Jump to content
Juoksufoorumi.fi

jklaukka (peruskuntoilua)


jklaukka
 Share

Recommended Posts

Aloitan oman, ettei tarvitse aina spämmätä toisten palstoja. Elokuussa 2014 aloitin tavoitteellisen treenaamisen kuudenkympinvillityksenä. Kevytrakenteisena 185/65 aloittaminen ei vaatinut painonpudotusta. Aikaisemmin en ole juuri kilpakuntoillut, edellinen startti oli 1985 Hannes hölökkä n. 10 km Kuopiossa. Nuorempana hölkkäily oli lähinnä kerran pari viikossa saunalenkkeilyä. Kymmenkunta edellistä vuotta meni hölkkäämättä, kuntoiluna työmatkat pääsääntöisesti polkupyörällä 7 km suuntaansa. Nyt eläkeputkelaisena ei ole ollut työtä eikä työmatkaa.Toki jo keväästä asti treenailin pari kertaa viikossa minkä jalat kesti eli alkuun pääsin vain 2 kilometriä ja pohkeet jumissa. Talvella olin jumpannut ja kuntopyöräillyt vähän pohjia. Heinäkuussa 2014 meni kymppi alle tunnin. Nyt reilun 15 ja puolen kuukauden säännöllisen ja tavoitteellisen 500 treenitunnin (hölkkä 268, pyöräily 78, kävely 72, hiihto 64, kuntopiiri 38) jälkeen yksi tavoite eli mara tuli juostua alle 4 tunnin ja tuosta Joensuun yöjuoksusta jäi sellainen kipinä, että ensi vuonna uudestaan, mutta 12h. Sports Trackerissa ja Endomondossa pidän päiväkirjaa toistaiseksi. Keväällä varmaan Joensuun maraton, jolle en vielä viime keväänä uskaltanut lähteä. Viime syksypuolella vaivasi jäisillä teillä juoksun jälkeen piriformis ja kesällä vauhtijuoksutreenien jälkeen nivunen reilun kuukauden verran. Lienee ollut joku limapussintulehdus.Muutoin olen saanut treenata terveenä. Hallitukselta sain nyt luvan juoksumaton hankintaan ja jo raivasin viileästä varastosta tilaa ja laitoin telkkarin paikoileen. Saksasta tilasin kohtuuhintaisen Capital Sports Pacemaker 30 maton, jonka ominaisuuksien arvelen riittävän omiin tarkoituksiin. Pienen hengähdystauon jälkeen jälleen peruskuntoa tahkoamaan.

Laitan tuohon syksyä varten ohjenuoraksi Markon hyvän tekstin: http://ultraharjoittelu.blogspot.fi/

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Koska tuosta Hannes hölökästä ei ole tuon pidempi ( 30 v.) aika, niin peruskunto on selvästi tallella. Hyvin on isännällä juoksut lähtenyt rullaamaan ja 4 h jo alitettu maratonilla. Itsellä se olisi ensi vuoden tavoite ja Joensuussa puolikkaan pariin.. Itsellänikin juoksumatto käytössä ja se antaa hyvää vaihtelua ulkotreeneihin. Intoa treeneihin.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ma 23.11. Kevyttä 7 km @6:07 ks 139 pikkupakksessa lumisella ja jäisellä pyörätiellä Sarva Xeroilla. Eka hölkkä maran jälkeen. Ei vielä niin tuoretta menoa kuin ennen maraa ja sykkeetkin viitisen pykälää koholla. Muuten ei mitään vaivaa ilmennyt. Jalkaterät nyt tuossa kunnossa, mutta eivät nekään kivuliaat. Tuon rakkulan aihetti ilmeisesti kengässä oleva ohut sauma ja en älynnyt tuota kohtaa rasvata perusteellisemmin.

varpaat.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

tunti sitten, RistoT kirjoitti:

Onnea uuden maton kanssa. Taidat olla vanhojen radioiden keräilijä.

Kiitos. Onhan niitä kertynyt, siirsin tuosta lattialta maton tieltä aittaan osan romuja (lue aarteita). Sitten kun ei enää pysty hölkkäämään, joutaa noita enemmän rassaamaan. Yhden autonkin kunnostus oottaa joutilaita eläkepäiviä.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy