtinyt jaloitella iltaisin. Hotellin läheltä löytyi mukava puisto, jossa pääsi ihan kunnon mäkiin juoksemaan.

Ma 23.5. "lepo" (matkustuspäivä)

Ti 24.5. 12,1km @ 5:27

Ke 25.5. 13,6km @ 5:26

To 26.5. 10,9km @ 5:23

Juoksujen lisäksi kolmessa päivässä tuli kävelyä kaupungilla reilu 30km, keskimäärin kymppi päivässä.

 

Pe 27.5 12,2km @ 4:54

Viimeisimmät lenkit ovat siis olleet aikamoista peruslenkkeilyä ilman mainittavia kohokohtia.  Tänään tai huomenna voisi yrittää lisätä hieman vauhteja, tosin duunireissu on edennyt sellaiselle alueelle että lenkit on tehtävä hotellin juoksumatolla.

 

Link to comment
Share on other sites

La 28.5. Mattojuoksu (0,5% kallistus) 15,1km @ 4:41, sisältäen 5 x 2km/90s vedot kiihtyen noin puolimaran vauhdista kympin tavoitevauhtiin (4:11 - 3:55). Kulku jopa helpottui loppua kohti, kun jalat vertyivät, vaikka toki viimeinen veto jo tuntuikin. Jotenkin tuntuu, että viimeisten kuukausien tietoinen yritys pudottaa peruslenkkien vauhtia (ja sykettä) on aikaansaanut sen, että vauhdit ovat hukassa. Pitää yrittää muistaa ottaa näitä vetoja useamminkin.

Link to comment
Share on other sites

Su 29.5. kevyttä mattoilua 11,1km @ 5:25. Yhteensä viikolle kertyi 74km juoksua, hyvä perusviikko.

 

Tulevista tavoitteista sen verran, että lähiseudulla olisi 11.6. mahdollisuus juosta maraton ja yrittää tuossa 3.10 alitusta, joka on ensisijainen tavoite tälle vuodelle. Pari viikkoa sitten tuli juostua puolikkaan kisa, viikko sitten reilu 30km pitkis ja muutoin aika peruslenkkeilyä. Jos tässä saisi vielä lähipäivinä hyvän maravauhtisen tehtyä, voisi pienen keventelyn kautta lähteä kokeilemaan vuoden ekaa maraa. Päätavoite edelleen syksypuolella, mutta houkutelisi tarkastaa päivän kunto. Peruslenkkeilyä on tullut tehtyä hieman aiempia vuosia enemmän, mutta pitkisten ja maravauhtisten suht. vähäinen määrä voi kostautua... Pitää vielä tuumia.

Link to comment
Share on other sites

Ti 31.5. välipäivä.

 

Ke 1.6. 16,4km @ 4:46, sisältäen 10km @ 4:25. Tarkoitus oli mennä jokunen kilometri pidempään maran tavoitevauhtia, mutta piti jättää kesken - pakki meni sen verran sekaisin, että oli pakko hiljentää vauhtia... Olipa harvinaisen tuskainen loppulenkki!  

 

Toukokuussa tuli juoksukilometrejä 344, oman kuukausiennätyksen verran. 

Link to comment
Share on other sites

Perjantain lepopäivä venyikin sitten kolmeksi lepopäiväksi, kun perjantai-iltana muksujen kanssa palloa pelatessa tuli innostuttua näyttämään pomppu"voimaansa" josta selkä ei sitten pitänytkään...  Tuloksena todella paha vihlaisu alaselässä, ja kahden päivän kumarassa kävely. Lauantaina tuli poljettua puolisen tuntia pyörää korvaavana, mutta juoksemaan ei viikonloppuna ollut asiaa.  Tänään selkä on jo ollut parempi, ja uskalsin lähteä kokeilemaan juoksemista, ja mikä parasta, selkä ei lämmettyään kipuillut ollenkaan!  Tarkoitus oli himmailla vauhteja, mutta muutaman päivän tauon jälkeen ja ilman kipuja lenkistä tulikin reipas - 10km @ 4:42 sisältäen 4km @ 4:22.  

 

Ehdin jo viikonloppuna hylätä ajatuksen lauantain marastartista, mutta pitää tässä kuulostella huominen ja keskiviikko.  Jos selkä tuntuu jo olevan kunnossa, voisi tässä tehdä vielä pari kevyttä ja lyhyttä lenkkiä, ja kokeilla lauantaina, mikä on päivän kunto.   

Link to comment
Share on other sites

Perjantai meni levätessä ja tankatessa, ja eilen oli sitten kisapäivä. Joensuusta tuliaisina oma ennätys, hieman alle 3.08:n meni.  Kokonaisuudessaan meno tuntui kohtalaisen helpolta, ja vauhti pysyi loppuun saakka tasaisena, taisi tulla pieni negatiivinen splitti.  Tästä pienen palauttelun ja levon kautta kohti uusia haasteita - seuraava tähtäin voisi olla ratakympin ajan parantaminen heinäkuun lopulla.  

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy