Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Greater Manchester Marathon 10.4.2016


Recommended Posts

Ilmoittautuminen hoidettu tänne: http://www.greatermanchestermarathon.com/

Viime vuosina kisassa ei ole juurikaan suomalaisia nähty, vaikka kyseessä on tasainen, nopea reitti ja itse tapahtumakin on äänestetty Britannian parhaaksi. Finskin suora lento Helsingistä kestää kolme tuntia ja kaupungissa riittää koettavaa niin musadiggareille, futisfaneille kuin oluen ystävillekin. Itselleni kaupunki on uusi tuttavuus, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Manchesterissa paineltiin eilen 7-11 C:n lämpötilassa ja aurinkoisessa säässä jo 40. maraton.

Expo hoitui mukavasti lauantaina lentokentältä tullessa raitiovaunureitin varrelta. Brittijuoksijat olivat saaneet lähtönumeronsa postissa, joten pienimuotoisessa tapahtumassa olivat paikalla vain saaren ulkopuolelta tulleet ja viime hetken ilmoittautujat. Kisakylä oli perustettu Manchester Unitedin stadionin vieressä sijaitsevalle pienemmälle Old Trafford -krikettikentälle, joka osoittautui kisapäivänä huonoksi valinnaksi noin 9000 juoksijalle.

Krikettistadionilla ei ollut lainkaan bajamajoja, joten vessoihin oli heti aamusta sadan metrin jonot. Bajamajoja löytyi puolen kilometrin kävelymatkan päästä kadulta, mutta opasteet sinne puuttuivat. Varsinainen katastrofi oli vaatesäilytys, joka oli mitoittettu pienelle kyläjuoksulle. Kuulin että osa porukasta oli juoksun jälkeen jonottanut varusteitaan kolme tuntia ilman sisäisiä tai ulkoisia lämmikkeitä. Itselläni otti jo puolen tunnin tuulessa odottelu koville.

Omasta juoksusta sen verran, että beesasin 3.15 -jänistä kolmeenkymppiin ja aloin sitten hiipua loppuajan painuessa 3.20:n päälle. Koko matka mentiin tiiviissä ryhmässä, mutta häiritsevää ruuhkaa ei ollut. Kannustuksesta on annettava paikallisille aivan  erityinen maininta. Kaupunginosilla on keskinäinen kilpailu parhaasta yleisöstä, mikä tosiaan näkyi ja kuului. Reitti kierrettiin yhtenä lenkkinä kaupungin keskustan ulkopuolella. Kilometritolpat oli tietty korvattu mailimerkeillä, mutta niiden sijainti kuului olevan enemmän tai vähemmän pielessä. 

Onneksi Manchester tarjoaa juoksemisen lisäksi paljon muutakin kivaa. Huomenna kaupunki sekoaa Manchester Cityn ja PSG:n puolivälieräkamppailusta ja keskiviikkona matka suuntautuu kolmen vartin junamatkan päähän Liverpooliin. Molemmat kaupungit ovat sopivan kompakteja maratonin jälkeiseen kävellen tehtävään lihashuoltoon.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy