Jump to content
Juoksufoorumi.fiRecommended Posts

Ja tässä 235:n tiedot:

2352.thumb.JPG.8611641ebcc856285a932a2b8

Forerunner 235:ssä on käytössä optinen anturi, joka mittaa sykkeen ranteesta ja antaa näin mahdol-lisuuden olla käyttämättä sykevyötä juoksulenkeillä. Värikäs mittari näyttää sykealueen ja sykkeen reaaliaikaisesti. Sisäinen kiihtyvyysmittari mittaa matkaa ja tahtia urheiluhallissa ja juoksumatolla.

Lenkin jälkeen juoksukelloa voi käyttää aktiivisuuden seurantaan1. Laite laskee päivän aikana otetut askeleet ja kulutetut kalorit. Forerunner 235 on varustettu yhteysominaisuuksilla2, mm. auto-maattinen lataus maksuttomaan Garmin Connect -palveluun, missä suorituksia voi tallentaa, suunnitella ja jakaa. Kellon yhteysominaisuuksiin kuuluu myös reaaliaikainen seurantatoiminto, jonka ansiosta ystävät voivat seurata suorituksen edistymistä ja nähdä tilastotiedot reaaliaikaisina. Jos juoksun aikana käytetään kuulokkeita, laite auttaa säilyttämään juoksuvauhdin ilmoittamalla kierrokset ja kierrosajan ääniviestillä suoraan kuulokkeisiin. Connect IQ -yhteensopivuuden ansiosta kellon voi mukauttaa omaan makuun sopivaksi lataamalla maksutta kellotauluja, widgetejä, sovelluksia ja tietokenttiä.

 

Tarkempaa tietoa täältä.

Link to post
Share on other sites
 • Replies 68
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kyllä helpotti kun pääsi vyöstä eroon, en ole kaivannut! Vaikka onkin uuden karhea vyö kaapissa, kun koitin saada vanhan 610 sykemittausta toimimaan.

Sisäjuoksu toimii (kalibroidun) foot podin kanssa, ilman se on lähinnä arvaus ilman tietoakaan tarkkuudesta. Eikä tarvitse olla Garmin, muunmerkkisiä saa muutamalla kympillä.   Strydin uusi

Näistä teknisistä ja myös hyvin kalliista elektronisista värkeistä hieman.   Ei ole normaalia, jos käyttäjä joutuu resetoimaan laitteen toiminnan varmistamiseksi. Laitteessa on sillon vika,

Posted Images

 • 3 weeks later...
 • 2 months later...

Itseänikin kiinnostaisi kovasti kokemukset. Lähinnä mietityttää miten toimii esimerkiksi viimeaikojen  -25 pakkasilla. Toimiiko ranteesta mittaus riittävän hyvin aluspaidan päältä? Entä miten gps: lle riittää signaalia hanskan ja hihan välistä? Polarin käsivarteen kiinnitettävä gps toimii ihan hyvin pakkasillakin ja toisaalta uuden sykevyönkään kanssa ei ole ongelmia. Paljonko "talviominaisuudet" huononee jos seuraava mittari on  "hienompaa" tekniikkaa...

Link to post
Share on other sites

Hintahan on suhteellinen käsite. Toinen menee mielummin vaikka etelänmatkalle. Kellosta jää kyllä enemmän käteen viikon matkan jälkeen :)

 

Plussia; (se paras) verrattuna vanhaan Garmin 205 on GPS paikannuksen löytyminen 5 sekunnissa Glonass päällä. Vanhassa 205 meni helposti minuutteja. Toiminut takin läpi. Tukee juoksun lisäksi muitakin lajeja. Eli historiatietojen selaus per laji. Bluetooth toimii hyvin. Wifi turha (itselle). Älypuhelimella hyvä sovellus ja sitä (5,2 tuumaa) käytän lähinnä. Tietokone  on hankalampi jo johdon takia, eikä näkymät vaadi isompaa näyttöä.  Kellossa eri näyttöjen automaattinen vieritys halutulla nopeudella on ollut miellyttävä uutuus. Käytän vain kahta lukua per näyttö kahdella eri näkymällä, Menee turhan pieneksi luvut muuten (max 4 kenttää ja 4-5 näyttöä eli lukuja halutessaan saa toista kymmentä.). Erittäin hyvän kompassi appsin tähän saa. Aina näyttää oikean suunnan, ihme juttu. Edes puhelimessa ei ole yhtä hyvää. eikä tarvitse tehdä mitään kahdeksikkokäännöksiä.. 

 

Sykkeen mittaus itselle hieman uusi asia. Välillä malliksi aikaisemmin käyttänyt.

Sykkeen mittaus on kellossa toiminut juoksussa 20 asteen pakkasessakin, ehkä pientä häikkää välillä.  Hiihdossa ei alkuun toiminut ollenkaan, vaan jäi jonnekin liian alhaisille lukemille. Hihnan kiristys ja siirto vähän kauemmas ranteesta ainakin tänään auttoi, kun max . pulssi  175. Viivettähän tuossa mittauksessa noin yleisesti on, esim. kun sängyltä nousee ylös, niin puolisen minuuttia saa odottaa jotain reaktiota. Kellossa näkyy grafiikkana viim. 4 tunnin max / min syke. Sitä pääasiassa tulee tsekattua. Ja puhelimessa sitten päivän max/min 4 viim. viikkoa.

Ihan hyvä lisä kaikenkaikkiaan näin ei niin vaativalle kuntoilijalle, ainakin parempi kuin ei mitään :) Turkoosi hihna on hieno . 

 

Nykyäänhän niitä on GPS kelloja, joihin saa sisälle SIM kortin. Mutta vaatii  Soneran melko kalliin rinnakkaiskorttiliittymän. Muut operaattorit ei tainnut tarjota. Samsung gear s2 jne. Kellon painokin sitten nousee...

 

Link to post
Share on other sites

Kuten aikaisemmin kerroin, on tutullani tuollainen laite. Hänen kokemuksensa kellosta ei ole monen tähden arvoinen. Lenkillä tuo pulssin mittaus toiminee tasaisella vauhdilla, mutta tempojuoksussa mittaus epäilyttää varsinkin maksimisykkeiden osalta. Aktiivisuusrakkeena tuo pulssin mittaus lienee ihan mitä sattuu. Saattaa jämähtää samaan lukemaan pitkäksi aikaa, vaikka varmaankin pulssi vaihtelee. Lisäksi tuo gps hourasi ainakin yhteislenkillä, kun näytti 300 metrin jälkeen juostun 1 km. Kaveri on reklamoinut garminille, mutta sai vastaukseksi vain ympäripyöreätä plaaplaata. Kaiken huipuksi kellon lasi ei ole keskellä, vaan himan toisessa laidassa. Tarkkasilmäinen huomaa. Kun ostaa kellon, kannattaa tarkistaa.   Kyllä tuohon hintaan pitää saada muutakin kuin vain hieman tyhjää parempaa.

Link to post
Share on other sites

Jos kellon lasi ei ole keskellä, Garminilla vaihtavat kyllä uuteen. Omani on keskellä.

Parhaiten huomaa yhdestä kellotaulu appsista. Joskin en ole ihan varma, viitsisinkö vaihtaa ihan pienen virheen takia.. tulee tosin hieman mieleen lastentaudit. Olisko järkevää odottaa , että kello on markkinoilla ensin jonkin aikaa...?

Unitiedot, syvä uni, perustuu  sykkeen mittaukseen. Ei se nyt ainakaan ihan pielessä ole. Huonommin nukutun yön kyllä huomaa tuloksesta. Tosin tarvitseeko kellon sanoa se, on sitten toinen juttu :)

 

PS. täydellisesti toimivaa elektroniikkaa sisältävää vehjettä ei kai vielä ole keksittykään. Aina on parantamisen varaa. 

 

Yksi ehkä yllätysplussa (kun ei tiennyt mitä odottaa) kellossa on tuo suorituksen rasituksen arviointi ja  vaadittava palautumisaika tunteina  .. omasta mielestä on tuntunut aika osuvilta..ei iske ylirasitustila ...

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Välillä on sykkeet tuntunut hieman alhaisilta, ellei hihna ole ollut aika kireällä. Yleinen vaiva luetun perusteella muillakin merkeillä. Toisilla onnistunut ratkaisu toiminta-ongelmiin on ollut vaihto oikeanpuoleiseen käteen tai kellon  kääntäminen ranteen alle.  Optisessa HR on myös ongelmia tummaihoisilla ja kädessä paljon karvoitusta omavilla.  Leikkasinkin nyt kaikki karvat pois kellon alta ?,  jos hihnaa voisi hieman höllentää. 

Näköjään nyt tullut markkinoille myös uusi Fenix 3  täsmälleen samalla optisella HR. Eli ratkaisuna ei vielä vanhentunut?

 

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Tuli sitten Polarin sykevyöhönkin verrattua ja 30 minsan lenkillä molemmissa sama keskisyke 136 ja max syke garmin 161, polar 159. 

Kerran huomasi lenkillä selvästi eri sykkeet ja hiukka ehti jo masentua,  mutta, mutta olin juuri hiljan pysähtynyt valoissa eli ihan synkrossa eivät sykkeet kulje, but who cares..

 

Ranneke hyvin kireällä, kaksi reikää normaali kelloa kireämmällä, leposykkeeseen riittää yksi reikä. Pakko vähän höllentää .. eipä tuota onneksi juostessa huomaa. 

Kelloa ei näköjään  tarvitse ottaa pois ranteesta edes latauksen ajaksi..

 

Leposykettähän kello ei mittaa kovin usein, siitä pitkät jaksot aivokuolleen käyrää..

Link to post
Share on other sites

Tiedän että moni moittii.

Itsellä toiminnut erittäin hyvin.

Plussana pidän sitä että voin kylmillä ilmoilla kytkeä kiinalaisen halpis ant+ anturin välittämään syketietoja, ei tarvii rannetta esitellä talvituulille.

 

Minulla oli ennen Tomtom Multiport Cardio jossa Optinen Mio anturi. Se toimi erittäin hyvin, eikä 235 kauas siitä jää.

Syy vaihtoon oli se että Garminiin voit luoda ja ladata täysin kustomoituja treenejä.

 

Voin toki myöntää että joillain 60 m 3:00min/km vedoilla jossa lepovauhti 6:00min/km voi syke hieman tulla perässä. Mutta Tasavauhtilenkeillä ja vk lenkeillä sekä vauhtileikittelyllä josa 100m ja pidempiä vetoja toiminut kuin unelma. Päivittäinen leposyke sekin on ihan oikein (onko sun kaverilla tarpeeks tiukassa remmi?).

 

Itse suosittelen tätä ja aikomuksena on päivittää Fenix 3 Saphire HR malliin jossa siinäkin on sama Elevate ohrm tekniikka, kunhan se joskus suomessa on saatavilla.

 

Cross-fit ja tabata tyyliseen treeniin jossa paljon leuanvetoja ja punnerruksia tämä ei ehkä ole optimaalinen, mutta niissä treeneissä minulle riittä kunhan saan sykkeen "sinne päin". Itse en voi sykevyötä pitää vatsarutistusreenissä koska se hiertää.

 

Bonusta se että maratonillakaan ei tarvii olla hiertävää sykenauhaa.

 

Suosittelen.

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Osallistu keskusteluun

Voit nyt heti vastata ketjuun ja rekisteröityä myöhemmin. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Ketjua lukevat   0 members

  Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


 • Tästä mainospaikka alkaen 30e+alv/kk. 

   

  Yli 10 000 kävijää/kk

  n. 350 000 sivulatausta/kk

 • Sivulataukset 13.11.2020 alkaen: Web Hits

  Yksittäiset kävijät 13.11.2020 alkaen: Web Hits
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy