Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Parhaat kotimaiset?


Recommended Posts

Sanokaas nyt te gurut ja kaikennähneet Suomen-niemen maratoonimestarit, että mitkä ovat ne maamme kolme parasta maratonia?

Kriteereinä järjestelyt / hyvä meininki / radan nopeus / reitin hianot maisemat. HCM kuulunee automaattisesti joukkoon, joten jätetään se pois laskuista.

Yhden maratonin kun on juossut, ei niistä NIIN paljon vielä tiedä ja olisi kiva saada lisää hyviä maraton-kokemuksia.

t. AnssiK

Link to comment
Share on other sites

En ole osallitunut huonoon maratontapahtumaan. Enkä osallistu!

Niinpä, jos järjestäjä päättää, että olkoon matkana maraton, on tapahtuma jo tällä päätöksellä laadukas.

Pohjanmaa on maratonien lisäksi muutenkin otollista aluetta juoksu-tapahtumien osalta. Tunnelma on siellä aina sellainen, että sinne haluaa uudestaan. Tunnelma mikä lähes jokaisesta juoksukilpailusta löytyi vielä 20 vuotta sitten on parhaiten säilynyt juuri pohjanmaalla. Enkä minä ole yhtään jäävi Pohjanmaan kehumisen suhteen, olen Pirkanmaalta.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kommenteista. Ajattelin kysymyksessäni lähinnä, että mitkä ovat sellaisia maratoneja, joilla viihtyy hyvin, on mukava tunnelma, hyvä reitti ja oivat järjestelyt. Eli mitä voitte oikeasti suositella kavereillennekin!

HCM on (käsittääkseni) siitä erinomainen tapahtuma, että hauskaa on väistämättä, kun läjäpäin samanhenkisiä ihmisiä on samassa paikassa tekemässä samaa asiaa. Vai?

Link to comment
Share on other sites

HCM on (käsittääkseni) siitä erinomainen tapahtuma, että hauskaa on väistämättä, kun läjäpäin samanhenkisiä ihmisiä on samassa paikassa tekemässä samaa asiaa. Vai?

Vilkaisepa HCM 2006 -ketjua. Ei tuo pelkästään positiivisia tunteitakaan ole herättänyt. Esimerkiksi liikennejärjestelyt ovat häirinneet monia. Vuoden 2005 ketjusta löytyy rutkasti lisää parjausta, mutta sen ketjun saat itse etsiä, jos asia enemmän kiinnostaa.

Link to comment
Share on other sites

Mielenkiintoinen ketju, ja pitääkin miettiä esimerkiksi Kankaanpäätä v.2007. Mutta enemmän on ollut ajatuksissa juosta jokin ulkolainen maraton (ja nyt Tukholman maraton menee kotimaisiin :smiley: )

Mitä maratoneja suosittelisitte ulkomailta?? Ja lisätietona kiinnostaa, mikäli ko. maratonin osallistumisoikeuden saannissa on jotain ehtoja. Lanzaroten maratonista on juoksukavereiden kanssa joskus ollut puhetta.

Link to comment
Share on other sites

Näin hitaalle juoksijalle HCM on siitä oiva tapahtuma, että muitakin juoksijoita näkee kisan loppuun asti. Vantaalla viimeinen kierros meni niin, ettei kanssajuoksijoita näkynyt edessä eikä takanakaan tullut kuin kaksi juoksijaa, jotka tapasin maaliin tullessani. Eli mitä vähemmän osallistujia sitä todennäköisemmim maraton voi mennä yksin juoksenteluksi.

Muista maratoneista minulla ei ole vielä kokemusta.

Link to comment
Share on other sites

Joutseno nopea reitti ja hyvät järjestelyt. Oulu, nouseva tapahtuma, erilaisia soittoryhmiä matkalla, mikä plussaksi laskettakoon. Forssa tunnelmaltaan erinomainen, maratonin reitti ei ehkä kaikkein paras. Kuopiossa myös kiva tapahtuma, vaikka reitti ei myöskään kaikkein nopein. Nopeita reittejä löytyy esim.Porista ja Ylivieskasta? Porukkaa mukavasti Turussa ja pohjoisessa löytyy ikimuistoinen Ruskamaraton oheismeininkeineen ja ilmeisesti ihan hyvät tapahtumat myös Rovaniemellä? Vantaalla ei ainakaan helle haittaa, mutta tuuli voi hiukan ottaa vastaan, tässä ja kaikissa alle 1000 juoksijan tapahtumassa tietenkin vaarana, ettei löydy massaa omaan vauhtiin niinkuin esim. Cityllä. Ulkomaille jos menee niin lähin hyvä paikka Tukholma, mutta lämpötila usein kova ja reitti suht vaativa. Saksasta löytyy useita mainioita maratoneja lämmön, reitin ja järjestelyidensuhteen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy