Jump to content
Juoksufoorumi.fi

TaMar (--)


TaMar
 Share

Recommended Posts

Tervetuloa joukkoon! :)

 

Se hölkkä (1min) - kävely (3 min) oli ihan tuskaa aluksi, mutta tossa kesän lopulla saavutin sen ensimmäisen "tavoitteen" eli jaksoin juosta tunnin putkeen :cool0010: Tai no juoksemisesta ei oikein voi puhua - hölkkään ja kävelen suunnilleen samaa tahtia, eli n. 10-11 min/km (syke pysyttelee siten alle 135 - maksimisyke on luultavasti lähellä sitä laskennallista 182).

Korjaus. Se oli juoksua. Vaikka itsekin kutsun omaa etenemistä hölköttelyksi, jolkotteluksi ja välillä räpellykseksikin, niin kyllä se silti juoksua on, vaikka hidasta sellaista verrattuna ainakin tämän foorumin konkareihin. Mutta olennaisempaa on se oma edistyminen kuin vertaaminen muihin. :)

Alunperin mulla oli siis tavoitteena vain saada tuo juoksu sellaiselle tasolle, että voin hoitaa sillä tuon viikoittaisen aerobisen osuuden liikunnasta. Sitten tuli olo että vois jonkun leppoisan 10km juoksutapahtuman mennä kokeilemaan ens kesänä että vois sanoa juosseensa 10 km läpi. Sitten kun lueskelin näitä juoksufoorumin juttuja ja paria blogia niin jostain tuli tonne takaraivoon ajatus että josko munkin olisi mahdollista joskus juosta puolimaraton läpi...

Sulla vaikuttaisi olevan ihan tosi hyvät pohjat lähteä tavoittelemaan sitä puokkia. :) Jo vaikka ensi vuonna. Ekana varmuutta sieltä kympiltä ja siitä sitten uusia tavoitteita kohti. Eka lappujuoksu on kuin antaisi pikkusormen paholaiselle, there's no way out. Mäkin jo ennen puokin läpimenemistä haaveilen varovaisesti kokonaisesta marasta. :D

Tsemppiä siis matkaan! :)

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa! Hyvällä alulla juoksemisesi tosiaankin on.

Hölkän ja kävelyn lomittamista sinun kannattaa jatkaa edelleen annostuksia vaihdellen niin että voit antaa jalkojen juosta vapaammin ilman että kokonaisrasitus nousee liian kovaksi. Itse asiassa, noin menin viime viikonlopun puolikkaan jaoituksella 20 min juoksua / 1 min kävelyä ;) Kevyitä lenkkejä voi hyvin mennä reippaasti kävellenkin.

Talvella hölkkiä voi korvata hiihdolla, ja kunto kokoaa yhtä lailla. Sinänsä talvella voi juosta siinä missä kesälläkin, kunhan vain hankkii sopivat vermeet. Omani sain Lidlistä, niin että suurta investointiakaan ei tarvita paitsi kenties nastalenkkarit. Sen jälkeenkin hiihto on paljon enemmän välineurheilua.

Tsemppiä treeneihin!

Link to comment
Share on other sites

Hei, kiitos kaikille tervetulotoivotuksista! :)

KooTee, heh, kiitos varoituksesta :D En tiedä toivoisko että veis mennessään vai mitähän siitä sitten seuraa jos se oikein vie... Nyt on tän harrastuksen kans sellanen "suhteen alkuhuuma" menossa, katotaan millon realiteetit iskee ja sit nähään kestääkö tää suhde.

Tänään ulkoilutin ensimmäistä kertaa uutta Polar M400 sykemittaria:

Kävely-hölkkä 6,64 km, 1:04 h, keskivauhti 9:40 min/km (sports trackerin mielestä 6,4@10:04...) Keskisyke 134, eli just ja just PK (max 147). Kävelyosuudet ihan mäkien ja fiiliksen mukaan. Vauhdit vaihteli n. 7:50 - 12:00 min/km välillä.

Tarkoituksena oli PK lenkki ja että kun kävelen välillä niin voin mennä juoksut vähän kovempaa. Ihan hyvin ja rennosti meni ja vaikka lopussa jalat olikin jo vähän väsyneet niin vielä olisi pidemmällekin mennyt. Tähän asti oon juossut PK:ta silleen tasasella tosi hitaalla vauhdilla mikä on vähän hankalaa ni kokeillaan välillä jotain muuta, niinku MarttiM:kin sanoit!

Tuo takametsän pururata on just sellanen perinteinen että tasasta ei oikein ole, joten mitään säännölisiä vauhtijakoja tai sykkeitä sieltä on vaikee saada. Alussa kiekka laskee hitaasti vähän väliä ja lopussa sit nousee, ja ihan lopussa on mäet joita ei juuri voi juosta PK-lenkillä. Kovempaan ne on kyllä ihan hyviä loppurutistuksia.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

5,13 km, 39:41 min, 7:34 min/km, 160bpm (max 172)

Eli 5 km testijuoksu. Väitän että juurikaan kovempaa en olisi voinut mennä, ainakaan niin että olisin jaksanut tuon 5 km.

Mitä tästä opimme: tuo 7 - 7:30 min/km on tällä hetkellä vauhti, jolla juoksen vahvasti VK-alueen ylärajoilla. Sen verran voin kuitenkin taputtaa itseäni selkään, että sain väännetty tuon - viimeisellä kilometrillä oli jo pari kertaa mielessä että pitäskö lopettaa tai ainakin hidastaa... Mutta en. Olen aika huono poistumaan mukavuusalueelta ja tämä juoksu todellakin oli sen ulkopuolella.

Sitä en tiedä oliko tämä nyt kovin järkevä veto tähän väliin - heti eilisen jälkeen ja huomenna olis agilitykisat jossa pitäs jaksaa juosta kolme rataa. No se nähään huomenna.

Jos osasin käyttää tätä väinettä, niin tossa pari kuvaa tältä mun toiselta lenkkireitiltä.

Syys1.JPG

Syys2.JPG

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Hienoa! Mukavuusalueen huonommallakin puolella on jonkun verran juostava, se kun kehittää kysyä käsitellä laktaattia ja sitä paitsi koulii päätä. Nytpäs tiedät, että siedät epämukavuutta tuon verran kun tarvis on. Ei tuollaisia useammin tarvita kuin joka toinen viiko, eikä tuon pidempiä. Kun muuten jatkaa matalatehoista juoksua, tuloksia tulee.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

La: Agilitykisat, 3 rataa (jos joku lukeva ihmettelee, niin agility on koirien esteratakisa). Ihan hyvin meni perjantain vedosta huolimatta. Fiilis: tyytyväinen, mutta aivan poikki (sekä fyysisesti että henkisesti).

Su: Kevyttä kävelyä koirien kanssa (aamulla n. 1h erittäin kevyesti molemmat mukana, illalla n. 50 min. semi-kevyesti nuoremman kanssa). Punttisali jäi väliin kun mies ei mennyt sählyyn. Sitä paitsi etureidet on edelleen vähän "kipeet".

Ens viikosta tulee erittäin kevyt ellei suorastaan sluibailuviikko kun ohjelmassa on parturia, illanviettoja ja syntympäiväkahvia/leipomista... Eli ei ihan heti tosiaan tuu lisää kovia vetoja :D Sinänsä ihan hyvä yrittää muistaa ettei niitä tarvita joka viikko.

Kun laitoin jo kuvan lenkkimaisemista, niin laitan vielä kuvan kävelyseurasta. Pienempi on jo yli 14v joten kun se on mukana, kävelyt ovat todella rauhallisia (niinku tuo aamulenkki, ei me tunnissa pitkälle menty).

Syyskoirat.JPG

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ma: Ei mitään kun unohdin joogan (?!)

Ti: Agilitytreenit ja yin-jooga

Ke: hölköttelyä 5,11 km, 53 min, 10:20 min/km, 129 pbm (moonwalkjuoksuksi tainnut SaSa tätä kehua :D) Vähän ehkä lyhkänen mutta tuli pimeetä... Täytyy siirtyä pois tuolta pururadalta arki-iltoina (ei sinne montaa minuuttia kävele mutta en tykkää pimeessä metsässä kävelemisestä edes valon kanssa :/ ) +7, pitkät trikoot jalassa, t-paita ja juoksutakki (note to self: osta hengittävämpi takki) - ihan ok, lopussa kotiin kävellessä tuli jo vähän kylmä.

Kenenkäs päiväkirjaan laitoinkaan tosta mun lahosta päästä ja maanantain joogan unohdus oli kyllä taas hyvä todiste... Joogailen siis kotona Yoogaian kautta ja maanantai on ollu vaikka kuinka kauan mun yin-joogapäivä ja silti onnistuin unohtamaan että piti joogata. Mietin vielä siinä illalla että mitähän sitä tekis... No mitähän?? :D

Sit on pakko vielä laittaa tähän merkintä kun luin tuolta JiiVeen päiväkirjasta että oli nopeimmillaan juossut jotain 3 alkavia vauhteja... Mä pääsin tollasiin lukemiin kun eilen jäi mittaus päälle kun lähdin ajamaan autolla :grin:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Useimmat meistä on lähtenyt liikkeelle vaatimattomasta tasosta ja pieni varoituksen sana...tämä voi viedä mennessään...

Tuossa hyvin tiivistettynä juoksun "kamaluus"!

Mennessään on vienyt, vaikka piti vain varovaisesti opetella sietämään juoksua kuolematta tylsyyteen. Tylsyydestä ei ole enää tietoakaan. Juoksuhan on kivaa ja sitä pitää saada aina vielä vähän lisää.

Toinen varoitus: Kaikista puheista huolimatta juoksu ei ole halpa harrastus. On tullut maratonreissuja (hyvä tekosyy matkustaa), triathlonhullutuksia (pyörää ja kumipukua), miljoonat lenkkarit eteistä tukkimaan, trikoita, takkeja, hanskoja, ...

Oikeastihan juoksun voi pitää melko halpana. Toki tossuja kuluu muutamat vuodessa, jos paljon juoksee, ja nakuna on Suomen ilmastossa paha reippailla. Pakollisia menoja ei kuitenkaan ole paljon. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Tuossa hyvin tiivistettynä juoksun "kamaluus"!

Mennessään on vienyt, vaikka piti vain varovaisesti opetella sietämään juoksua kuolematta tylsyyteen. Tylsyydestä ei ole enää tietoakaan. Juoksuhan on kivaa ja sitä pitää saada aina vielä vähän lisää.

 

 Lupaatko? :) Tämähän on nyt mulle vähän sellanen "viimeinen oljenkorsi" saada vähän parempi kunto. Kun en tosiaan saa itseäni käymään missään ryhmäjumpissa ja pelkkä kävely ei riitä (ja kelit on liian harvoin suosiolliset noille mun suosikkilajeille, rullaluistelulle ja hiihdolle), niin tätä hölkkää pitäs nyt sit jaksaa... On mulla nyt vähän enemmän motivatiota kuin aiemmilla yrityksillä, joten ehkä se tästä :) Onhan tuolla päässä pyörähtänyt jo se ajatus puolimaratonista niin jos kunto nyt yhtään näyttää siltä että se joskus olisi mahdollista niin ehkä sekin tuo sitten lisämotivaatiota.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy