Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Maraton de Tenerife 15.11.2015


Guest JuoksijaX
 Share

Recommended Posts

Kanarian-loman yhteydessä tuli juostua Teneriffan maraton. Kaiken kaikkiaan mukava kokemus. Juoksupaikkana oli saaren pääkaupunki Santa Cruz. Juoksu ajoittui mukavasti rantalomaviikon puoliväliin, joten erittäin lämpimiin juoksuoloihin ehti saada tuntumaa (+25-30). Toisaalta koko viikko ei mennyt juoksuun valmistautuessa (loppuloma meni siis mukavasti uima-altaalla lekotellen). Vaihtoehtoina oli 8 km lenkki, puolimara tai täyspitkä. Juoksin kokomaratonin. Huolto pelasi erinomaisen hyvin. Maalissa tarjolla oli myös hierontapalvelua hyvin lyhyellä jonotuksella. Kaiken kaikkiaan tapahtuma vaikutti hyvin onnistuneelta. Nykyisessä muodossaan juoksu järjestettiin ymmärrykseni mukaan vasta toista kertaa.

21 kilsan lenkki juostiin kahteen kertaan. Kokonaismatkasta n. 16 kilometriä mutkitteli kaupungin kaduilla ja loput juostiin edestakaisin rantareittiä, joka oli toiseen suuntaan hyvin lievää nousua ja vastakkaiseen sitten loivasti laskevaa.

Itselläni menoa haittasi - yllätys, yllätys - kuumuus ja sen mukaiset puutteet nesteytyksessä, vaikka juoda yritinkin. Jalat jäykistelivät toisella kierroksella pahasti, mutta hiljaa hyvää tuli. Maalissa olin liki parikymmentä minuuttia huonommalla ajalla kuin kaksi kuukautta sitten edellisellä maralla.

Suosittelen tapahtumaa, jos haluaa yhdistää lomailun ja juoksun. Ei-juoksevat perheenjäsenetkin saa tällaiselle maratonreissulle helposti mukaan :-)

Santa Cruz sijaitsee Teneriffan pohjoispuolella ja perheemme lomaili etelässä. Vuokra-autolla välimatka sujui kuitenkin helposti. Etelästä ajaa pohjoiseen noin tunnin hyvää moottoritietä pitkin. Meillä oli vuokra-auto käytössä kaikkiaan kolme päivää, joten juoksunumeronkin sai kätevästi haettua juoksua edeltävänä päivänä, kun kyseisen ajon liitti osaksi saarikierrosta. Tenerriffalla auto kannattaa vuokrata ilman muuta muutoinkin nähdäkseen saarta, joten sikäli vuokraamisen kulut eivät menneet pelkästään maratonin piikkiin.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy