Jump to content
Juoksufoorumi.fiLauri.H

TrainerRoad

Recommended Posts

Onko täällä muita TrainerRoadin käyttäjiä? Itse rekisteröidyin tänään ensimmäistä kertaa ko. palveluun. Aikomuksena harrastaa hieman sisäpyöräilyä kun ulkona on pakkasta sen verran että juoksu tai muut ulkoliikuntamuodot eivät luonnistu. Aloitin homman kevyesti FTP testillä koska pyörä on pölyttynyt useamman kuukauden ja kampikunto sitä myöten huomattavasti heikentynyt. Testi oli yhtä hirveä kuin aina ennekin, mutta onpahan taas tämän hetken taso selvillä. Ei siitä sen enempää. :D

 

Niille jotka eivät ole kuulleet tästä: Kyseessä on siis palvelusta joka toimii yhdessä pyörätrainerin kanssa. TR:n kautta saa hommattua harjoitusohjelmia joka lähtöön aina maantie- ja maastopyöräkisoista eripituisiin triathloneihin. Ohjelmista löytyy vielä eri variaatioita sen mukaan paljonko kullakin on aikaa käytettävissä harjoitteluun viikkotasolla. Kun sopivan on löytänyt niin jokainen harjoitus toimii yhdessä joko trainerisi, tehomittarisi tai nopeussensorisi kanssa riippuen mitkä kamppeet sattuu löytymään. Minulla esim. on Stagesin tehokampi jonka pystyy yhdistämään Macin kanssa suoraan Bluetoothin yli joka on koneessa sisäänrakennettuna. Samalla käytin Polarin BT sykemittaria. Näiden kahden sensorin avulla sain kaiken mahdollisen informaation tietokoneen ruudulle kun tein ohjattua FTP testiä. Jos sattuu omistamaan jonkun valituista trainereista jotka pelaa yhteen ANT+ FE-C protokollan kanssa niin ohjelma tietokoneessa kontrolloi traineriasi ja säätää vastuksen juuri sellaiseksi mitä ohjelmassa lukee kullakin sekunnilla. Muussa tapauksessa säätämisen teet itse. Palvelun saa joko kuukausimaksulla (12$/kk) tai vuosimaksulla (99$/vuosi). Tähän kuuluu kaikki ohjelmat ja rakennetut harjoitukset mitä palvelusta löytyy ja niitä on aika paljon. Jos sattuu omistamaan Applen vehkeitä, homma ei ole ainoastaan tietokoneella pyörivä vaan harjoituksia pystyy pyörittämään myös tabletilla ja kännykällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On tullut käytettyä parina talvena ja tavoitteena olisi viikon päästä alkaa runttaamaan tuota midlevel half-distance ohjelmaa läpi mahdollisin henkilökohtaisen ajankäytön tuomin rajoituksin. Ilmeisesti muitakin samantyyppisiä softia on, mutta niistä ei ole kokemusta. Omaan käyttöön TR on ollut täysin riittävä ja nyt olisi tarkoitus ensimmäistä kertaa koittaa noita ohjelmia. Voin raportoida tuloksista myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmatta talvea käytössä Trainerroad. Itse ajan autokatoksessa raittiissa ulkoilmassa, josta syystä nyt on tullut hiukan taukoa :-) Pakkasrajana n. -10 C. Pidän ohjelmasta ja valmiit ohjelmatkin ovat hyviä. Viime talvena ajoin Tour of Sufferlandria, joka ei nyt onnistu TR:n kautta. Muistaakseni reilut 7 vuorokautta on tullut ajettua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse ajattelin alata ajelemaan Sweet Spot base ohjelmaa. Ensin lähtien kaikista helpoimmasta eli low-volume I ohjelmasta ja sitten edeten siitä eteenpäin jos motivaatiota on. Sinänsä homma on helppo että koostuu vain kolmesta viikottaisesta harjoituksesta (2 x 60 min + 1 x 90 min). Edistyneemmät ohjelmat sisältää sitten kertoja ja määrää enemmän.

 

Oma ensimmäinen käyttökokemus oli ainakin siinä mielessä hyvä että systeemi on tarpeeksi yksinkertainen eikä ole kaikenlaisia turhia härpäkkeitä softassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy