Jump to content
Juoksufoorumi.fi

laiskojen laji


henkilö
 Share

Recommended Posts

Maraton on laiskojen laji. Kunnianhimottomien vetelysten suorastaan, jos verrataan esimerkiksi pilkkimiseen. Pilkkimisessä on tarkoituksena saada kalaa, oli treenit tai kilpailut. Ei sano valmentaja: tänään nypitäänkin sitten ihan vaan neulamuikkuja, ja maltilla, maltilla. Ehei! Kuta isompia ja arvokkaampia ovat saaliit, sitä parempi. Ja reikää suurennetaan jos ei kala muuten mahdu ylös.

Maraton on laiskojen laji, jos verrataan kilvan ajoon. Eipä mieti 600-hevosvoimaisen Ferrarin omistaja: ”Jaahas, tänään harjoittelenkin ihan vaan parkkiruutuun peruuttamista.” Hei hulinaa, täysillä, silmät pullistellen ja kumit vinkuen lähtee autokuski päivän askareisiin kilparadalle.

Laiskojen laji on maraton silloinkin jos vertailua suoritetaan piirikunnalliseen shakkiharrastukseen. Armottomasti raksuttavat sekunnit laudan vieressä. Tippaakaan ei passaa myöhästyä, tai vuoro siirtyy vastustajalle. Sekuntipeliä on shakki.

Tällaisessa yhteydessä on mahdotonta sivuuttaa golfia. Äärimmäisen hermoja raastavasti singahtelevat pallot kuin paukkujyvät kattilan pohjalta. Henkisen vaativuutensa lisäksi pitää golffarin fyysisesti kantaa mukanaan koko pitkä päivä parinkymmenen kilon lisäpainoa. Sitä kutsutaan vatsaksi. Extream urheilua on golf.

Yleisurheilulajeistakin maraton sopii parhaiten laiskoille. Ei passaa korkeushyppääjän roiskia itseään riman ali pitkin viikkoa. Sanooko valmentaja: ”Hypipä Fröseeni tänään rimaa hipomatta ali ettei paikat säry?” Mitä vielä ! Yli vaan että heilahtaa, ja joka kerta. Ei tunne armoa korkeushyppelyvalmentaja suojattiaan kohtaan.

Entä kuinka käy uimarin. Pari kolme vetoa kun jättää tekemättä, niin pohjaan holahtaa uintihenkilö. Ei sovi löysin rantein valmentajan suhtautua suojattiensa harrastukseen. Sen vielä ymmärtää jos pukukaapin avaimet hukkuvat, mutta noloa on jos uintiurheilijalle käy samoin. Tiukkoja vetoja vaan jatkossakin kaikille uimareille sopii toivottaa.

Ahkerasti pitää suomen miesten tavoitella nänniä. Tuntuma saattaa kadota jos yhtenäkin viikonloppuna unohtaa harjoitella. Eduksi on mitä nuorempana aloittaa ja vuosikausia pitää jaksaa. Sellaista on gurling.

Mitä tekee maratoonari ? Juoksee hitaan palauttavan. Siis pukee verkkarit, tarkistaa jakauksen ja tekee muut rituaalit ja juoksee hitaasti lyhyen matkan. Paitsi kun kyseessä on viikon pitkä lenkki, silloin juostaan vielä hitaammin.

Sitten kun ei juosta hitaasti, pistetään leikiksi. Hei hopsansaa! Vauhtileikittelyä kipittelee maratoonari. Aikuinen ihminen.

Laiskojen laji on maraton. Mukavien, mutta laiskojen.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ei tarvitse vetää meikkiä naamaan kuten trendisalille lähtiessä.

Ei tarvitse bikinirajaa ajella kuten uimaan mennessä ( ja ai, miten kirvelee kloorivedessä ikävästi jos sen kiireessä vetaiset miehen tylsällä gillettellä).

Muutenkin maratonharjoittelu on tosiaan kumma laji. Koko ajan hoetaan, että malttia, malttia ja muista syödä ja kunnolla.

Ja kuinka mukavasti saa aikaansa kulumaan istumalla tuntikausia tsätissä kertomalla, kuinka kurpalla nyt kiristää polvesta tai polven ulkosyrjästä tai sisäsyrjästä. Nyt tuosta lonkastakin ottaa ja kankkukin tuntuu tiukalta.

Ja ihaninta on ettei neuvoksi tule, että lisää treeniä vaan että mene makoilemaan ihan rauhassa lattialle tennispallon päälle.

Tämä kyllä sopii loistavasti laiskalle osa-aikakotiäidille.

Link to comment
Share on other sites

Lepoakaan ei saa maratonharjoittelussa unohtaa. Pitkän lenkin jälkeen oikaisen sohvalle ja siihen kun uinahdan,niin mikäs sen ihanempaa. Seuraavana päivänä pidän lepopäivän ihan ansaitusti, koska liikaa ei pidä itseänsä rasittaa. Ja jos sattuu kolmantena päivänä huono ilma (sataa vettä /rätää /tai on liukasta) voi vieläkin levätä ja odotella superkompensaatiota.

Link to comment
Share on other sites

Nyt löyty oikia ketju! Olen mielestäni laiskuuden ruumiillistuma. Maraton sopii minulle juuri siksi, kun tässä saa, siis suorastaan pitää ottaa aina vähän kevyemmin. Ei saa juosta liian kovaa, ei edes silloin kun juostaan kovaa. Juokse hiljaa tai vielä hiljempaa. Toisaalta kun juokset kovaa, niin älä hyvä mies tai nainen hapoille vedä.

Tänään menen juoksemaan "kovaa". Tai no oikeastaan reipasta. Tai siis yritän edetä edes vähän vauhdikkaammin. Mutta luojan kiitos, tuumaa laiska tämä maratoonari, väsyksiin ei itseä tarvi juosta.

Link to comment
Share on other sites

...ja runsas kilpaileminen sopii laiskoille, kuten eräs viisas palstalainen kerran minulle sanoi. Taisi olla oikeassa, ensin se vähän kirpaasi, mutta sitten hokasin, että niinhän se just on. Olen LAISKA. Liian laiska viitsiäkseni juosta kovaa muuta kuin kilpailuissa....ja silloinkin vain lyhyillä matkoilla.

Ja sitten kun laiskuuttani en edes viitsi mennä lenkille näin marraskuun pimeinä iltoina. Poljen vain kuntopyörää ja lämmitän päälle saunan. Ah, ja vedän jalkaani äidin kutomat uunituoreet villasukat! Voih!

Link to comment
Share on other sites

Hei! Tämä kuullostaa todella hyvältä! Miten ihmeessä osasinkin ajautua juuri oikean harrastuksen pariin? Siis laiskuus... sehän se pointti on. nimenomaan olen aina pitänyt itseäni laiskana. Kaverit kateellisena voihkii, että sinä se oot reipas, kun selviät noin monta kertaa viikossa lenkille. Ei passaa kertoa, että oikeasti olen niin LAISKA, etten muuta jaksa tehdä. Haahuilen ensin lenkkivarusteiden kanssa, sitten raahustan pitkän matkaa niin hiljaa, että jalka tuskin nousee, sen jälkeen otan nautinnollisen kuuman suihkun ja viimeiseksi syön niin paljon kuin napa vetää. Mistä kohtaa tämä on reipasta???

Link to comment
Share on other sites

verrattuna puolikkaaseen maraton todella on laiskojen laji.

maratonilla ei hengästy, toisin kuin puolikkaalla.

maratonilla keskitytään koko ajan voimien säästämiseen; puolikkaalla mennään hela tiden lujaa pallea vinkuen.

maratonille treenatessakaan ei tarvitse hengästyä. laiskotellen voi lenkähdellä vaikka koko pitkän illan eväät mukana.

eikä maratonia tarvitse juosta edes vuosittain. sen voi aina siirtää ensi vuoteen yhä paremman harjoituskivijalan varaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy