Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Maastohölkkä 5.12.2006 Esport Arena


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Tulipa testattua tämäkin tapahtuma. Esport Arenan urheilukentän kokoiseen ylimpään kerrokseen oli rakennettu hieno, noin kilometrin mittainen rata, jota siis kierrettiin tunnin ajan. Ajoista päätellen rata oli mitattu suhteellisen tarkasti. Tasaiselle ja joustavalle kumimurska-tekonurmialustalle oli tehty muistaakseni neljä korkeudeltaan noin 1 - 1.5 metristä kumparetta, joista tuli mukavasti vaihtelua. Tiukkoja käännöksiä oli tietysti mukana, 3x180 astetta ja lisäksi useita 90 asteen kurveja. Kokonaisuudessa rata muistutti paljon jotain golfkenttätyyppistä maastorataa. Kilpailijoita oli tunninjuoksussa paikalla kolmisenkymmentä ja yleisöä suunnilleen saman verran.

Lähdin tavoittelemaan 16 kilometrin tulosta ja painelin siis liikkeelle 3.45 kilometrivauhtia. Yllättävän raskaalla ja mutkaisella radalla tämä oli kuitenkin liikaa ja vauhti hidastui tasaisesti 3-4 kilometrin jälkeen. Kymppiin meni aikaa n. 38.47 ja sen jälkeen hölkkäilinkin vain rauhallisesti maaliin tavoitteena 15 km ylitys. Kilpailijoita oli mukana tosiaan melko vähän ja erot muodostuivat jo alussa suuriksi. Ylivoimaiseen voittoon verrytteli EM-maastoihin valmistautuva Jussi Utriainen, jonka varvaamaksi jäin pariin kertaan.

Kokonaisuudessaan tapahtuma oli hieno ja järjestetään toivottavasti jatkossakin. Mielenkiintoinen rata tarjosi mukavaa vaihtelua talviseen pimeässä puurtamiseen.

Link to comment
Share on other sites

Yllättävän raskaalla ja mutkaisella radalla tämä oli kuitenkin liikaa ja vauhti hidastui tasaisesti 3-4 kilometrin jälkeen.

Mietiskelin että se alusta saattoi olla liian pehmeä ja varsinkin ne jyrkät kurvit söivät mehuja vähän liikaa.. Ainakin tuntu että suora radan reunus oli silkkaa lepoa verrattuna siihen keskellä pomppimiseen ;-).

Itse muutin viime hetkillä suunnitelmia ja lähdin yrittämään 15km mutta aivan samoin huomasin että se vaatisi liian kovaa puristamista. Tyydyin sitten tekemään sellaisen kivan VK-treenin vähän päälle 14km.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy